آمریکا خواستار آزادی بازداشتی‌های آشوب دی‌ماه شد

وزارت خارجه آمریکا شش ماه پس از آشوب دی‌ماه در برخی‌ شهرهای ایران که گروهک منافقین به دخالت و رهبری اغتشاشات آن اذعان کرد، خواستار آزادی بازداشتی‌های آن آشوب‌ها شد.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه آمریکا در ادامه حمایت از آشوب دی‌ماه سال ۱۳۹۶ در برخی شهرهای ایران، -که گروهک مناففین به دخالت در آن اذعان کرده بود- یک بیانیه جدید صادر و از بازداشت‌شدگان حمایت کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد امروز شنبه در توییتر خود، آنچه آن را «زندانی کردن دانشجویان معترض» خوانده، محکوم کرد.

دولت آمریکا پیشتر از آشوب‌های دی‌ماه حمایت کرده بود (+)؛ آشوب‌هایی که «مریم رجوی» از سران گروهک «سازمان مجاهدین خلق» معروف به «منافقین»‌ به دخالت در آن اذعان کرده است. 

رجوی بیست‌وچهارم بهمن ۱۳۹۶ در گفت‌وگویی با روزنامه سعودی «عکاظ» اذعان کرد که عناصر این گروهک در آشوب‌های اخیر در ایران نقش داشته‌اند. به گفته او اغتشاشاتی که در دی ماه رخ داد، محصول کار «منافقین» بود. رجوی گفت: «طبیعتاً، آنچه در ایران رخ می‌دهد، کار شبکه‌های مجاهدین خلق در شهرهای مختلف است و ارتباطی با فعالیت سیاسی [سازمان منافقین] در سطح بین‌الملل ندارد، از جمله در فرانسه» (جزئیات بیشتر).

 


ترامپ و هیثر نوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

 

به ادعای «هیثر نوئرت»، افراد بازداشت‌شده در ایران، به دلیل «ابراز عقیده از طریق تظاهرات مسالمت‌آمیز» دستگیر و به زندان محکوم شده‌اند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «ایران باید به تعهدات بین‌المللی حقوق‌بشری خود احترام بگذارد».

ادعای تازه وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح شده که بنا بر اعلام مقام‌های قضایی ایران، روند رسیدگی به پرونده دستگیرشدگان آشوب سال گذشته، نهایی نشده است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران در این باره گفت: که حوادث دی سال ۹۶ تظاهرات نبود بلکه آشوب و اغتشاش بود. پس اینکه یک کسی بیاید و بگوید من دانشجو هستم و در تظاهرات شرکت می‌کنم نمی‌شود. تظاهرات قانونی نیاز به مجوز دارد. اینها مجوز نداشتند بلکه ریخته‌اند در خیابان و آتش زده‌اند و شعارهای ساختارهای شکنانه داده‌اند و پلیس آنها را دستگیر کرد».

«عباس جعفری دولت آبادی» تاکید کرد: برخی مدعی هستند تعداد این افراد ۱۱ نفر و برخی نیز ادعا دارند شش نفر است. ما تا کنون پنج نفرشان را شناسایی کردیم که برایشان حکم صادر شده است که اینها فرصت اعتراض دارند. احکام صادره متفاوت و از یک تا پنج سال حبس است. البته برخی از اینها چند فقره اتهام دارند و تا هشت سال حبس هم گرفته‌اند».

وی افزود: برخی از این دانشجویان مربوط به جریان‌های سیاسی هستند؛ نه جریان‌های سیاسی داخل نظام بلکه ممکن است از گروه‌های خاصی باشند و اگر احکام شان شدید بوده به همین لحاظ است».

 رئیس کل دادگستری استان تهران هم در روزهای اخیر در این باره اظهارنظر کرد و گفت: «احکام صادره هیچکدام قطعی نشده است».

 «غلامحسین اسماعیلی» با تاکید بر احتمال تغییر میزان مجازات افزود: «برای ما درخواست تجدید نظر خود متهمان و همچنین عملکرد آنها مبنی بر اینکه پشیمان هستند یا خیر، مهم است».

این اولین باری نیست که واشنگتن در حمایت از آشوب در ایران اظهارنظر می‌کند. سال گذشته «دونالد ترامپ» و دیگر مقام‌های آمریکا خطاب به آشوبگران چندین بار گفتند: «ما در کنار شما هستیم».

انتهای پیام/ص

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − شش =