تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات استان تهران با 3 دانشگاه/ تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر
کد خبر: 3566014
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۶
در هم‌اندیشی 400 مدیر مؤسسه قرآنی مطرح شد؛

تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات استان تهران با 3 دانشگاه/ تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور از انعقاد تفاهم‌نامه اتحادیه استان تهران با سه دانشگاه علوم حدیث، خوارزمی و علمی‌ ـ کاربردی در خصوص برپایی دوره‌های آموزشی تک درسی در مؤسسات توانمند استان تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هم‌اندیشی بیش از 400 مدیر مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران، روز گذشته، چهارم بهمن‌ماه با حضور مجتبی عبداللهی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و نایب رئیس شورای عالی قرآن شهرداری تهران، حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور و سایر اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران در تالار ایوان شمس برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن توسط خواجوی، قاری کشورمان آغاز و در ادامه سرود جمهوری اسلامی ایران پخش شد و سپس حجت‌الاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به سخنرانی پرداخت.
فوری////تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران با 3 دانشگاه/ مراسم تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر
وی ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه و مدیران مؤسسات قرآنی کشور و عذرخواهی به دلیل تغییر زمان برپایی این هم‌اندیشی، عنوان کرد: ما از دغدغه شما مدیران قرآنی ـ مردمی کشور بی‌اطلاع نیستیم و برنامه‌های قرآنی و حمایتی‌های قرآنی برای شما ایجاد شده است اما بعضا برخی از آنها انجام شده و برخی دیگر انجام نشده است.
کوششی بیان کرد: یکی از موضوعات بحث معافیات مالیاتی است که در مجلس برای تشکل‌های قرآنی تصویب شده است اما با وجود این قانون باز این تشکل‌های قرآنی مستلزم پر کردن اظهارنامه‌های مالیاتی و یا دفاتر مالیاتی هستند که این از سویی زمان‌بر و از سوی دیگر همراه با هزینه‌هایی است.
بار مالی پر کردن اظهارنامه‌های مالیاتی
عضو اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران ادامه داد: اما طی نشست‌هایی که با حجت‌الاسلام پژمان‌فر، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس داشتیم، قول مساعد داده‌اند تا بحث پرکردن دفاتر مالیات و اظهارنامه‌های مالیاتی به صورت مکمل و یا الحاقیه‌ای در این بحث مطرح شود که در برخی از استان‌ها و شهرها این امر در حال انجام است و در برخی دیگر از جاها نیازمند زمان است تا این امر عملیاتی شود چنانکه هنوز این مشکل در تهران است که ان شاءالله در آینده نزدیک این امر حل خواهد شد.
وی با اشاره به صدور مجوز‌های جدید فعالیت برای حدود 150 مؤسسه استان تهران، افزود: با وجود برخی کش و قوس‌ها در این زمینه و موانع‌تراشی‌ها اما بحمدلله این امر انجام شده است و هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تشکیل شد که مجوزهای مؤسسات با عنوان مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت کشور پس از بررسی و تأیید آنها به صورت یک شکل صادر می‌شود و در حال انجام است.
کوششی بیان کرد: لذا مؤسسات که تاریخ مجوز آنها به اتمام رسیده است می‌توانند از طریق مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان دارالقرآن الکریم درخواست خود را ثبت کنند و همچنین با مراجعه به اتحادیه مؤسسات و یا سازمان تبلیغات اسلامی برای معرفی مجوز جدید، اقدام به تمدید مجوزشان به صورت جدید کنند.
فوری////تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران با 3 دانشگاه/ مراسم تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور افزود: این مجوزها با دو امضا رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطا می‌شود.
وی ادامه داد: بر اساس اساس‌نامه جدید مؤسسات در سه حوزه و براساس تقاضای داوطلبان در زمینه مؤسسات عمومی، مؤسسات تک منظوره‌ای و مؤسسات چند منظوره‌ای می‌توانند فعالیت کنند. مدیران مؤسسات که دارای مجوز بوده‌اند باید براساس‌ اساسنامه جدید و تعیین شده هیئت رسیدگی شرایط خود را تنظیم کنند و اقدام به دریافت مجوز کنند. مؤسساتی که اعضای هیئت مدیره آنها دو نفره است باید به سه نفر افزایش پیدا کند.
کوششی با اشاره به شرط مدرک کارشناسی قید شده در اساس‌نامه و آیین‌نامه صدور مجوز مؤسسات، تصریح کرد: افرادیکه دارای سوابق قرآنی هستند برای آنها معادل‌سازی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به دریافت مدرک کارشناسی ندارند و نیازی نیست در این زمینه نگران باشند.
وی با تأکید بر اینکه ارزیابی و رتبه‌بندی مؤسسات قرآنی به فعالیت آنها باز می‌گردد، ادامه داد: لذا برای 150 مؤسسه مجوز با شرایط جدید صادر شده است و اولویت نیز با مؤسساتی هست که تاریخ مجوزشان به اتمام رسیده است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به مجمع عمومی و تغییر در اعضای هیئت مدیره اتحادیه استان تهران که انجام گرفت، گفت: مجمع عمومی و انتخابات اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان تهران به منظور تشکیل یک اتحادیه واحد در آینده نزدیک نیز انجام می‌گیرد تا فضای فاصله‌ها از میان مؤسسات در صورت بودن برداشته شود.
برپایی سومین نمایشگاه شمیم وحی در بهار سال آینده
وی با اشاره به همکاری شهرداری تهران در زمینه تجهیز مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان تهران با عنوان نمایشگاه «شمیم وحی» طی امسال و سال گذشته، اظهار کرد: این نمایشگاه در قالب تجهیز سخت‌افزاری مؤسسات، تشکل‌های قرآنی و جلسات سنتی قرآن از سوی شهرداری تهران انجام می‌گیرد اما با وجود اینکه از سوی شهرداری تهران است اما با رایزنی‌هایی که انجام شده است این خدمات برای مؤسسات قرآنی استان تهران لحاظ شده است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: این نمایشگاه طی سال گذشته با نگاه مدیریتی برپا شد اما امسال به یک مصوب تبدیل شد به طوری که با هزینه و بودجه بیشتری برپا شد هر چند قبول داریم که همراه با نقص‌هایی بوده است و انتقاداتی به آن وارد شده است که سعی می‌کنیم در دور بعد آنها را برطرف کنیم.

فوری////تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران با 3 دانشگاه/ مراسم تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر
وی با اشاره به خبر مسرت بخشی از سوی شهرداری تهران، ادامه داد: طی پافشاری و رایزنی‌هایی که از سوی عبداللهی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در شورای شهر تهران انجام گرفته است بودجه خوب و اعتبار مطلوبی برای فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفته شده و تصویب شده است که در صورت تغییر هر گونه‌ای اعضای شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری این بودجه همیشگی خواهد بود و تغییر نمی‌کند.
کوششی با تأکید بر نهادینه و قطعی شدن این بودجه قرآنی در شورای اسلامی شهر تهران، اشاره کرد: لذا نمایشگاه شمیم وحی نیز در اوایل سال 96 با محوریت تجهیز مؤسسات قرآنی برپا می‌شود.
وی با اشاره سه تفاهم‌نامه انجام شده از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران با سه دانشگاه معتبر، ادامه داد: این تفاهم‌نامه با سه دانشگاه علوم قرآن و حدیث، خوارزمی و علمی‌ـ کاربردی انجام شده است. در این دانشگاه‌ها بیش از 200 رشته آموزشی برگزار می‌شود که رشته‌های مرتبط با فعالیت‌های مؤسسات قرآنی به صورت تک درسی در مؤسسات توانمند برپا می‌شود که گواهینامه این دوره‌ها از سوی دانشگاه‌ها صادر می‌شود.
کوششی بیان کرد: این دوره‌ها ویژه مؤسساتیست که قابلیت هم‌ترازی در واحدهای دانشگاهی را دارند لذا تنها مؤسساتی می‌توانند این دوره‌ها را برپا کنند که از لحاظ فضا سطح توانمندی و توانایی را داشته باشند که این مؤسسات از سوی اتحادیه به دانشگاه‌های طرف تفاهم‌نامه معرفی می‌شوند.
30 بهمن؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره محصولات قرآنی
وی ادامه داد: این دوره آموزشی به صورت تک درسی است که از سویی با برپایی این دوره‌ها و اعتبار آن دانشگاه انگیزه بیشتری میان قرآن‌آموزان مؤسسه ایجاد می‌شود و از سوی دیگر بحث مالی و آورده مالیست که برای مؤسسه دارد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به برپایی جشنواره آثار و محصولات قرآنی در قالب «شمیم وحی»، بیان کرد: این طرح طی تفاهم‌نامه با معاونت امور اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری انجام می شود که حمایت مالی و اعتباری آن از سوی این معاونت و مباحث اجرایی‌اش از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران است.
فوری////تفاهم‌نامه اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران با 3 دانشگاه/ مراسم تجلیل از تشکل‌های قرآنی برتر
کوششی عنوان کرد: این جشنواره در قالب 11 محور و 34 رشته برگزار می‌شود که در نوع خود بی‌نظیر است حضور در این جشنواره شامل تمام گروه‌های مؤسسات قرآنی و خانه‌های قرآن، هنرمندان، اساتید و سایر علاقه‌مندان است که می‌توانند آثارشان را به این جشنواره ارسال کنند.
وی افزود: این جشنواره فرصت خوبی برای شناسایی توانمندی‌ها و ظرفیت افرادیست که در مؤسسات قرآنی هستند. چنانکه ایده‌ و افکار قرآنی زیادی وجود داد. از مؤسسات هر محله می‌خواهیم تا به عنوان محور حرکت برای حضور داوطلبان در این جشنواره باشند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اضافه کرد: برای این جشنواره کارگروه‌هایی تشکیل شده، آیین نامه نگارش شده است و هیئت داوری جمع‌ شده است که مرحله اطلاع‌رسانی و تبلیغات آن در سطح شهر تهران در حال انجام است و علاقه‌مند تا 30 بهمن‌ماه فرصت دارند تا آثارشان را پس از ثبت نام در پایگاه اینترنتی این جشنواره به دبیرخانه جشنواره که همان اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران هست، ارسال کنند.
وی با تأکید بر اینکه زمان جشنواره فوق به هیچ عنوان تمدید نمی‌شود، بیان کرد: همچنین تا 10 اسفندماه نیز میان آثار رسیده داوری انجام می‌شود و 20 اسفندماه اختتامیه این جشنواره به همراه مراسم تجلیل از منتخبان برگزار می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: طرح‌های ارسال چه آنهایی که در این جشنواره پذیرش شوند و چه آنهایی که حائز رتبه نشوند از لحاظ حقوقی شناسنامه دار می‌شوند و در جوار نمایشگاه شمیم وحی سال آینده به نمایش و در معرض دید عموم بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
کوششی با اشاره به دیگر فعالیت انجام شد از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران، ادامه داد: مراسم تجلیل و تکریم از فعالان قرآنی هر ساله در بهمن‌ماه از سوی سازمان دارالقرآن انجام می‌شود که  چند سالیست از سه مؤسسه برتر و فعال سراسر کشور تجلیل می‌شود اما از آنجا که استان تهران مؤسسات زیادی دارد و جزو مناطقی حساب می‌شود که دارای مزایا و امکانات در حد مطلوبی هست هرچند اینگونه نیست، اما تدبیری اندیشیده شده است تا برای تشکل‌های قرآنی استان تهران نیز مراسم تجلیل و تکریم برپا شود.
مراسم تکریم از تشکل‌های قرآنی استان تهران پس از نوروز 96
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به اینکه برنامه فوق با مشارکت شهرداری تهران انجام می‌شود، افزود: در نظر داریم این مراسم را پیش از عید نوروز برپا کنیم که بر این اساس از مؤسسات و تشکل‌های قرآنی و خانه‌های قرآن و یا جلسات شاخص قرآن استان تهران که مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تجلیل به عمل می‌آید. شاخص و آیین‌نامه این مراسم نیز نگارش شده است.
وی با اشاره به اینکه احتمالاً این مراسم همراه با اختتامیه جشنواره شمیم وحی و یا به صورت مستقل انجام می‌گیرد، بیان کرد: معیار انتخاب این مؤسسات براساس خوداظهاری مدیران مؤسسات براساس توانمندی و کیفیت فعالیت مؤسساتشان است.
کوششی ادامه داد: از آنجا که اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران در هر شهرستان دارای نماینده و شعبه‌ای است؛ معیار دیگر براساس اعلام نظر آنها انجام می گیرد که فعالیت این مؤسسات قرآنی را ارزیابی و کیفیت فعالیت آنها را بیان می‌کنند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: و معیار دیگر نیز اطلاعات واصله توسط مؤسسات از فضای آموزشی، محیط کاربردی، دوره‌های آموزشی و ... است که در نهایت نیز تیم داوری متشکل از هفت عضو شامل رئیس و یا نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران، مدیرعامل این اتحادیه، نماینده‌های شعب اتحادیه در سراسر استان، نماینده سازمان تبلیغات اسلامی و نماینده‌ای از ارشاد و یک نفر از اعضای شورای عالی قرآن شهرداری تهران و صاحب نظر قرآنی توانمند برای ارزیابی و بررسی فعالیت‌های قرآنی مؤسسات، نظر نهایی را اعلام می‌کنند.
کوششی تصریح کرد: در نظر داریم تا سومین نمایشگاه شمیم وحی را در نیمه دوم اردیبهشت‌ماه به دلیل عدم تداخل با انتخابات ریاست جمهوری و همچنین پیش از ماه مبارک رمضان طبق روال این دو سال برپا کنیم.
وی در پایان سخنانش از حمایت‌های امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و نایب رئیس شورای عالی قرآن شهرداری تهران در زمینه فعالیت‌های دینی به طور عمومی و فعالیت‌های قرآنی به صورت خاص و ویژه تشکر و قدردانی کرد.
سپس کلیپی در راستای وقوع حادثه حریق در ساختمان پلاسکو و شهادت جمعی از آتش‌نشانان و همچنین با موضوع قطعاتی از بیانات مقام معظم رهبری در موضوع سبک زندگی اسلامی به سمع و نظر حاضران در سالن رسید.
برگزاری دوره‌های DBA و MBA با محوریت مدیرت خانه‌های قرآن وعترت در مؤسسات
علیرضا احمدی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران سخنران دیگر این مراسم بود که به توضیح بیشتر دوره‌هایی که براساس تفاهم‌نامه منعقد شده با سه دانشگاه در مؤسسات برگزار می‌شود، پرداخت و گفت: در نظر داریم که دوره‌های DBA و MBA با محوریت مدیرت خانه‌های قرآن وعترت را در مؤسسات توانمند برپا کنیم.
وی ادامه داد: رشته‌هایی نیز متناسب با موضوع عترت در نظر گرفته شده است چون عنوان مؤسسات براساس مجوز جدید در کنار قرآن عنوان عترت را نیز همراه دارد. همچنین در نظر داریم در کنار اینها تفاهم‌نامه‌هایی را نیز با جهاد دانشگاهی ببندیم.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران تصریح کرد: برپایی این دوره‌ها در مؤسسات به منظور بالا بردن سطح علمی مؤسسات و از سوی دیگر درآمد مالی برای مؤسسات انجام می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه سامانه‌ای به منظور دریافت کد پذیرش برای داوطلبان راه‌اندازی می‌شود، عنوان کرد: متقاضیان با این کد پذیرش در نزدیک‌ترین مؤسسه قرآنی که این دوره‌های دانشگاه‌هایی در آنها برگزار می‌شود می‌توانند پذیرش شوند و گواهینامه معتبر دانشگاهی را پس از اتمام دوره دریافت کنند.
احمدی با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی دارای پتانسیل بالای هستند، اظهار کرد: حرکت ما نیز حرکت بزرگیست چون جامعه هدف ما بزرگ است و انقلاب اسلامی نیز منشأاش قرآن بوده است و فعالیت این مؤسسات نیز در مسیر قرآن است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به معافیت تشکل‌های قرآنی از مالیات، عنوان کرد: یعنی درآمد مؤسسات پس از پر کردن دفاتر مالیات‌ها و اظهارنامه مالیات‌ها با ضریب نرخ صفر حساب می‌شود که پرکردن همین دفاتر مالیاتی هزینه‌هایی را به مؤسسات قرآنی وارد می‌کند که در راستای این هستیم تا این موضوع نیز رفع شود.
حسن ختام این برنامه تجلیل از 10 مدیر مؤسسه قرآنی به قید قرعه بود. همچنین در حاشیه این مراسم طوماری برای موافقت مؤسسات قرآنی در راستای رهایی از پر کردن دفاتر اظهارنامه مالیاتی انجام گرفت.
گزارش تصویری این جلسه هم‌اندیشی را اینجا ببینید!
captcha