خبرگزاری فارس: ادامه وقوع سوانح رانندگی و کشته و مجروح شدن جمعی از هم وطنانمان در سه راهی روستای خسرو آباد طبس به حدی موجب ناراحتی مردم این روستا شده که اعلام کرده اند درصورت عدم مشاهده اقدام مسئولان برای رفع این نقطه حادثه خیز طی ۱۰ روز آینده، جاده طبس – دیهوک را می بندند. به گزارش خبرگزاری فارس از طبس، سه راهی روستای خسروآباد طبس که در پنج کیلومتری شهر طبس و در حاشیه جاده مواصلاتی طبس ـ دیهوک واقع شده به دلیل پیچ نا مناسب و اتصال چندین فرعی و نیز سرعت بالای خودروهای بین شهری، همواره آبستن سوانح جاده ای متعددی است، به گونه ای که طی چند سال اخیر حداقل شش حادثه منجر به فوت در این منطقه به وقوع پیوسته است.
محمود کاظمی، برادر شهید علیرضا کاظمی از اهالی روستای خسروآباد طبس، آخرین قربانی سهراهی مرگ است که در صبح روز شنبه دهم تیرماه هنگامی که بهوسیله یک دستگاه موتورسیکلت قصد خروج از روستا و ورود به جاده طبس – دیهوک را داشت به دلیل عدم رعایت سرعت حداکثر ۶۰ کیلومتر از سوی راننده خودروی سواری و عدم دید کافی، این حادثه اتفاق افتاد و جان خود را از دست داد.
* شهرت سهراهی روستای خسروآباد طبس به «سهراهی مرگ»
یکی از اهالی روستای خسروآباد طبس در حاشیه مراسم تشییع آخرین قربانی سهراهی این روستا به خبرنگار فارس گفت: ضمن احترام به تمام مسئولان و اطلاع کامل از تنگناهای اعتباری، اما جاده مواصلاتی طبس – دیهوک که از حاشیه روستای خسروآباد میگذرد بسیار پرحادثه است، به گونهای که مردم، سهراهی اتصال روستا به جاده را، سهراهی مرگ نامیدهاند.
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر بالغ بر ۱۰ مورد حادثه تصادف رانندگی در سهراهی روستای خسروآباد طبس روی داده که شش مورد آن منجر به فوتِ چهار نفر از اهالی این روستا و دو نفر غیربومی شده است.
* اقدامی برای رفع نقطه حادثهخیز خسروآباد طبس انجام نشده
یکی از اعضای شورای اسلامی روستای خسروآباد طبس با اشاره به اینکه برای رفع نقطه حادثهخیز سهراهی روستا مکاتبات متعددی با مسئولان مربوطه انجام شده اما هیچ اقدامی از سوی مسئولان صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: گویا مردمی که در سهراهی روستای خسروآباد کشته میشوند برای مسئولان ارزشی ندارند، مگر مسئولان خدا را قبول ندارند، پس چرا اقدامی نمیکنند، ما به عنوان شورای اسلامی روستا دیگر نمیتوانیم پاسخگوی مردم باشیم.
وی با نشان دادن جنازه قربانی آخرین حادثه سهراهی روستای خسروآباد طبس و گریه و نالههای بستگان وی به خبرنگار فارس، تصریح کرد: این جوان که برادر شهید است در مقابل چشم مردم روستا پرپر شد، چه کسی پاسخگوی خون وی و همسر و دو فرزند صغیر اوست.
* بزرگان روستا مانع از بستن جاده طبس – دیهوک شدند
این عضو شورای اسلامی روستای خسروآباد طبس اظهار داشت: مردم و به ویژه جوانان روستا پس از مشاهده این حادثه، در اقدامی خودجوش قصد بستن جاده طبس – دیهوک را داشتند که معتمدان و بزرگان روستا مانع از انجام این اقدام شدند.
* قول بخشدار مرکزی طبس برای پیگیری رفع نقطه حادثهخیز خسروآباد
وی اضافه کرد: علاوه بر این جمعی از جوانان خسروآباد در صبح روز تشییع پیکر آخرین قربانی این نقطه حادثهخیز، برای رساندن اعتراض خود به گوش مسئولان، قصد انتقال جنازه به مقابل ساختمان فرمانداری و اداره راه و شهرسازی طبس را داشتند که با تماس تلفنی مسئولان شهرستان به ویژه احمد طالبیان مقدم بخشدار مرکزی طبس و قول پیگیری وی برای رفع این نقطه حادثهخیز از این کار نیز صرفنظر کردند.
* مهلت ۱۰ روزه برای رفع نقطه حادثهخیز روستای خسروآباد
این عضو شورای اسلامی روستای خسروآباد طبس با بیان اینکه به احترام خانواده شهدا و به دلیل اینکه دل در گرو انقلاب و ولایت داریم و نیز برای جلوگیری از سوءبرداشت دشمنان، از تجمع مقابل فرمانداری طبس خودداری کردیم، تصریح کرد: اما از همین جا اعلام میکنیم که چنانچه طی ۱۰ روز آینده اقدام عملی برای رفع نقطه حادثهخیز سهراهی روستای خسروآباد طبس انجام نشود، جاده طبس – دیهوک تا زمان مشخص شدن تکلیفمان، به وسیله مردم روستا بسته خواهد شد.
* دوبانده کردن، بهترین راهکار
یکی دیگر از اهالی روستای خسروآباد طبس بهترین راهکار رفع نقطه حادثهخیز روستای خسروآباد طبس را دو بانده کردن بخشی از جاده طبس – دیهوک که در جوار روستا واقع شده است دانست و گفت: درپی وقوع حادثه منجر به فوت قبلی در این نقطه، اداره راه و شهرسازی اقدام به نصب تابلوهایی در این قسمت از جاده کرد، اما متأسفانه تأثیر چندانی در کاهش سوانح نداشته است، برهمین اساس از مسئولان استان یزد میخواهیم تا با تأمین اعتبار مورد نیاز، زمینه دوبانده کردن این قسمت از جاده را فراهم آورند.
* تأمین اعتبار دوبانده کردن جاده حتی از توان استان هم خارج است
سرپرست اداره راه و شهرسازی شهرستان طبس در این باره به خبرنگار فارس گفت: جاده طبس – دیهوک مشکل فنی ندارد، چراکه اگر در سانحه اخیر جاده دارای اشکال بود، کارشناس پلیس راه، جاده را مقصر اعلام میکرد.
علیاکبر رحیمی ادامه داد: ما نیز خواستار دوبانده شدن تمام جادههای حوزه شهرستان طبس هستیم، اما هرکیلومتر دوبانده کردن جاده بالغ بر چهار میلیارد ریال هزینه دارد که براین اساس برای دوبانده کردن دو کیلومتر مسیر جاده مقابل روستای خسروآباد به اعتباری بالغ بر هشت میلیارد ریال نیاز است که تأمین چنین اعتباری حتی از توان استان نیز خارج است.
* احیاء جاده قدیم، پیشنهاد اداره راه
وی با بیان اینکه در صورت بیاحتیاطی حتی در جاده دوبانده نیز حادثه وجود خواهد داشت، خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما آسفالت و احیاء جاده قدیم روستای خسروآباد است که در این صورت مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار مورد نیاز از سوی فرمانداری طبس تأمین خواهد شد.
تصاویر: