کمبود اعتبار چالش عملیات آبخیزداری در خراسان جنوبی است

بیرجند – ایرنا – معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، کمبود اعتبار را چالش اصلی اجرای عملیات آبخیزداری در استان دانست و گفت: با توجه به شرایط منطقه و خشکسالی های مداوم امید است در آینده با رایزنی های انجام شده این اعتبارات افزایش یابد.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از ایرنا محسن یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۶ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبخیزداری به استان ابلاغ شد.
وی افزود: با توجه به بحران آب در کشور به ویژه استان اجرای طرح های آبخیزداری مشارکتی بالادست قنوات و منابع آبی در اولویت اقدامات قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح مذکور سبب جلوگیری از تخریب، سیل و رسوب می شود گفت: با اجرای این طرح به صورت نمونه توانستیم قنات هایی که بالای ۲۰ سال خشک شده بودند را احیا کنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: طرح مشارکتی آبخیزداری با کمک مردم و دولت در روستاها انجام می شود.
وی اضافه کرد: این طرح توسط نمایندگان مجلس استان در اختیار رئیس مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و سپس به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد که با توجه به تاکیدات ایشان در زمینه آبخیزداری دستور داده شد که از صندوق توسعه ملی برای این اجرای این طرح ها در کشور بودجه ای داده شود که سهم خراسان جنوبی از این صندوق ۱۶ میلیارد تومان بود.
یوسفی میزان اعتبار در نظر گرفته شده طرح آبخیزداری استان را کم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شرایط منطقه و خشکسالی های مداوم امید است در آینده با رایزنی های انجام شده این اعتبارات افزایش پیدا کند.
وی مجموع اعتبار تخصیص یافته استان را حدود ۱۵ درصد دانست و افزود: با توجه به اعتبار مصوب، ۲۶ پروژه آبخیزداری در ۱۱ شهرستان استان به مناقصه گذاشته شده است که فرایند انتصاب پیمانکار تا اوایل شهریور باید انجام شود و عملیات اجرایی نیز تا اواسط شهریور به مرور انجام خواهد شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: از سال ۷۴ تا حدود سال ۹۴ در بازه زمانی ۲۰ ساله حدود ۳۰ میلیارد تومان در بخش آبخیزداری استان هزینه شده که رقم بسیار پایینی است.
وی اظهار داشت: مساحت حوزه های آبخیزداری استان در حال حاضر هفت و نیم میلیون هکتار است که یک میلیون و ۲۵۷ هزار هکتار آن مورد مطالعه قرار گرفته و در ۸۵۰ هزار هکتار از این سطح طرح های آبخیزداری اجرا شده است.
یوسفی کنترل سیلاب ها، رواناب های حاصل از بارندگی، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، کنترل فرسایش مراتع، جلوگیری از رسوب و بهبود پوشش گیاهی و در حال حاضر افزایش آبدهی قنوات را از مهمترین اهداف اجرای طرح های آبخیزداری برشمرد.
۷۵۵۷ * ۶۰۵۴

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + پانزده =