خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ روستای گستج از روستاهای شاخص گردشگری واقع در کوهپایههای شرق فردوس و با جمعیتی حدود ۳۰۰ نفر و مردمانی سخت کوش است که با وجود خشکسالی های پیاپی و خشکیدن تعداد زیادی از قنوات و کاهش چشمگیر دبی آبِ مابقی قنوات، اهالی زحمت کش روستا اعم از مرد و زن و اعضای خانواده با کد یمین و عرق جبین توانسته اند معیشت خویش را تأمین کنند و همچنان ماندن در روستا را بررفتن از آن ترجیح دهند.
مردم خونگرم و کم توقع روستای گستج هرساله و به خصوص در ایام نوروز و فصل تابستان پذیرای صدها خانواده از گردشگران و شهروندان فردوسی و بقیه نقاط هستند که لحظات خوشی را با خانواده درتفرجگاه های این روستا و درسایه سار درختان زرد آلو و بادام سپری می کنند.
در ایام نوروز با انجام بازی های بومی محلی که امروزه نه تنها در سطح شهرستان و استان بلکه در سطح کشور مطرح و معروف شده است پای جمع زیادی ازعلاقمندان به این بازی ها را از جای جای کشور به این روستا بازکرده اند.
جلوگیری از مهاجرت
علی اصغر مجیدی، دهیار روستا در گفت وگو با خبرنگار فارس از فردوس ضمن برشمردن قابلیت ها وتوانمندی های روستا با اشاره به برخی از نارسائی ها، عزم خود را جزم کرده تا با همت و توجه مسوولان، تحولی را در روستا به وجود آورد و با ایجاد برخی زیرساخت ها وامکانات رفاهی نه تنها از مهاجرت جوانان جلوگیری کرده بلکه مهاجرت معکوس را رقم بزند.
وی گفت: درعصر ارتباطات درست نیست که مردم از آنتن دهی نامناسب موبایل گلایه داشته باشند بنابراین این خواسته به حق مردم از ابتدایی ترین حقوق آن ها ست ضمن این که گردشگران و مسافران زیادی از فردوس و سایر نقاط استان و حتی کشور به این روستا سفر می کنند و باید اهالی گستج از پوشش کامل ارتباط موبایلی برخوردار باشند.
وی افزود: درروستای گستج نیاز به یک زمین چمن مصنوعی برای فوتبال جوانان و احداث یک سالن چند منظوره برای ورزش پسران ودختران بسیارضروری است که امیدواریم فرماندار شهرستان و بخشدار نسبت به این مهم اهتمام لازم راداشته باشند.
توجه به احیای قنات ها
وی اهمیت ایجاد اشتغال را متذکرشد و ادامه داد: با توجه به این که معیشت اهالی روستا برپایه کشاورزی ودامداری استوار است و ادامه این دو شغل بدون بهرمندی از آب امکان پذیر نیست لذا توجه به قنوات روستا از دیگر اولویت هاست.
دهیار روستای گستج اضافه کرد: درصورتی که احیا، مرمت و بازسازی قنوات روستا در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گیرد و با تخصیص اعتبار لازم به توان حداقل دو لیتر در ثانیه به دبی آب هریک از قنواتی که بر اثر خشکسالی با کاهش دبی مواجه شده اضافه کرد بسیاری ازمشکلات اهالی کاهش می یابد.
مجیدی با ابراز خرسندی و شکر و سپاس به درگاه حضرت حق تعالی گفت: با وجود این که بسیاری از درختان بادام و زردآلوی روستا در سنوات قبل بر اثر خشکسالی و آفت سوسک سرشاخه خوار خشک شده اما محصول درختان باقی مانده اعم از زردآلو و بادام، امسال بسیارعالی است و خداوند را از این بابت شاکر هستیم که کشاورزان زحمت کش روستا توانستند از دسترنج خویش بهرمند شوند.
دهیارگستج افزود: جوانان روستا در کنار فعالیت های کشاورزی و دامداری که به کمک خانواده های خود می شتابند نیازمند راه اندازی کارگاه ها و واحد های تولیدی زود بازده هستند تا بتوانند با بهرمندی از شغلی پایدار، معیشت خویش را بهتر تأمین کنند و مهاجرت از روستا را برای همیشه فراموش کنند.
وی در ادامه با تقدیر از همکاری و مساعدت روحانی مستقر در روستا و مسوول و اعضای شورای اسلامی در راستای برگزاری کلاس های اوقات فراغت برای دانش آموزان گفت: کلاس هایی درزمینه آموزش زبان انگلیسی، خطاطی و آموزش قرآن تدارک دیده شده که هم اکنون تعداد زیادی ازدانش آموزان در این کلاس ها ثبت نام کرده و فعال است.
پایان پیام/۶۹۰۷۵