خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ خشکسالی حکایت تازه ای در خراسان جنوبی نیست بلکه از دو دهه گذشته در خراسان جنوبی میدان تازی می کند و رد پایش در جای جای مختلف استان، اثر نامطلوبی می گذارد.
بنا بر آمار مسئولان امروزه دست خشکسالی، پای آفات زیادی اعم از زنگ جارویی را به مزارع کشاورزی خراسان جنوبی باز کرده و راه کسب درآمد کشاورزان را سد کرده است. جدای این امر، جان دادن قنوات، افزایش کانون های بحران بادی و فرسایش خاک بخش دیگری از سریال تلخ خشکسالی در خراسان جنوبی است.
در این بین اقتصاد روستاییان بیش از هر چیزی تخت تاثیر کم آبی قرار گرفته و به دنبال خساست آسمان، معیشت خانوارهای روستایی در خطر قرار گرفته هست. اگرچه تاکنون اقداماتی توسط متولیان در گوشه و کنار نقاط محروم استان انجام شده اما اوج همدلی ها به اقدامات کاروانهایی به نام نذر آب بر میگردد که در کویر خراسان جنوبی بذر همدلی مینشانند.
اینبار اولین کاروان نذر آب در سال ۱۴۰۲ از استان گلستان وارد خراسان جنوبی شده و در محور تامین آب شرب پایدار، خدمات معیشتی و درمانی به محرومان در مناطق مرزی استان خدمت رسانی کنند.
محمدعلی کاووسی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در این خصوص اظهارداشت: حضور کاروانهای نذر آب در نقاط مختلف روستایی نه تنها خدماتی ماندگار به جا میگذارد بلکه با تزریق روحیه امید به روستاییان انگیزه زندگی در روستا افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه کاروان نذر آب استان گلستان از امروز وارد خراسان جنوبی شده است، افزود: این کاروان در روستاهای « چاه عباس» و «هیرد» از توابع نهبندان مستقر شده و به مدت سه روز به ارائه خدمات مختلف می پردازند.
وی فعالیت های کاروان را در سه محور تامین آب شرب پایدار، خدمات معیشتی و درمانی عنوان کرد و گفت: همچنین این کاروان با همراهی ۱۲ پزشک اعم از فوق تخصص متخصص، دندان پزشک، عمومی و ماما به ارائه خدمت خواهند پرداخت.
انتهای پیام/۶۹۰۲۷