زجرکش‌شدن کودکان در بیمارستان‌های غزه

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سینه کوچک نوزادان بخش آی‌سی‌یو بیمارستان غزه با فشار اکسیژنی که با یک ماسک به بینی و دهانشان منتقل می‌شود بالا و پایین می‌رود. هربار که ساختمان با صدای انفجاری می‌لرزد، نگاه پرهراس پرستاران به دستگاه‌هایی خیره می‌ماند که ته‌مانده برق این منطقه را به زور می‌مکد تا نوزادان بیمار یا مجروح، یک دقیقه بیشتر نفس بکشند. 

صهیونیست‌ها بعد از حمله روز جمعه به مراکز درمانی، از تمامی خطوط قرمز گذشتند و حال از بیمارستان الشفا، اندونزی، بیمارستان کودکان نصر، بیمارستان کودکان رنتیسی، بیمارستان کودکان العوده و قدس فقط یک اسم و یک ساختمان بی‌رمق مانده است.

 آی‌سی‌یو با وجود وضعیت رقت‌آورش، با ردیف نوزادانی که با مرگ دسته‌وپنجه نرم می‌کنند، بهترین جای مراکز بهداشتی و درمانی است. 

تخت‌ها پر از مجروحانی است که دست یا پایشان را زیر آوار جا گذاشته‌اند، لباس‌ها با خونی که از سر و صورت مصدومان شره کرده، پر از لکه‌های قرمز است، از اتاق‌های جراحی صدای فریاد مردانی می‌آید که به خاطر نبود داروی بیهوشی، با درد و زجر جراحی می‌شوند و… رژیم اسرائیل اما حتی به بخش ویژه زنان و زایمان نیز رحم نکرده و این تصاویر، تنها گوشه‌ای از تراژدی زنده غزه‌ی در محاصره، بدون آب و غذا و زخمی است. 

صهیونیست‌ها با تانک بیمارستان‌ها را محاصره کرده و با تک‌تیرانداز به ساختمانی شلیک می‌کنند که شمار زیادی از کودکان، زنان و سال‌مندان برای در امان ماندن از بمباران بی‌وقفه به حیاط آنجا پناهنده شده‌اند. 

غزه در آتش می‌سوزد و حتی یک نقطه امن یا حتی کم‌خطرتر ندارد. بر همین اساس یک مقام سازمان ملل گفته: «اگر جهنمی روی زمین وجود داشته باشد، شمال غزه است.» 

از ۳۴ بیمارستان غزه، ۱۸ بیمارستان به صورت کامل از کار افتاده است و نمی‌تواند هیچ خدماتی به مراجعان ارائه دهد. 

وضعیت ۱۶ بیمارستان باقی‌مانده هم هیچ تعریفی ندارد. اگرچه کادر درمان تلاش می‌کنند با تکه‌پارچه‌های لباس مصدومان، زخم‌هایشان را ببندند و هر طور که هست فروپاشی کامل سیستم بهداشت و درمان در این باریکه ساحلی را ولو یک دقیقه به تاخیر بیاندازند، اما اوضاع وخیم‌تر از این حرف‌هاست. 

به گفته «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای کادر درمان این شهر به ۱۹۵ نفر رسیده؛ ۵۱ آمبولانس منهدم و ۱۲۰ موسسه بهداشتی نیز تخریب شده است. ۴۰ موسسه بهداشتی-درمانی اولیه نیز از دسترس خارج شده‌اند.

حمله رژیم صهیونیستی به کاروان آمبولانس‌هایی که وظیفه‌شان انتقال مجروحان به سمت گذرگاه مرزی «رفح» بود، نشان گویایی است از اینکه تل‌آویو به هیچ‌یک از قوانین جنگی پای‌بند نیست و در عین حال مدرک غیرقابل‌انکاری است برای رسانه‌های انگلیسی‌زبان آمریکا و اروپا که از چند هفته گذشته به دنبال اثبات این مدعا بودند که شلیک موشک به بیمارستان المعمدانی کار رژیم اسرائیل نبود!

رژیمی که گرچه در روزهای ابتدایی درگیری، می‌خواست واپسین پس‌‍مانده وجهه‌اش را حفظ کند، اما با حمله به بیمارستان‌ها، پناهگاه‌ها، مدارس، مساجد و کلیساها با صدایی بلند اعتراف کرد که؛ نه به قواعد جنگ که به ابتدایی‌ترین اصول انسانی هم پای‌بند نیست. 

هیچ نشانی از توقف حملات دیده نمی‌شود و مردم غزه، نگاهشان به آسمانی است که مرگ‌بارانش تمامی ندارد. 

بمباران دفاتر خبری، کشتار خبرنگاران و قطعی برق و اینترنت هم مزید بر علت شده تا رژیم صهیونیستی در تاریکیِ خبری، از غزه بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی تاریخ را بسازد. 

بر اساس آماری که وزارت بهداشت غزه اعلام کرده؛ در سی‌وپنجمین روز از دور جدید درگیری‌ها، ۱۱هزار و ۷۸ نفر به شهادت رسیدند که از این تعداد ۴۵۰۶ کودک، ۳۰۲۷ زن و ۶۷۸ سالمند بوده‌اند. ۲۷ هزار و ۴۹۰ نفر نیز در این حملات مجروح شده‌اند که با توجه به وضعیت شکننده ساختار بهداشت و درمان، مشخص نیست جان سالم به در ببرند.

نورنیوز

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 19 =