مصلایی که وحدت آفرین شد + تصاویر

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛  اینجا کانون همدلی، اتحاد، همبستگی، یکی شدن، تعاون و همکاری، دست به دست هم دادن و در یک کلام اتصال حلقه های منفصل یک شهر و دو محله به یکدیگر است.

از این مکان مقدس زین پس بانگ اتحاد، نوای همدلی، حضوری از جنس همه، اقامه نماز با حضور یک شهر، بهم پیوستن صنوفی از دو محله، برپایی جشن ها و اعیاد با حضور قهستانی ها، برگزاری مراسم و تعزیه های خاص درخش و آسیابان در محرم و صفر و … به گوش می رسد و چه نوای دلنشینی ست این بانگ اتحاد، همدلی و انسجام. 

درست که هنوز بنای مصلی شهر قهستان درمیان به اتمام نرسیده اما تا همین جا کار هم که پیشرفته زمینه ساز برگزاری اجتماع غدیریون، اعیاد شعبانیه و نماز ظهر عاشواری دو محله آسیابان و درخش این شهر بوده است.

 

جلوه های زیبای کار کودکان در مصلی

این بنای مذهبی شهر قهستان آن قدر جذبه دارد و آن قدر خاطرخواه که کودکان و نوجوانان این شهر نیز برای ساخت آن آستین همت بالا زده اند در این تعطیلات و اوقات فراغت کمک یار و کمک کار معماران و بناهای این سازه چند منظوره شده اند.

البته همه همه از مردم این شهر گرفته تا امام جمعه، گروه های جهادی، بنیاد علوی، خیران و …. همه دست یاری به احداث این بنا در حد توان خویش داده اند تا خشت خشت آن روی هم قرار گیرد و بنای عظیمی احداث شود با نام مصلی قهستان.

این بنا که اکنون به مرحله نازک کاری رسیده بیش از پیش همت خیران، مسوولان و متولیان امر را می طلبد تا با یک یا علی دیگر شاهد اتمام این بنا و نصب امکانات و تجهیزات مورد نیاز آن باشند.

 

لباس کار به تن کردن امام جمعه

برای احداث این بنا بارها و بارها نیز امام جمعه قهستان لباس کار به تن کرده و همپای دیگر کارگران و گروه های جهادی آجر به دست بنا داده، سیمان درست کرده  و… تا سهمی در احداث این بنا عظیم مذهبی داشته باشد.

تبارک الله به این همت و همیت بلند وی که چون پیش از این نیز امام جمعه نقطه محرومی چون درح سربیشه بوده است خدمت به خلق را در قامت امام جمعه همیشه سرلوح کارش دارد تا الگویی برای همه به ویژه قشر جوان این شهر و دیار باشد.

آن طور که حجت الاسلام و المسلمین  محمد راستگو، امام جمعه قهستان امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: عملیات احداث فنداسیون و اسکلت مصلی شهر قهستان پایان سال ۱۴۰۰ انجام شد و شروع عملیات ساحتمان آن نیز از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ آغاز شد.

به گفته وی از یک سال و نیم گذشته با همیاری مردم و کمک گروه های جهادی بنای مصلی قهستان به مرحله نازک کاری رسیده و اکنون استادکاران در حال سنگ کاری بنا هستند.

 

کمک های ویژه مردمی

وی به کمک های ویژه مردمی برای احداث این بنای مذهبی و چند منظوره شهر قهستان اشاره کرد و ادامه داد: اگر این کمک ها و همیاری مردم به صورت نقدی و غیر نقدی نبود آن هم در این برهه خاص که همه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرمی کنند این بنای چند منظوره در شهر قهستان به اینجا کار نمی رسید.

وی با اشاره به کمک های استاندار خراسان جنوبی و بنیاد علوی برای احداث این بنا اضافه کرد: برای نیروهای کارگری هیچ هزینه ای پرداخت نشد چرا که مردم شهر و روستاهای بخش قهستان همگی تا جایی که می توانستند پای کار آمده و کمک کردند.

 

سازه ای چند منظوره

امام جمعه قهستان با بیان این که شهر تازه تاسیس قهستان نیاز به بنای این چنینی داشت افزود: این بنا علاوه بر این که مکانی برای برگزاری نماز جمعه است می تواند در مواقع بحرانی نیز مورد استفاده قرار گیرد و از همه مهم تر این که چون شهر قهستان مکانی برای اجتماعات بزرگ دینی و ملی نداشت با احداث این بنا زمینه برای برگزاری اجتماعات بزرگ چون غدیر، بعثت، شعبان و…. فراهم شد.

به گفته حجت الاسلام راستگو اتفاق مهمی که در این بنای ناتمام رخ داد این بود که در نیمه شعبان و عید غدیر اجتماع بزرگی مردمی در مصلی برگزار شد و از همه مهم ترین این که زمینه وحدت دو محله درخش و آسیابان این شهر که هر کدام هر سال جداگانه مراسم محرم و نماز ظهر عاشورا را برگزار می کردند و حاضر نبودند به محله های یکدیگر بروند با برگزاری نماز ظهر عاشورا این اتحاد و یک دلی برای اولین بار در این نقطه شهری رقم خورد.

وی با بیان این که انفصالی که طی این سال ها بین دو محله شهر قهستان وجود داشت سبب شد تا این شهر ضربه بسیار سهمگینی در زمینه توسعه متحمل شود افزود: اما با ایجاد این سازه چند منظوره زمینه اتحاد این دو محله و شهر قهستان فراهم شود و از این پس امیدواریم شاهد توسعه بیشتر این نقطه شهری باشیم.

 

نگرانی از تعطیلی کار

نگرانی امام جمعه قهستان نیز در این مراحل پایانی کار از این است که اگر اعتبار لازم نرسد شاید کار تعطیل شود و دوبار بازگشتن به ادامه کار چندان ممکن نباشد چرا که اکنون برای این بنا که در مراحل پایانی کار قرار دارد خیلی مقروض است.

به گفته حجت الاسلام راستگو موضوع مقروض بودن و نیاز به اعتبار این بنای چند منظور در شورای سیاست گذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی نیز از سوی وی بازگو شده و نگرانیش را اعلام کرده است.

وی با اشاره به این هزینه کمتر برای احداث بنا متقبل شود پیمانکاری برای آن گرفته نشده است تصریح کرد: اکنون این بنا برای اتمام نیاز به وسایل سرمایشی، گرمایشی، صوت و … دارد که کمک نهادهای دولتی، مردمی، خیران و … را می طلبد.

شهر قهستان سال ۸۷ به عنوان مرکز بخش قهستان شهرستان مرزی درمیان انتخاب شد.

 

پایان پیام/۶۹۰۷۵

 

 

 


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × یک =