نماینده مجلس: مهندس زینلی میراث ماندگار صنعت خراسان جنوبی را با خون دل خوردن‌های فراوان و با چنگ و دندان سرپا نگهداشت

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ مایه افتخار و سربلندی نه‌تنها خراسان جنوبی بلکه ایران‌زمین است و به طور حتم هر مقام و مسئولی که خراسان جنوبی را به‌عنوان مقصد سفر به‌ویژه کاری برگزیند مسؤولان استانی او را برای بازدید از بزرگترین واحد صنعتی خراسان جنوبی که امروز در اوج ایستاده می‌برند. آری کارخانه لاستیک‌سازی در مرکز خراسان جنوبی برندی است برای استان که همه به آن افتخار می‌کنند و مایه مباهات است برای همه.

اما این سربلندی و افتخار از آن بانی‌ست که سال‌ها قبل با همراهی معتمدان بیرجندی و ١٠٠ هزار تومان سرمایه‌گذاری در یکی از دوره‌های قرآنی تصمیم بر احداث آن گرفته شد.

حالا بعد از چهار دهه از این تصمیم آینده‌ساز و غرور‌آفرین چون این بزرگترین واحد صنعتی خراسان جنوبی بر فراز قله‌های تولید و اشتغال‌زایی در این استان کمتر توسعه‌یافته کشور ایستاده است می‌خواهند از بانی آن سید محمد حسین زینلی، به‌عنوان چهره ماندگار صنعت خراسان جنوبی در سطح ملی قدردانی کنند.

به‌واسطه این اقدام در‌خور، باب گفت‌وگویی دیگر را این بار با حسین خسروی اسفزار، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی باز می‌کنیم.

باب گفت‌وگو با وی با این پرسش آغاز می‌کنیم که معرفی جناب مهندس زینلی به‌عنوان چهره ماندگار صنعت خراسان جنوبی در سطح ملی چه تاثیری در سطح جامعه و کشور دارد؟

پاسخش هم به این پرسش این است که حدود ٢۵ سال است که از زمان بهره‌برداری بزرگترین واحد صنعتی و تولیدی خراسان جنوبی می‌گذرد و زحمات بسیاری در این مدت کشیده شد تا کارخانه لاستیک سازی مرکز خراسان جنوبی به این جایگاه رفیع دست یافت.

در نوردیدن مرزهای بین المللی

به تعبیر وی، مهندس زینلی سرآغاز این تصمیم بزرگ و آینده‌ساز هم از یک دوره قرآنی و با ١٠٠ هزار تومان پولی که از این دوره جمع شد بود و اکنون به مرحله‌ای رسیده که نه‌تنها مایه افتخار خراسان جنوبی بلکه ایران‌زمین هم است و به طور حتم مرزهای بین المللی را هم در خواهد نوردید.

وی به یاد دارد که نقش مفید آیت‌الله ربانی به‌عنوان هیئت موسس کارخانه لاستیک سازی بیرجند با همراهی دیگر متدینین بیرجندی نبود شاید این کارخانه هم شکل نمی‌گرفت.

به گفته وی برگزاری آیین نکوداشت بانیان، صنعت گران، هنرمندان، مشاهیر، مفاخر، بزرگان و… در هر حوزه‌ای که باشند آن هم در سطح ملی اقدامی فرهنگی برای میراث ماندگار آن خطه از ایران‌زمین به‌حساب می‌آید و معرفی مهندس زینلی نیز به‌عنوان بانی میراث ماندگار صنعت خراسان جنوبی آن هم بعد ٢۵ سال خون دل خوردن‌های بسیار برای فردی که با چنگ و دندان این واحد صنعتی را سرپا نگهداشت به‌ویژه در مواقع بحرانی اقدامی بس پسندیده و قابل تقدیر است.

اشتغال زایی ۸ هزار نفری کویر تایر

عضو کمیسیون داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی این اقدام پسندیده را الگویی مناسبی برای آن‌هایی دانست که می‌خواهد وارد حوزه تولید شوند و گاهی سختی‌های این مسیر آن‌ها را از این که گام در این وادی بگذارند منصرف می‌کند اما با الگوگیری از افرادی چون مهندس زینلی که بعد از مرارت‌های بسیار توانسته با توسعه و پیشرفت این واحد صنعتی زمینه اشتغال حدود ٧ تا ٨ هزار نفر را به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم آورد قدم در راه تولید بگذارند.

پرسش دیگری هم از خسروی اسفزار می‌شود با این عنوان که به طور معمول در ایران و خراسان جنوبی همیشه شاهد پاسداشت مفاخر و مشاهیر در عرصه‌های مختلف بعد از مرگ آن‌ها هستیم این‌گونه اقدام‌ها در زمان حیات فرد تاثیرگذار چه محاسنی دارد و برای ترویج آن‌چه باید کرد؟

به گفته خسروی اسفزار با برگزاری آیین معرفی مهندس زینلی به چهره ماندگار صنعت خراسان جنوبی اهل فن و آن‌هایی که در حوزه صنعت در حال فعالیت هستند نه‌تنها در سطحی استانی و کشوری بلکه حتی سطح بین‌المللی هم از تجربیات وی استفاده کنند.

شناخت بین المللی از مفاخر با نکوداشت‌ها

وی در پاسخ به این پرسش که آیا باید معرفی مفاخر و مشاهیر در عرصه‌های مختلف فقط منوط به سطح ملی باشد یا در سطوح پایین‌تر مانند استان و شهرستان‌ها هم انجام شود؟ هم گفت: درست است که در سطح ملی شناخت و آشنایی بیشتر از آن‌چهره اثرگذار حاصل می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز انگیزه بیشتری برای او در طی کردن ادامه مسیر باشد و شناخت بین‌المللی نیز باشد.

وی ادامه داد: اما در همه شهرستان‌ها نیز سرآمدانی در حوزه‌های مختلف هستند که نیاز است به جامعه بیشتر معرفی شوند به همین دلیل هم نکوداشت‌ها در سطح شهرستانی، استانی و ملی برای معرفی مفاخر حوزه‌های مختلف باید انجام شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که شخصیت مهندس زینلی را چگونه معرفی می‌نمایید؟ گفت: خیلی آشنایی چندان با این چهره تاثیرگذار در حوزه صنعت خراسان جنوبی تا قبل از این که به‌عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی باشم نداشتم و این شناخت کم هم در دوران قبل از نماینده بودن به زمانی برمی گردد که مهندس زینلی خود نماینده بیرجند در مجلس شورای اسلامی بودند.

قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری

خسروی اسفزار ادامه داد: اما این ضرب المثل در مورد مهندس زینلی خیلی مصداق دارد و آن هم این است که قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری یعنی باید از اهل صنعت پرسید که چهره ماندگار صنعت استان چگونه شخصیتی است.

اما خاطره‌ای که وی از مهندس زینلی دارد هم به همین دوران نمایندگی او برمی‌گردد و زمانی که برای بازدید به شرکت لاستیک سازی بیرجند می‌رود و کلیپی از فعالیت‌ها این کارخانه را می‌بیند و رو می‌کند به مهندس زینلی و می‌گوید: کاش می‌شد این همه تجربه و دانش را در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌ها به‌عنوان چند واحد درسی تدریس می‌کردید تا هنر‌آموزان هم با تجربیات و دانش شما و همکارانتان بیش‌از‌پیش آشنا شوند و مفتخر باشند به حضور چنین صنعت گران اشتغال‌زا.

پایان پیام/۶۹۰۷۵


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =