نورنیوز – گروه فرهنگ و جامعه: حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به مناسبت «روز حقوق بشر اسلامی» با تلویزیون المیادین از رسانههای تأثیرگذار و جریانساز منطقه و جهان، به گفتگو نشست. برای انجام این مصاحبه، «غَسانبنجَدو» مدیر شبکه مزبور که در زمره شخصیتهای رسانهای سرشناس و برجسته منطقه و جهان است به عنوان مصاحبهگر در حوزه ریاست قوه قضائیه حاضر شد.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در مطلع این مصاحبه که بیش از یک ساعت به طول انجامید، به تبیین و تشریح ساختار مستقل قضایی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و سپس در باب ماهیت حقوق بشر اسلامی و تفاوتهای ملموس آن با حقوق بشر ادعایی غربی، توضیحاتی مبسوط را ارائه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای شب گذشته در این گفتگوی تفصیلی به مناسبت روز حقوق بشر اسلامی گفت: امروز آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی آشکارا به حمایت و تجهیز گروهک منافقین مشغولند؛ گروهکی که هزاران نفر از مردم ایران را به شهادت رسانده و علاوه بر همراهی و همکاری با رژیم متجاوز بعث، جنایتهایی فجیعانه و سبعانه را علیه مردم ما مرتکب شده است. لذا کشورهای غربی که به منافقین پناه دادهاند اگر ملتزم به ضوابط بینالمللی و مصوبات خود هستند، باید نسبت به تحویل عناصر این گروهک به ایران، اهتمام داشته باشند. ما در جمهوری اسلامی ایران در پی آن هستیم تا یک محاکمه عادلانه را بر اساس اصول و ضوابط دادرسی برای آنها برگزار کنیم و حتی خطاب به آنها برای تعیین وکیل نیز ابلاغهای مقتضی را صادر کردهایم.
حجت اسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه افزود: باید توجه داشت که تعداد قابل توجهی از مردم عادی نیز که اعضای خانوادههایشان در نتیجه اقدامات جنایتکارانه منافقین به شهادت رسیده و یا مجروح و شکنجه شدهاند، در زمره شاکیان این پرونده هستند. علیایحال چنانچه کشورهای غربی از تحویل عناصر منافقین سرباز بزنند، ما از طریق بینالمللی به تعقیب آنها مباردت میورزیم کمااینکه تاکنون نیز این کار را کردهایم. دست جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در بسیاری از ترورها، جنایتها و تخریبها که در سطح کشورهای منطقه ما به وقوع میپیوندد آشکار است. در قضیه داعش نیز مشاهده شد که مکرراً وقتی عناصر این گروه تروریستی در محاصره نیروهای مقاومت قرار میگرفتند این آمریکاییها بودند که به کمک آنها میشتافتند. در رقابتهای انتخاباتی پیشین آمریکا نیز عیان شد که یکی از نامزدها، صریحاً از نقش واشنگتن در تأسیس داعش پرده برداشت.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو شکلگیری بر مبنای منویّات امامین انقلاب، منادی وحدت در جهان اسلام بوده است. ما خواهان روابط حسنه با تمام کشورهای اسلامی هستیم و میخواهیم که دست اجانب از سر تمامی مسلمین کوتاه شود. وقتی رئیسجمهور پیشین آمریکا در دوره گذشته آن تعبیر سخیف را در مورد عربستان سعودی به کار برد ما واقعاً متأسف شدیم. ما در عین تمایل برای برقراری روابط حسنه و گسترده با تمامی دوّل اسلامی معتقدیم که باید هوشیار باشیم چرا که اجانب نمیخواهند روابط میان کشورهای اسلامی وثیق و مستحکم باشد.
قاضی القضات تأکید کرد: آمریکا در موقعیت و جایگاهی نیست که برای جمهوری اسلامی ایران شرط بگذارد. ما از محور مقاومت حمایت میکنیم و مسئله فلسطین را یک موضوع مهم تلقی میکنیم که هیچ مسلمانی نمیتواند در قبال آن بیتفاوت باشد.
او ادامه داد: شخصیتهای بزرگ محور مقاومت نظیر سید حسن نصرالله، شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و دیگر رهبران و شهدا و مجاهدان و رزمندگان مقاومت، تمام وجود و هستی خود را به میدان آوردهاند تا مسلمانان در اوج عزت و اقتدار و آرامش باشند. سید حسن نصرالله که خداوند بر عمر او بیفزاید؛ شخصیتی وارسته، متقی، عالم، شجاع، خستگیناپذیر و آگاه به زمان است. همه ما در جنگ ۳۳ روزه و پس از آن در جنگ ۲۲ روزه مشاهده کردیم که در نتیجه انسجام محور مقاومت، چگونه هیمنه پوشالی ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی درهم شکست و مضمحل شد.
او تأکید کرد: امروز وقتی مقام معظم رهبری خطاب به مستکبران و جهانخواران میفرمایند که «دوران بزن در رو تمام شده است»، باید توجه داشت که این فرمایش معظمله منحصر به ایران اسلامی نیست بلکه جلوهای از آن را در سرزمین فلسطین نیز مشاهده میکنیم و میبینیم که جوانان غیور و مقاوم فلسطینی با چه صلابتی به تجاوزات صهیونیستها پاسخ میدهند.
اژهای با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد کماکان جزء اولویتهای اصلی دستگاه قضاست، خاطر نشان کرد: امروز روش مبارزه با فساد ممکن است از حیث تأثیرگذاری و مقوله ریشهکن کردن فساد، تفاوتهایی با گذشته داشته باشد. معتقد هستم که ما باید اولاً مبارزه با فساد را به صورت علمی، حرفهای و کارشناسی به پیش ببریم و ثانیاً انسداد بسترهای فسادزا را در اولویت اقداماتمان قرار دهیم.
او افزود: چنانچه فسادی وجود داشته باشد و ما صرفاً با فرد مفسد برخورد کنیم و اهتمام و توجهی به انسداد بسترهای فساد نداشته باشیم، دائما با افراد مفسد بعدی سروکار خواهیم داشت. به سبب اینکه رئیسجمهور کنونی در گذشته مسئولیت ریاست دستگاه قضا را بر عهده داشتند، امروز کار قوه قضائیه و کار دولت در مبارزه با فساد، آسانتر از گذشته شده است.
مرکز رسانه قوه قضائیه