«دیهوک» کلکسیون قابلیت‌های طبس با مطالباتی از جنس آب و راه

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ پهناورترین شهرستان ایران زمین، پهناورترین بخش را هم در خود جای داده است این بخش با ۲۳ هزار کیلومتر مربع کلکسیونی از توانمندی‌ها، قابلیت ها و داشته ها در زمینه معادن به ویژه زغالسنگ پروده، روستاهای ماسوله ای کویری، هزار کیلومتر راه، روستاهای هدف گردشگری، منطقه حفاظت شده نایبند و… در خراسان جنوبی و شهرستان طبس به حساب می آید.

اما این کلکسیون توانمندی‌های و قابلیت ها در حوزه های مختلف با چالش هایی در حوزه راه ها به ویژه دوبانده سازی و کمبود منابع آبی مواجه است که مردمان بخش دیهوک شهرستان طبس خواستار رفع و رجوع این چالش ها و مطالبه های مردمی هستند.

هرچند در دولت سیزدهم گام هایی برای رفع آن برداشته شده اما خواسته مردم رفع و رجوع هر چه زودتر این مطالبات است.

آن طور که محمود توکلی،بخشدار دیهوک طبس در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: این بخش با ۲۳ هزار کیلومتر مربع پهناور ترین بخش کشور است.

وی با بیان این که بخش دیهوک یک بخش کویری با پراکندی بسیاربالا به حساب می آید افزود: از جمله توانمندی ها و قابلیت های این بخش می توان به روستاهای منطقه حفاظت شده نایبند آن هم با سه روستای گردشگری نایبند، زردگاه و دیگ رستم اشاره کرد که این روستاها از جمله  نقاط ورودی خراسان در گذشته به طبس به حساب می آمد و می آید.

روستاهای ماسوله ای کویر

بخشدار دیهوک با اشاره به فاصله ۱۳۰ کیلومتر روستاهای گردشگری نایبند، زردگاه و دیگ رستم تا شهر دیهوک ادامه داد: این بخش دارای پناهگاه حیات وحش، آب گرم و همین طور روستاهای کویری بسیاری ست که مشهور به روستاهای ماسوله ای کویر است.

توکلی همه روستاهای بخش دیهوک را دارای تنوع و با جاذبه های خاصی برای گردشگری عنوان کرد و گفت: در کنار روستاهای ماسوله ای این بخش دارای روستاهای ییلاقی چون سرند، چیروک و مادور نیز است که در کنار خرما مرکبات نیز در این روستاها تولید می‌شود.

به گفته وی در گذشته در روستای دشتوک بخش دیهوک برنج نیز کشت می شده است اما دیگر با استمرار خشکسالی ها و کمبود منابع آبی دیگر در این روستا شالی کاری نداریم.

دیهوک، کلکسیون معدنی طبس

بخشدار دیهوک به توانمندی های مذهبی این بخش با روستاهای امام زاده علی، بقعه شیخ زنوغان  و… نیز اشاره کرد و ادامه داد: این بخش کانون معادن زغالسنگ طبس از جمله معادن پروده در کنار معادنی چون کالون، بارید و… نیز به حساب می آید.

توکلی با بیان این که روستاهای اصفهک و نایبند دیهوک نیز به عنوان روستاهای هدف گردشگری بافت آن ها ثبت آثار ملی شده است افزود: طولانی ترین راه ها را در بخش دیهوک طبس آن هم با هزار کیلومتر داریم که هیچ شهرستانی از خراسان جنوبی این میزان راه را ندارد.

راه و آب مطالبات مردم دیهوک

این مقام مسوول یکی از مطالبات اصلی مردم این بخش را دوبانده شدن مسیرهای مواصلاتی دیهوک اعلام و تصریح کرد: دوبانده شدن مسیر دیهوک به بیرجند و دیهوک به طبس از خواسته های مردم این بخش است که در محور دیهوک به بیرجند از سال های دور راهسازان در حال کارند و قرار بود ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر این مسیر هفته دولت امسال به بهره برداری برسد که به دلایلی این اتفاق نیفتاد.

توکلی با اشاره به این که محور دیهوک به راور نیز از جمله پروژه های در حال اجرا اما کند است گفت: از دیهوک به سمت فردوس هم ۱۸ کیلومتر چندین سال است که در حال اجراست اما هنوز به اتمام نرسیده است.

وی از شروع ۵ کیلومتر دوبانده از دیهوک به طبس در هفته دولت سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: مدت اجرا این قطعه دو سال است.

همچنین از سمت طبس به دیهوک نیز در هفته دولت ۱۷ کیلومتر کلنگی زنی شد.

بخشدار دیهوک تسهیل در دوبانده سازی های این بخش را یکی از مطالبات اصلی مردم آن عنوان کرد و اظهارداشت: کمبود آب و چالش ها در این زمینه نیز از مطالبات مردمی دیهوک به حساب می آید به طوری که منطقه نایبند میانگین  ۲ تا ۳ ساعت در روز آب دارند و قرار است برای رفع این مشکل در سفری که استاندار به دیهوک داشت چاهی حفر شود.

توکلی با بیان این که روستاهای اصفهک و پیکوه نیز نیاز به مخزن آب دارند افزود: مخزن شهر دیهوک نیز قدیمی است و ضرورت دارد این مخزن ۲ هزار لیتری قدیمی تعویض شود.

پایان پیام/


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − شش =