۱/۹ درصد نوزادان روستایی یزد با شیر مصنوعی تغذیه می شوند

 1/9 درصد نوزادان روستایی یزد با شیر مصنوعی تغذیه می شوند

‘گیتی قوچانی’ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته جهاتی تغذیه با شیر مادر (۱۰ تا ۱۶ مردادماه) به مصرف شیر مصنوعی نوزادان این استان اشاره کرد و افزود: برحسب استاندارد سه درصد کودکان زیر یکسال در هر شهرستان باید از شیر مصنوعی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این رقم در استان ۲/۳ و روستاها ۱/۹ درصد است اضافه کرد: در شهرستان های ابرکوه، اردکان ، بافق، بهاباد، تفت ، صدوق ، مهریز ، میبد ، یزد، خاتم و طبس این رقم به ترتیب ۵/۸، ۴/۲، ۱/۴، ۴/۷،۷/۳، ۱/۶، ۸/۲، صفر، ۲/۳، ۲/۴و۱/۲است.

کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان اظهار داشت: رقم مذکور در روستاهای شهرستانهای یاد شده به ترتیب ۳/۶، ۱/۷، ۸/۲، ۳/۹ ،۲/۶ ، ۱/۶، ۶/۷، صفر ، ۵/۲۴، ۲/۷ ، ۶/۴ می باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: براساس تحقیقات وزارت بهداشت ، تغذیه ۹۴ درصد نوزادان این استان تا یک سالگی با شیر مادر است

قوچانی با بیان اینکه این رقم در کشور ۹۰ درصد است، افزود: این شاخص تا سن ۱۸ ماهگی در استان و کشور به ترتیب ۹۱ و ۸۱ درصد است.

این کارشناس همچنین شاخص مذکور را تا سن دوسالگی در استان ۵۰ درصد و کشور ۳۸ درصد عنوان و اضافه کرد: این رقم در شهرهای مختلف استان متفاوت است به گونه ای که در شهرستان های یزد ، ابرکوه ، اردکان ، بافق و تفت به ترتیب۸۲،۹۶،۹۱،۹۲ و ۹۲ درصد است.

کارشناس مسوول مادر و کودک مرکز بهداشت استان تصریح کرد: در شهرستان های مهریز و طبس ۹۳درصد و در خاتم، صدوق و میبد نیز این ارقام به ترتیب۸۶،۹۶ و ۹۰ درصد است.

وی در ادامه تعداد بیمارستان های دوستدار کودک در سطح استان را ۱۳ باب ذکر کرد و گفت: بیمارستانهای گودرز ، شهدای کارگر ، سید الشهدا (ع)، مادر ، مجیبیان ، افشار ، شهید صدوقی ، مصطفی خمینی ، امام جعفر صادق (ع) ، شهید بهشتی ، ضیایی ، ولی عصر (عج) و الزهرا (س) که در شهرستان های یزد، اردکان ، میبد ، مهریز ، بافق ، طبس و تفت قرار دارند از جمله این مراکز هستند.

قوچانی ، از دوران شیرخوارگی به عنوان حساس ترین مرحله رشد و تکامل مغز یاد کرد و گفت: این مرحله از زندگی باید دقت بیشتری نسبت به تغذیه شیرخوار داشت.

وی افزود: در این دوران فقط شیر مادر تامین کننده مواد ایمنی بخش مورد نیاز نوزاد است که از راههای دیگر قابل دسترسی نیست.

به گفته این کارشناس ، شیر مادر می تواند از لحظه تولد تا پایان شش ماهگی تمام نیازهای غذایی شیرخوار را برای رشد طبیعی تامین کند.

قوچانی یادآور شد: حتی در هفته های اول که هنوز جریان عادی شیر برقرار نیست ، نوازد نیازی به غذا و آشامیدنی های دیگر ندارد و همان مقدار اندک شیر مادر برای رشد طبیعی او کافی است.

به گفته متخصصان ، شیر مادر به دلیل ترکیب مخصوص و متناسب با نیاز کودک و بهره مندی از مواد ایمنی بخش ، کودک را در برابر عوامل بیماری زا مقاوم می کند.

به عقیده آنها، شیرمادر نه تنها زمینه ساز سلامت کودک در دوره شیرخوارگی است بلکه این افراد در دوران سالمندی نیز از سلامت لازم برخوردار هستند.

براساس تحقیقات یونیسف ، اگر همه کودکان در زمان حاضر از شیر مادر استفاده کنند سالانه از مرگ بیش از یک میلیون کودک در جهان پیشگیری خواهد شد.

تغدیه انحصاری با شیر مادر امکان ابتلا به عفونت های حاد تنفسی را پنج برابر و احتمال مرگ و میر ناشی از بیماریها را تا چهار برابر کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 10 =