عبدالرضا رضایی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند، از آغاز برداشت زردآلو از باغهای استان خبر داد و اظهار داشت: ۶۳۷ هکتار از باغهای خراسانجنوبی به کشت این محصول اختصاص دارد.
وی از پیشبینی برداشت سه هزار و ۵۱۳ تن زردآلو از باغهای خراسانجنوبی خبر داد و بیان داشت: انواع زردآلوی ارقام بومی و اصلاح شده در این استان تولید میشود که میتوان به ارقام شاهرودی، لاسجردی، نارنگی، نوری و ارقام محلی اشاره کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه برداشت زردآلو در خراسانجنوبی تا پایان تیر ادامه دارد، تبیین کرد: زردآلوی تولیدی خراسانجنوبی علاوه بر تأمین نیاز داخلی استان به استانهای سیستانوبلوچستان و خراسانرضوی ارسال میشود.
رضایی عنوان کرد: بیشترین سطح کاشت محصول زردآلو در خراسانجنوبی با ۱۷۸ هکتار سطح و تولید ۸۵ تن به شهرستانهای قاین اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: زردآلوی تولیدی استان بهدلیل تلاش تولیدکنندگان برای تولید ارگانیک محصول و استفاده نکردن باغداران از انواع کودها و سموم شیمیایی و هرس به موقع درختان از رنگ و طعم خاصی برخوردار بوده و همواره مورد توجه خریداران است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: سال گذشته سه هزار و ۴۴۳ تن زردآلو از باغهای خراسانجنوبی برداشت شد و امسال برداشت زردآلو امسال 700 تن بیشتر از سال گذشته است.
رضایی تبیین کرد: زردآلو، درختی است از تیره گل سرخیان و خانواده بادامیان با هستهای سخت که گوشت میوه آن خوراکی است، مغز هسته آن تلخ یا شیرین است که گونه هسته تلخ آن، زردآلو و گونه هسته شیرین آن قیسی نامیده میشود.
وی با بیان اینکه از گوشت این میوه محصولاتی مانند پوره زردآلو، کمپوت، شربت غلیظ و اخیرا لواشک و مربا تهیه میشود، خاطرنشان کرد: زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامینهای گروه B برای درمان بیماریهای عصبی و روحی، بیخوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و غیره مفید است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه مؤثر است.
انتهای پیام/3403/ح