آبرسانی پایدار به عشایر درمیان ۵ میلیارد تومان نیاز دارد

بیرجند – ایرنا – مدیر امور عشایری درمیان گفت: طرح آبرسانی پایدار به محلات عشایری این شهرستان در دستور کار است که اجرای آن نیاز به ۵ میلیارد تومان اعتبار دارد.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از ایرنا سید علی حسینی نسب روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون حفر، تجهیز و برق رسانی چاه مورد نیاز برای اجرای این طرح انجام شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال سه هزار تن انواع نهاده‌ دامی از جمله جو، کنسانتره و سبوس به صورت مدت دار و یارانه ای برای استفاده دام ها بین عشایر این شهرستان توزیع شده است.
مدیر امور عشایری درمیان یادآور شد: خشکسالی های چندین ساله باعث کاهش علوفه مراتع شده و افزایش تغذیه دستی، هزینه سنگینی را بر روی دست عشایر می گذارد.
وی اضافه کرد: عشایر شهرستان در این بحران خشکسالی خواستار تخصیص علوفه یارانه ای و مدت دار بیشتری هستند.
حسینی نسب با بیان اینکه از ابتدای امسال ۴۰۰ کیلومتر از راه های عشایری شهرستان با اعتبار ۱۰۰ میلیون تومان مرمت شده است، گفت: کوچ پاییزه عشایر آغاز شده ولی به دلیل خشکسالی برخی از عشایر تمایلی به کوچ ندارند.
وی عنوان کرد: علیرغم خشکسالی ها عشایر نقش مهمی در عرصه تولید دارند و از ابتدای امسال عشایر این شهرستان ۸۵۰ تن گوشت قرمز به ارزش ۳۰ میلیارد تومان تولید کردند.
مدیر امور عشایری درمیان، کمبود شدید آب در محلات عشایری را یکی از مشکلات عشایر ذکر و اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون چهار هزار متر مکعب آب با اعتبار ۶۰ میلیون تومان به ۶۵ محله عشایری شهرستان حمل شد.
وی گفت: در راستای معیشت عشایر نیز در ۶ ماه گذشته بیش از ۷۰۰ تن آرد، ۲۵ تن برنج و ۷۰ تن نهاده های کشاورزی توزیع شد.
حسینی نسب عنوان کرد: امسال یک هزار و ۱۰۰ بیمه شده زیر پوشش بیمه اجتماعی با کارگزاری شرکت تعاونی عشایری شهرستان هستند، همچنین سه هزار راس دام عشایر نیز بیمه شده اند.
وی فرسودگی ناوگان حمل آب و کمبود آب، کمبود اعتبار، علوفه و گرانی آن، افزایش توزیع نهاده دامی یارانه ای با توجه به خشکسالی ها، تخصیص سهمیه برای بهره برداری از اراضی پایین دست سد رزه و صدور مجوز برای حفرچاه در نقاط مرزی برای تولید علوفه و عدم خروج آب از کشور را از مهمترین مشکلات و درخواست های عشایر شهرستان ذکر کرد.
۱۰ طایفه عشایری در شهرستان درمیان شامل عرب خزاعی، عنانی، بهلولی، بلوچی، کلندرزهی، نخعی، نهتانی، بهمدی و تاجیک ساکن هستند.
۲ هزار و ۸۹۵ خانوار شامل ۱۷ هزار و ۵۹۱ نفر در شهرستان درمیان زندگی می کنند و ۳۰ درصد جمعیت شهرستان را عشایر تشکیل می دهند.
شهرستان درمیان با وسعت پنج هزار و ۷۹۷ کیلومتر مربع از شمال به شهرستان قاینات از جنوب به شهرستان سربیشه و از غرب به شهرستان بیرجند و شرق به طول ۷۰ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
۷۵۵۶*۶۰۵۴

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − پانزده =