به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، احسان بیکی در جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به برگزاری جلسات مختلف و طرح مسائل و مشکلات کارگاههای زرشک پاک کنی، اظهار کرد: از آنجایی که کارگاههای زرشک پاک کنی ذیل صنف قنادان فعالیت دارد مشکلات و چالشهای زیادی به وجود آورده که بزرگترین مشکل خروج زرشک بی کیفیت از استان بوده است.
وی با بیان اینکه کارگاههای زرشک پاک کنی قلب ارتباط محصول کشاورز با بازار زرشک هستند، افزود: این کارگاهها در حال حاضر تامین کننده ۸۰ درصد بازار زرشک کشور هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه تنها حدود ۸۰ کارگاه زرشک پاک کنی در استان پروانه صنفی دارند، گفت: متأسفانه امروز بازار زرشک وضعیت مطلوبی ندارد.
وی با بیان اینکه باید به گونهای عمل کنیم که محصول زرشک به قیمت واقعی خود برسد، عنوان کرد: باتوجه به تولید حجم زیاد زرشک در استان اولین راهکار صادرات محصول با شرایط خاص به خود است.
بیکی با اشاره به اینکه کمیسیون نظارت موضوع خارج شدن کارگاههای زرشک پاک کنی از صنف قنادان و تشکیل صنف جدید ذیل اصناف کشاورزی را رد کرده است، بیان کرد: هر صنفی که بتواند درخواستهای اولیه این کارگاهها را برطرف کند اکثر چالش های این حوزه برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه خروج زرشک از استان باید با نظارت انجام شود، اظهار کرد: کمیسیون نظارت صنف خواروبار را برای محصول زرشک پیشنهاد داده است و جهت نظارت به این کارگاهها نیز اخذ پروانه اتاق اصناف کشاورزی را ضروری اعلام کردند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه لازمه محصول زرشک برای بحث قیمت گذاری انبار است، افزود: خراسان جنوبی باید سردخانه مرکزی برای محصول زرشک داشته باشد.
بیکی با اشاره به اینکه دغدغه کمیسیون کشاورزی سامان دهی و رسیدن محصول زرشک به ارزش واقعی است، عنوان کرد: اتاق اصناف حتی نمیتواند یک چارت برای راهاندازی سردخانه تخصصی زرشک ارائه دهد لذا باید از زیرمجموعه صنف قنادان خارج و به صورت تخصصیتر مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه راهاندازی مجتمع کارگاهی زرشک میتواند کمک خوبی به سامان دهی محصول زرشک کند، اظهار کرد: اتاق بازرگانی باید فراخوانی برای تمامی کارگاههای زرشک پاک کنی و متقاضیان راهاندازی این کارگاهها اعلام و تمامی آموزشهای لازم را در یک جلسه به آنها ارائه دهد.
بیکی با اشاره به اینکه در ابتدای امر اگر کارگاهها میخواهند از خدمات دولتی بهرهمند شوند باید پروانه تولیدی اتاق اصناف کشاورزی را اخذ کنند، افزود: اخذ پروانه کسب اتاق اصناف جهت تشکیل اتحادیه تخصصی کارگاه های زرشک کنی نیز لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه تشکیل اتحادیه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی مرکز استان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: بلافاصله پس از تشکیل اتحادیه احداث مجتمع کارگاهی محصول زرشک باید در دستور کار قرار گیرد.
کارگاههای زرشک پاک کنی زیرمجموعه اتاق اصناف کشاورزی قرار گیرد
محمود هاشمیزاده نیز در این جلسه اظهار داشت: دغدغه کمیسیون کشاورزی و اتاق اصناف کشاورزی برای تغییر صنف کارگاههای زرشک پاک کنی تنها سامان دهی و نظارت بر این کارگاهها است.
وی با بیان اینکه محصول زرشک از جهت تولید زیاد میتواند برای خراسان جنوبی ایجاد ثروت و اشتغال کند، افزود: عدم نظارت و نبود متولی در حوزه محصول زرشک منجر به صادرات محصول بیکیفیت میشود که این موضوع ضربه محکمی به حیثیت کشور به ویژه استان خراسان جنوبی میشود.
رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در زمینه محصول زرشک باید تصمیمات جدی در کلان کشور صورت پذیرد، گفت: اتاق اصناف اکثرا عرضه و فروش صنوف را بررسی میکند و کاری به استانداردهای جزئی و ضروری ندارند لذا نیاز است کارگاههای زرشک پاککنی زیرمجموعه اتاق اصناف کشاورزی قرار گیرد تا جزئیات محصول به صورت کاملاً تخصصی پیگیری شود.
خراسان جنوبی ۲۷ کارگاه زرشک پاک کنی دارای مجوز صنفی دارد
رضا اردنی نیز در این جلسه بیان کرد: امروز بر اساس قانون، نیروی انتظامی مکلف شده واحدهای صنفی و غیر صنفی که در خرید و فروش نقش دارند و فاقد پروانه کسب هستند را جریمه و پلمپ کند.
وی با بیان اینکه زمانی میتوان بازار را مدیریت کرد که تولیدکننده مجوز حضور در بازار را داشته باشد، افزود: در حال حاضر در استان خراسان جنوبی ۲۷ کارگاه زرشک پاک کنی دارای مجوز صنفی هستند. به محض اینکه تعداد کارگاههای زرشک پاککنی دارای پروانه کسب به ۵۰ مورد برسد اتحادیه تخصصی زرشک در حوزه اصناف تشکیل خواهد شد.
رئیس اداره امور اصناف سازمان صمت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پراکندگی و محدودیت توان کار بازار را دچار نوسان میکند، گفت: اتاق اصناف بر اساس قانون نمیتواند هیچ رسته صنفی دارای پروانه کسب را حذف کند.
وی با بیان اینکه در راستای صدور مجوز انبار و سردخانه برای محصول زرشک هیچ منعی وجود ندارد، عنوان کرد: کارگاههای زرشک پاککنی میتوانند هم مجوزهای بازار را داشته باشند و هم از حمایتهای کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استفاده کند.
اردنی، با اشاره به اینکه اتاق اصناف وظیفه شناسایی افراد و واحدهای بدون مجوز را دارد و هیچ دخالتی در حوزه نظارتی ندارد، بیان کرد: برای ساماندهی کارگاههای زرشک پاککنی باید پیگیر تشکیل اتحادیه تخصصی زرشک در اتاق اصناف بود.
علی رحیمی، مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دو محصول زرشک و گوهرسنگها در خراسان جنوبی جزو محصولات راهبردی تعریف شده است، اظهار داشت: نیازی به طرح موضوع تشکیل اتحادیه تخصصی زرشک در کمیسیون نظارت نیست.
وی با اشاره به طرح مجتمع کارگاهی زرشک، افزود: در صورت احداث این مجتمع سامان دهی، نظارتها و قیمت گذاری به صورت دقیقتر انجام خواهد شد.
سیاست قیمت گذاری در استان وجود ندارد
مصطفی هاشمی پور، معاون سازمان تعاون روستایی استان در این جلسه بیان کرد: در اتاق اصناف کشاورزی ظرفیتی ایجاد و صنوف مختلف حوزه کشاورزی دستهبندی شده تا بتوانند نمایندگانی در سطح کشور داشته باشند و این موضوع هیچ منافاتی با اخذ مجوز از اتاق اصناف ندارد.
وی با بیان اینکه نبود ساختار درست و سیاست قیمت گذاری در استان وجود ندارد باعث میشود محصول زرشک بیکیفیت از کشور خارج شود، افزود: اتحادیه تخصصی زرشک میتواند ذیل اتاق اصناف کشاورزی تشکیل و مسائل آن به صورت تخصصی بررسی شود.
۶۰ درصد کارگاههای زرشک پاک کنی خراسان جنوبی در روستاها هستند
جواد شریف، رئیس اتحادیه صنف خوار و بار فروشان شهرستان بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد کارگاههای زرشک پاککنی خراسان جنوبی در روستاها هستند، اظهار کرد: ساخت سردخانه و انبار مرکزی برای محصول زرشک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اتحادیه قنادان هیچ اشرافی به محصول زرشک ندارد، افزود: محصول زرشک جهت تقاضا در تمام دنیا نیاز به تبلیغات گسترده دولتی دارد.
محصول زرشک خراسان جنوبی متولی خاصی ندارد
رضا جوهری، مدیر عامل اتحادیه زرشک و زعفران قاینات در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه محصول زرشک خراسان جنوبی متولی خاصی ندارد، اظهار کرد: بازاریابی محصول زرشک باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه موضوع بسته بندی محصول زرشک نیاز به بررسی دارد، افزود: باید در حوزه فرآوری اصولی این محصول ورود کرد.
علاقه مشتری باید در توسعه صادرات تعریف شود
نعمت الله شریف زاده، مدیر صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه با اشاره به اینکه علاقه مشتری باید در توسعه صادرات تعریف شود، اظهار کرد: باید تشکلی قانونمند تشکیل و تمامی موضوعات تخصصی محصول زرشک در آن دیده شود.
بهمن خسروی، مسئول ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد مدیریت تعاون روستایی استان در این جلسه گفت: قطعاً تمامی امور در سایه تعامل و همدلی بهخوبی پیش خواهد رفت لذا مشارکت اخلاقی و انتقال تجربیات میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
وی با اشاره به اینکه صدور پروانه صنفی هیچ منافاتی با پروانه صنف کشاورزی ندارد، افزود: اگر کارگاههای زرشک پاک کنی نیازمند اتحادیه مستقیمی در حوزه صنایع تبدیلی باشد در ابتدا باید تأییدیه کمیسیون نظارت استان را اخذ کند.
انتهای پیام/۲۵۴
منبع خبر: تسنیم