رهبران سیاسی کهنسال آمریکایی به بازنشستگی فکر نمی‌کنند

نورنیوز – گروه بین‌الملل: روزنامه «تاگس شاو» در مطلبی به علاقه زیاد رهبران سیاسی کهنسال در آمریکا برای ادامه کار و فکر نکردن آن ها به بازنشستگی پرداخته و نوشت: برخی از آنها در حال حاضر بالای ۸۰ سال دارند، اما هنوز هم برای کار سیاسی به اندازه کافی احساس آمادگی می کنند و تعدادی از سیاستمداران برجسته در ایالات متحده با وجودسن بالایشان به بازنشستگی فکر نمی کنند.


اخیراً در ایالت کنتاکی وقتی از «میچ مک کانل» سناتور پرسابقه ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی پرسیده می شود که آیا می خواهد دوباره در سال ۲۰۲۶ نامزد شود این پیرمرد ۸۱ ساله به جای پاسخ، در حالی که خشکش زده بود خیره به جای نگاه می کرد. دستیارش سوال را تکرار کرد و تنها ۴۰ ثانیه بعد بود که مک کانل با اوکی ضعیفی پاسخ داد و تلاش کرد تا قبل از اینکه از سکو بیرون بیاید به دو سوال دیگر پاسخ دهد.


این دومین حادثه مشابه در پنج هفته گذشته برای این سناتور با سابقه است. تیم مک کانل پس از آن توضیح داد که این فقط کمی گیجی است که پس از ضربه مغزی شدید طبیعی است.


او همچنین اوایل مرداد ماه بود که در حین صحبت در کنفرانس مطبوعاتی به یک باره برای لحظاتی بی‌حرکت و به نقطه‌ای خیره شده و این کنفرانس را برای مدتی نیمه کاره رها کرد. مک کانل طولانی‌مدت‌ترین دوران رهبری حزب جمهوری‌خواه در سنا را در تاریخ آمریکا برعهده داشته است.


مک‌کانل ۸۱ ساله که سناتور ایالت کنتاکی است، در طول سال جاری میلادی سه بار زمین خورد که جدی‌ترین مورد آن به ضربه مغزی، شکستن دنده‌اش و استراحت کردن برای مدت شش هفته منجر شد.


«دایان فاینستاین» همکار مک کانل در پارلمان و عضو دموکرات سنا هم یک اسطوره است که با ۹۰ سال سن تقریباً مسن ترین نماینده در مجلس است که سال هاست با مشکلات فراموشی و تمرکز مبارزه می کند. وی در جلسات، اغلب به نظر می رسد که سرگردان است – و به دیگران اجازه می دهد به او بگویند چگونه رای دهد.


فاینستاین که هم اکنون در سال ۹۰ سالگی پیرترین سناتور آمریکا است، نشانه‌هایی از نامساعد بودن وضعیت سلامتش بروز داده است. او چندی پیش از یک دوره استراحت دو ماهه بعد از ابتلا به بیماری زونا به سر کارش برگشت اما بعد از آن در چند موقعیت دچار سردرگمی شد.


«نیکی هیلی» نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا اخیرا در فاکس نیوز در این باره گفته است: سنا در حال حاضر ممتازترین خانه بازنشستگان در کشور است! او به عنوان نمونه اظهار کرد: میچ مک کانل کارهای بزرگی انجام داده است و به همین دلیل او سزاوار ستایش است؛ اما ما همچنین باید بدانیم که زمان رفتن چه زمانی است.


این نامزد رقابت درون حزبی جمهوری‌خواهان و سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل پس از آنکه رهبر اقلیت جمهوریخواهان سنا مجددا در برابر انظار عمومی فک و چشمانش قفل و بی‌حرکت شد درخواست کرد تا از سیاستمداران کهنسال کشورش آزمایش صلاحیت روانی گرفته شده و محدودیت دوره برای تصدی کرسی‌های کنگره اعمال شود.


او تأکید کرد: نیاز است که ما شروع به جذب چهره‌های جدید، صداهای جدید و نسل‌های جوان تر در دولتمان کنیم. و همچنین نیاز است که به همه سیاستمداران بفهمانیم که کی زمان کنار رفتن آنها فرا می‌رسد.


هیلی با اشاره به گاف‌های دیگر سیاستمداران کهنسال آمریکایی از جمله دیان فاینستاین، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد: اصلاً نباید با این اتفاق کنار بیایید، همان طور که نباید با مورد دیان فاینستاین و خیلی از گاف‌هایی که برای جو بایدن رخ داد و مشاهده افت وضعیت سلامت او کنار بیایید.


«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هم با ۷۹ سال سن مسن ترین رئیس جمهور ایالات متحده در تمام دوران است. هیلی می‌گوید: جو بایدن هرگز در دور دوم دوام نخواهد آورد. ما نمی توانیم یک رئیس جمهور ۸۱ ساله داشته باشیم.


به نظر می‌رسد اکثریت آمریکایی ها با نظرات این جمهوری خواه موافق هستند. بر اساس نظرسنجی‌ها، آنها به ویژه بایدن و همچنین ترامپ را برای یک دوره ریاست جمهوری دیگر پیر می‌دانند.


با این همه «کایل کندیک» دانشمند علوم سیاسی از دانشگاه ویرجینیا، معتقد است که حتی اگر اکثریت آمریکایی‌ها این نامزدها را بیش از حد مسن بدانند، این جنبه در نهایت برای انتخابات تعیین کننده نخواهد بود. به ادعای او چیزهای زیادی وجود دارد که مردم می‌گویند دوست دارند داشته باشند. اما پس از آن آنها را انتخاب نمی کنند. زیرا عوامل دیگر مهمتر هستند.


«رونالد ریگان» زمانی که کاخ سفید را ترک کرد ۷۷ سال سن داشت درحالی که جو بایدن چنانچه در انتخابات آتی برنده شود و دور دوم ریاست جمهوری خود را به پایان رساند، آنگاه ۸۶ ساله خواهد بود، دونالد ترامپ نیز اگر در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری به پیروزی برسد، زمانی که کاخ سفید را ترک کند او نیز آنزمان ۸۲ سال سن خواهد داشت.


کنگره فعلی آمریکا یکی از پیرترین دوره‌ها در تاریخ آمریکا است، چراکه بنابر تحقیقات صورت گرفته توسط موسسه نظرسنجی «پیو» (Pew Research) بیش از نیمی از اعضای مجلس نمایندگان و دو سوم از اعضای مجلس سنا متولدین بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ میلادی (۱۳۲۵ تا ۱۳۴۳ه.ش) هستند.

نورنیوز

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =