۱ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۱۱
کد خبر: 83143476
T T
۰ نفر
خراسان جنوبی به پژوهش های قابل اجرا نیاز دارد

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان جنوبی گفت: توسعه پایدار استان نیازمند پژوهش های قابل اجراست كه با این طرح از توان نیروهای علمی و اجرایی می توان به درستی استفاده كرد.

به گزارش ایرنا مشیرالحق عابدی روز شنبه در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر خراسان جنوبی افزود: پژوهش های تئوری نه تنها فقط كاربرد كتابخانه ای دارند بلكه به نحوی جلوی آینده نگری اقدامات بعدی را هم می گیرند.
وی ادامه داد: پژوهش ماندگار باید موجب توسعه پایدار در بخش های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی شود و بر اساس نیاز های روز حركت كند.
عابدی تصریح كرد: امروزه اقدامی مورد تایید همگان قرار می گیرد كه از مسیر تحقیق و پژوهش گذشته باشد و چه بسیار مدیرانی كه با جوانمردی با وجود برخی تنگناها از اول انقلاب تاكنون اقدامات مثمر ثمری برای توسعه همه جانبه منطقه انجام داده اند.
وی با بیان اینكه ابتدای هر اقدام مثبت باید تحقیق و پژوهش علمی باشد، گفت: در حال حاضر طرح آمایش سرزمینی تهیه شده توسط دانشگاهیان خراسان جنوبی نقشه راهی برای سایر پژوهش ها است.
معاون استاندار خراسان جنوبی افزود: طرح آمایش سرزمینی در مدت كوتاهی مورد تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار گرفت و امروز اگر قرار است كاری انجام شود باید بر اساس این پژوهش باشد و اگر نیاز به تحقیق بیشتر هم هست باید صورت گیرد.
وی با بیان اینكه در سخنوری جزو رده های اول كشور هستیم، گفت: برای عملیاتی كردن آنچه نگاشته شده تاكنون چه اقدامی انجام داده ایم.
عابدی اظهار داشت: از آنجا كه جنگ اقتصادی نابرابر در كشور مشكلاتی را به وجود آورده است می طلبد كه موضوع پژوهش و تحقیق در حوزه های مهم اقتصادی باشد.
وی در ادامه تصریح كرد: دانشگاه باید موقعیتی را فراهم كند تا پژوهشگران نمونه سال های گذشته بتوانند طرح هایشان را ارایه دهند و از این تجربیات برای نسل آینده هم بهره بگیرند زیرا توسعه پاسدار راهی جز پژوهش و كار علمی با قابلیت اجرایی ندارد.

** پژوهش براساس نیاز جامعه باشد
رئیس كتابخانه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی هم گفت: پژوهش باید بر اساس نیازهای جامعه انجام شود تا دانش و فناوری در اختیار مدیریت قرار گیرد.
حجت الاسلام سید علی عماد افزود: پژوهش به معنای یك فرایند تولید و فناوری است و امروز باید از این ظرفیت برای پاسخگویی به جامعه بهره برد.
وی ادامه داد: امروز پژوهش ها باید سهم خود را در پاسخگویی به نیازمندی های جهانی، ملی و استانی نشان دهد به طوری كه گره گشایی از مشكلات جامعه را به عنوان یك سهم در درون خود تعریف كند.
حجت الاسلام عماد با بیان اینكه امروز رتبه پنجم دانش شیمی در مقاله نویسی برای ایران مطرح می شود، افزود: با این رتبه آیا توانسته ایم در نیازهای جامعه نقش داشته باشیم؟
وی بیان كرد: خراسان جنوبی با ده ها تهدید در آینده مواجه است كه در این ارتباط پژوهشگران باید سهم خود را از جلوگیری تهدیدات پیش رو ارایه دهند، آیا مولفه های به كار برده شده كارساز خواهد بود؟
رئیس كتابخانه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: امروزه ورودی دانش آموزان سال دوم متوسطه در رشته ریاضی هفت درصد است و تعداد زیادی از مدارس رشته ریاضی ندارند، از آنجا كه ایران را به عنوان مهد تربیت مهندس می شناسند، آیا این روند پاسخگویی 10 سال آینده كشور را خواهد داشت؟
وی ادامه داد: چه سند نیازسنجی را برای كشور و استان انتخاب كردیم، آیا این سند خواهد توانست موجب توسعه پایدار در استان شود و شاهد حضور سرمایه گذاران باشیم.
حجت الاسلام عماد با بیان اینكه متاسفانه برخی از اقدامات جلو سرمایه گذاری سرمایه گذاران را در خراسان جنوبی گرفته است، اظهار داشت: اگر این روند در حوزه های مختلف ادامه یابد به طور حتم روزی با انباشت نیروی انسانی متخصص اما نبود بازار كار مواجه خواهیم بود.
وی تصریح كرد: امروزه باید جامعه بر اساس پژوهش مدیریت شود زیرا چه بسیار پدران علمی كه از این دیار برخواستند اما در دامنه دچار مشكلاتی هستیم كه باید به آن توجه كنیم.
رئیس كتابخانه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در عرصه تولید علم، فناوری و نوآوری جهان معاصر با اصول و قواعدی با نرم های قطعیت یافته مواجه هستیم، گفت: بسیاری از این قواعد در فرهنگ ایرانی اسلامی ما وجود دارد كه باید از آن استفاده بهینه شود.
وی ادامه داد: تكثیر دانش بهترین كشت عالم است و زكات علم هم به انتشار اوست، به طور حتم با این فرهنگ باید از درجه بالاتری برخوردار باشیم كه امیدوارم با پژوهش هدفمند و بر اساس نیازمندی ها بتوانیم توسعه پایدار را تجربه كنیم.
در این آیین از 13 پژوهشگر برتر خراسان جنوبی تجلیل و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه بیرجند افتتاح شد.
3215 * 6054

سرخط اخبار استان‌ها