زنان سالمند از مردان بیشتر هستند

بیرجند – ایرنا – کارشناس مسئول سالمندان و مدیر گروه بیماران روانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مردان به طور کلی میزان مرگ و میر بالاتری نسبت به زنان دارند بنابراین تعداد زنانی که به سنین سالخوردگی می رسند به مراتب بیش از مردان است.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از ایرنا محمدحسین نخعی روز چهارشنبه در نشست شورای ساماندهی سالمندان خراسان جنوبی افزود: امید به زندگی در مردان عموما کمتر از زنان است و تعداد بیشتری از زنان در دوران سالمندی فاقد همسر بوده و تنهایی را بیشتر از مردان تجربه می کنند.
وی اظهار داشت: نمودار مقایسه رشد سالمندی در ایران و جهان و مناطق توسعه نشان می دهد رشد سالمندی در ایران سریعتر از کشورهای جهان اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به نسبت سالمندان مونث به کل سالمندان استان گفت: در روند سالخورده شدن جمعیت وضعیت ۲ جنس با همدیگر تفاوت دارد.
کارشناس سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: با عنایت به افزایش جمعیت سالمندان نباید اندازه گیری سلامت و ارزیابی مداخلات بهداشتی آنها فقط به شاخص های تغییر در فراوانی و شدت بیماری محدود شود.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت سال ۱۹۴۸ مطرح کرد نیازهای خاص سالمندان فقط نبود بیماری نیست بلکه مبنی بر ابعاد وسیع آن به شکل رفاه کامل جسمانی، روحی و اجتماعی است و وضعیت سلامت سالمندان به طور کامل در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: علت توجه همه جانبه به سالمندان این است که این افراد دارای مشکلات عدیده سلامتی بوده، عمده ترین مصرف کننده خدمات بهداشتی درمانی هستند و به دنبال این افزایش جمعیت انتظار می رود که اکثر تخت های بخش های داخلی جراحی توسط سالمندان اشغال شود.
نخعی با بیان اینکه جمعیت سالمند استان سال گذشته ۱۰.۴ اعلام شد گفت: سال گذشته ۶۷ هزار و ۷۵۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای ۳۳ هزار و ۷۸۵ سالمند استان برگزار شد.
وی ادامه داد: ۳۸ درصد سالمندان شامل ۳۰ هزار و ۱۵۲ سالمند توسط مراقب سلامت و بهورز در سطح شبکه های بهداشت و ۲۵ درصد شامل ۱۹ هزار و ۹۰۸ نفر توسط پزشک در سطح شبکه های بهداشت مورد مراقبت قرار می گیرند.
وی مراجعه ناکافی سالمندان به پایگاه های سلامت و مراکز شهری با توجه به ارایه مراقبت، اشتغال سالمندان و نداشتن وقت برای شرکت در کلاس های شیوه زندگی سالم را از جمله مشکلات موجود در حوزه سالمندی استان برشمرد.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی گفت: آموزش و توانمند سازی پرسنل ارائه خدمت با برگزاری ۲۲ کارگاه آموزشی ویژه بهورزان، مراقبین سلامت، پزشکان عمومی و دانشجویان جدید الورود در سال جاری پیش بینی شده است.
وی از برگزاری کارگاه منطقه ای طب سالمندی ویژه مدیران گروه و کارشناسان سالمندان خبر داد و گفت: این کارگاه سال جاری با حضور ۱۰ دانشگاه مجاور در بیرجند برگزار خواهد شد.
نخعی اجرای طرح تحقیقاتی بررسی شیوع سندرم های شناختی سالمندی در بیرجند، آموزش و توانمند سازی سالمندان در زمینه شیوه زندگی سالم در سالمندی، تامین مکمل های مورد نیازبه طور رایگان برای تمامی سالمندان و برگزاری مراسم بزرگداشت هفته سالمندان در تمامی شهرستان ها را از دیگر برنامه های سال جاری در استان اعلام کرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: براساس ارزیابی نظام نامه نظارتی دبیرخانه شورای عالی سالمندان، دبیرخانه شورای سالمندان استان در ۶ ماهه دوم پارسال موفق به کسب رتبه عالی شد.
علی عرب نژاد گفت: در حال حاضر ۱۲ هزار و ۵۱۹ نفر سالمند از خدمات بهزیستی استان برخوردار می شوند که از این تعداد یکهزار و ۵۹۲ نفر مستمری ماهیانه دریافت می کنند.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۸۶۲ نفر از سالمندان زیر پوشش این نهاد از خدمات بیمه درمانی برخوردار هستند
وی اظهار داشت: پرداخت کمک هزینه ترخیص از مراکز سالمندان، پرداخت یارانه به مراکز شبانه روزی سالمندان، پرداخت مستمری ماهیانه بر اساس بعد خانوار، پرداخت شهریه دانشگاه و کمک هزینه تحصیلی به فرزندان خانواده زنان سالمند سرپرست خانواده، پرداخت کمک هزینه حرفه آموزی و سرمایه کار برای اشتغال فرزندان زنان سرپرست خانواده و معرفی برای تخفیف هزینه های انشعابات آب و برق و گاز از دیگر حمایت های بهزیستی از جامعه سالمندان است.
نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ نشان می ‏دهد جمعیت استان مرزی خراسان جنوبی ۷۶۸ هزار و ۸۹۸ نفر است که ۳۸۹ هزار و ۹۱۷ نفر مرد و مابقی زن هستند و ۹۰ هزار و ۴۸۴ نفر سالمند بالای ۶۰ سال محسوب می شوند.
جمعیت مردان بالای ۶۰ سال ۸۲.۴ درصد و زنان بالای ۶۰ سال ۹۳.۶ درصد است.
۷۵۵۷*۳۰۲۸

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 5 =