منطقه را ناامنی فراگرفته/ مردم خواهان بهبود معیشت‌اند/ امروز مسئله اصلی اشتغال و رونق اقتصادی است/ دریاچه ارومیه را احیاء خواهیم کرد

رئیس‌جمهور در جمع مردم آذربایجان‌غربی با بیان اینکه امروز مسئله اصلی کشور اشتغال جوانان و رونق اقتصادی است، گفت: قدم به قدم درحال حرکت به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم و به حول قوه الهی امسال، دارای رشد اقتصادی مناسب خواهیم بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی طبس به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در ورزشگاه تختی ارومیه در اجتماع مردم آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در سرزمین ایران به‌ویژه در خطه‌های مرزی و آذربایجان‌غربی‌ همواره شاهد افتخارآفرینی‌های مردم دلاور این سرزمین بوده‌ایم، اظهار داشت: آذربایجان‌غربی حراست از مرز‌ها را با ۳ کشور همسایه در طول این ۳۷ به‌خوبی انجام داده است، چه در دوران جنگ تحمیلی و چه امروز که منطقه را نا امنی فراگرفته درحالی‌که ایران ما سراسر امنیت و ثبات و نشاط است.

رئیس‌جمهور ضمن اشاره به برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مردم با حضور پرشور خود در پای صندوق‌های رای اتحاد و اعتماد خود را نسبت به مجریان دولت نشان دادند، افزود: مردم ایران ۲ انتخابات بزرگ را پشت سر گذاشتند. انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی؛ حضور شکوهمند مردم در این ۲ انتخابات و به‌ویژه در منطقه آذربایجان‌غربی نشانگر اعتماد مردم به مجریان کشور در انتخابات و وجود رقابت سالم در انتخابات در سرزمین ماست. اگر اعتماد به مجریان نباشد و اگر رقابت سالم نباشد، بی‌تردید انتخابات شکوهمند هم نخواهد بود.

وی ادامه داد: مردم ما با ۶۲ درصد به‌طور متوسط در سطح کشور و ۶۶ درصد در آذربایجان‌غربی پای صندوق انتخابات آمدند. این حضور به این معنی است که مردم اگرچه یکصدایی را نمی‌پسندند در عین حال حاکمیت واحد ملی سراسر کشور را فرار گرفته است. بنابراین مردم ایران در این انتخابات شکوهمند آری‌هایی گفتند و نه‌هایی در این انتخابات اعلام کردند، شبیه انتخابات سال ۹۲.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: آری مردم ما در این انتخابات به این بود که خواهان بهبهود معیشت‌اند، آری مردم به این بود که خواهان هم‌صدایی و وحدت مسئولان برای توسعه و رونق اقتصادی ایران اسلامی هستند. آری مردم به این بود که مردم در این سرزمین دنبال فرهنگ و هویت اسلامی و فرهنگ و هویت ملی هستند.

وی تصریح کرد: نه مردم به خشونت بود؛ نه مردم به افراطی‌گری بود، نه به این بود که در این سرزمین خواهان رشد و ترقی هستیم نه شعارهای بی‌محابایی که رابطه مردم را با جهانیان با شکاف مواجه کند. این هنر نیست که به‌گونه‌ای عمل کنیم که دشمنان خودمان در سراسر جهان را علیه خودمان متحد کنیم و رقبای خود را علیه خود متحد کنیم؛ حتی شرایطی را فراهم کنیم که کشورهایی که به‌طور سنتی سال‌ها با ما سابقه دوستی داشتند، در شورای امنیت سازمان ملل در کنار خصم ما، آمریکا، دست به تحریم ملت بزرگ ایران بزنند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: دنیای سیاست،‌ دنیای عرصه امتیازدادن نیست. دنیای عرصه امتیاز گرفتن و شرایط مناسب برای مردم، کار مردم، اشتغال مردم و حرکت مردم به سمت تعالی است. چرا کاری کنیم که مردم ما از حقوق مسلم خودشان، محروم بمانند؟ چرا استانی مثل آذربایجان‌غربی، با این همه عظمت و شکوه و همسایگی با ۳ کشور بزرگ عراق، ترکیه و آذربایجان که دروازه ایران به اروپا و غرب است، جوانان تحصیل‌کرده دانشگاهی ما از پسر و دختر نگران کار و اشتغال باشند؟ چرا در دورانی که آن همه وفور درآمد نفتی بود، زمانی که نفت ۱۴۷ دلار فروخته می‌شد، سالی بیش از ۸۰ میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد؟ برای مردم اشتغال درست نشد، راه رونق اقتصادی برای کشور فراهم نشد.

وی بیان کرد: مردم ما در این مقطع تاریخی به فکر آن هستند که راه و مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و کشورهای جهان گشوده شود. نخستین قدمی که دولت یازدهم برداشت، این بود که دروازه‌هایی که دشمن به روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات و راه رونق اقتصادی را با تحریم سد کرده‌ بود، با برداشتن تحریم، راه برای فعالیت مردم گشوده شود. این قدم به حول قوه الهی برداشته شده است.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: ما امروز دارای شرایطی هستیم که می‌بینید شرکت‌ها و کشورهای مختلف‌ به‌‌صورت مداوم در رفت و آمد با کشور ایران هستند، ما در همین ماه‌های اولیه‌ی برداشته‌شدن تحریم، شاهد نخستین قدم‌های سرمایه‌گذاری در کشور ایران هستیم.

وی ادامه داد: مردم ما به‌خوبی آگاه هستند که برای اینکه قدم‌های لازم را برای حرکت اقتصادی در این کشور برداریم، گرچه نیازمند به زمان هستیم اما در عین حال در همین قدم‌های اولیه، شما می‌بینید که کشورهای دیگری که در سال‌های گذشته سهم ما را از نفت و میعانات گازی در دنیا گرفته بودند و ما را تحریم کرده بودند، امروز قدم به قدم درحال حرکت به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم. ما به حول قوه الهی امسال، دارای رشد اقتصادی مناسب خواهیم بود.

رئیس‌جمهور افزود: شما اگر در این کشور به فکر اشتغال جوانانمان به‌عنوان مهم‌ترین هدف دولت و ملت هستیم و اگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی با رای خود پای صندوق به نمایندگان خواستید که ملت و دولت و دولت و مجلس و قوای سه‌گانه همه دست به دست هم دهیم برای اینکه اهداف مردم و اهداف ملی را به ثمر بنشانیم. امروز روزی نیست که به مسائل حاشیه‌ای بپردازیم. مردم نمی‌خواهند این جناح و آن جناح به مسئله دسته دوم و سوم بپردازند. امروز مسئله اصلی کشور رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما میخواهیم جوانان عزیز در مسیر اشتغال و کشور در مسیر رونق و تحول قرار گیرد، اول باید تنش‌زایی داخلی داشته باشیم. برای مسائلی نه‌چندان مهم رو در روی هم نیاستیم بلکه کنار هم بوده و منسجم باشیم.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: دولت یازدهم اجازه نخواهد داد در یک کشور اسلامی که همه ایرانی و برادر هستیم، فرقی بین ترک و کرد گذاشته شود. فارس‌زبان و ترک‌زبان، کرد‌زبان و همه ما، شاخه‌های یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم.

وی با بیان اینکه اکنون در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفتیم، گفت: اکنون توانسته‌ایم توطئه‌های صهیونیسم و استکبار را خنثی کرده و پشت سر بگذاریم و از پیچ تاریخی عبور کردیم. امروز شما شاهدید که در این کشور به حول قوه الهی به بهترین صورت، امنیت و ثبات برقرار است در شرایطی که همه اطراف ما را نا امنی و اختلافات و کشتار و افراطی‌گری گرفته است.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه ایران سرزمین وحدت و برادری همه اقوام است، اظهار داشت: آذربایجان غربی همواره سنبل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین مسلمان و غیرمسلمان، شیعه و سنی و اقوام بوده و امروز بهتر از روزهای گذشته خواهد بود.

وی افزود: آذربایجان‌غربی باید پایانه اصلی صادرات در منطقه باشد و من اعلام می‌کنم دولت یازدهم مصمم است روابط مرزی و مرزهای آذربایجان غربی از تمرچین تا بازرگان و پلدشت را رونق اقتصادی ببخشید. همچنین برای صادرات محصولات کشاورزی از منطقه، تشویق‌های مختلفی در نظر گرفته خواهد شد.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: امسال از ناحیه اجرای طرح‌های کشاورزی در آذربایجان غربی برای ۱۲ هزار نفر به صورت مستقیم و برای هزاران نفر دیگر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی خواهد شد.

وی در بخش پایانی سخنانش به طرح‌های دولت برای احیاء دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: این دریاچه، نگین آذربایجان غربی است. در نخستین جلسه دولت یازدهم براساس قول خود، احیای دریاچه ارومیه را مطرح کردم، اگر در طول این ۳ سال برنامه‌های دولت یازدهم کارساز نبود، تراز دریاچه بیش از ۱۲۰ سانتی‌متر کاهش پیدا می‌کرد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: به همت مسئولان و مردم تراز دریاچه ۱۰ سانتی‌متر نسبت به سال ۹۲ افزایش یافته است و به همین منوال ادامه خواهیم داد تا وضعیت آن بهتر از قبل شود. به این باور رسیده‌ایم که دریاچه ارومیه توان احیاء شدن را دارد. برای نسل آینده باید نوشت که دریاچه ارومیه به دست مردم غیور مردم آذربایجان احیا شده است. آب دریاچه نسبت به سال گذشته در همین روز ۴۶ سانتی‌متر افزایش پیدا کرده و به این روند ادامه می‌دهیم تا به احیای کامل دریاچه دست پیدا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + دو =