وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیانیه پایانی مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ در وین را قرائت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی طبس به نقل از تسنیم، وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیانیه پایانی مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ در وین را قرائت کردند.
بیانیه مشترک نماینده عالی اتحادیه اروپایی فدریکا موگرینی و وزیر خارجه ایران جواد ظریف به شرح زیر میباشد:
امروز یک روز تاریخی است. برای ما افتخار بزرگی است که اعلام کنیم که به یک توافق درمورد موضوع برنامه هسته ای ایران دست یافته ایم.
با شجاعت، اراده سیاسی، احترام متقابل و مدیریت عالی، ما آنچه را که دنیا بدان امید بسته بود به سرانجام رساندیم: یک تعهد مشترک به صلح، تلاش مشترک برای امن تر کردن دنیایمان. امروز همچنین یک روز تاریخی است، بدان جهت که ما در حال ساخت شرایط لازم برای اعتماد و ایجاد فصل جدیدی در روابطمان هستیم.
این دستاورد محصول یک تلاش جمعی است.
هیچ کس تصور نمی کرد که این کار آسانی باشد. تصمیمات تاریخ ساز هرگز آسان نیستند. ولی به رغم همه فراز و فرودهای این مذاکرات و تمدیدهای مکرر، امید و اراده، ما را قادر ساخت تا بر همه لحظات دشوار فائق آییم. ما همواره واقف بوده ایم که در قبال نسل حاضر و نسل های آینده مسئولیت داریم.
به یمن تعامل سازنده همه طرف ها، و تعهد و توانایی هیات هایمان، ما با موفقیت مذاکرات را به انجام رسانده و اختلافی را که بیش از ۱۰ سال به درازا کشیده بود، حل و فصل کردیم.
طی دهه گذشته، افراد بسیاری در پیشبرد این مذاکرات دشوار نقش داشته اند و ما از همه آنها تشکر می کنیم، همانطور که مایلیم از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نقش اساسی و همکاری نزدیک آن، و نیز از دولت اتریش برای حمایت و مهمان نوازی اش سپاسگزاری کنیم.
ما، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، همراه با وزرای امور خارجه جمهوری خلق چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و ایالات متحده آمریکا، پس از ماه ها کار فشرده در سطوح و اشکال مختلف، در اینجا در وین گرد هم آمدیم تا متن «برنامه جامع اقدام مشترک» را بر مبنای مولفه های اساسی که در تاریخ ۱۳ فروردین ماه در لوزان سوئیس مورد موافقت واقع گردید، مذاکره کنیم.
امروز، ما متن نهایی «برنامه جامع اقدام مشترک» را مورد توافق قرار دادیم.
گروه ۱+۵ و جمهوری اسلامی ایران از این «برنامه جامع اقدام مشترک» تاریخی که ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین کرده و نشانگر تغییر بنیادین در رویکرد آنها نسبت به این موضوع می باشد، استقبال می کنند. آنها انتظار دارند که اجرای کامل این برجام نقشی مثبت در صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی ایفا نماید. ایران مجددا تاکید می نمایدکه تحت هیچ شرایطی در پی سلاح های هسته ای، ساخت یا تحصیل آنها نخواهد بود.
برجام دربرگیرنده برنامه ی بلندمدت ایران مشتمل بر محدودیت های توافق شده در مورد برنامه هسته ای ایران بوده، و لغو جامع همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم های چندجانبه و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته ای ایران، شامل گام هایی برای دسترسی در زمینه های تجارت، فن آوری، تامین مالی و انرژی، را موجب خواهد شد.
برنامه جامع اقدام مشترک، مشتمل بر یک متن اصلی و ۵ پیوست فنی در مورد موضوعات هسته ای، تحریم ها، همکاری در زمینه انرژی هسته ای صلح آمیز، تاسیس کمیسیون مشترک، و برنامه اجرایی می باشد. این اسناد با ذکر جزئیات و بسیار دقیق و پیچیده هستند بنابراین نمی توان خلاصه کاملی از آنها در اینجا ارائه کرد.
متن کامل و پیوست های آن همین امروز در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و ظرف چندروز آینده توسط گروه ۱+۵ برای تایید توسط شورای امنیت به آن شورا تسلیم خواهد شد.
ما می دانیم که این توافق مورد موشکافی و تامل ژرف قرار خواهد گرفت. اما آنچه که ما امروز اعلام می کنیم تنها یک توافق نیست، بلکه یک توافق خوب است. توافقی خوب برای همه طرف ها و برای کل جامعه بین الملل.
این توافق فرصت های جدیدی را خواهد گشود و گامی است رو به جلو برای پایان دادن به بحرانی که بیش از ۱۰ سال به طول انجامیده است.
ما متعهدیم تا اطمینان حاصل کنیم که این برنامه اقدام به طور کامل اجرا شود و روی کمک آژانس بین المللی انرژی اتمی، حساب می کنیم.
این پایان مذاکرات ماست اما پایان کار مشترک ما نیست. ما همچنان این وظیفه خطیر را مشترکا دنبال خواهیم نمود و از جامعه بین المللی می خواهیم که از اجرای این تلاش تاریخی حمایت کند.
امام علی علیه سلام..
سخت بترس از دشمنت بعد از آنکه از درِ صلحوآشتی درآمد زیرا او بوسیلهی صلح نزدیک میشود تا از شیوهی غافلگیری استفاده کند.حتی اگر دشمن، ژست صلح و دوستی هم بگیرد بازهم نمیتوان دشمنی او را دستکم گرفت و به او خوشبین بود. از همین روست که مولای متقیان در جملهای دقیق و حکیمانه میفرمایند: «سخت بترس از دشمنت بعد از آنکه از درِ صلحوآشتی درآمد. زیرا او بوسیلهی صلح، نزدیک میشود تا از شیوهی غافلگیری استفاده کند، پس احتیاط و دقت را پیشهکن و در چنین مواردی زودباور و خوشگمان مباش.»
چرا آقایان روحانی و ظریف در دوره آقای خاتمی در گفتگوها و دیپلماسی موفق نشدند و غرب کوچکترین امتیازی به آنها نداد ولی چرا امروز علی الظاهر موفقیت نسبی بدست آوردند؟
جواب این است که آقای ظریف این بار به پشتوانه ۱۹هزار سانتریفیوژ ، ۱۰تن اورانیوم ۵% ، ۲۰۰کیلوگرم اورانیوم ۲۰% و راکتور آب سنگین اراک وارد مذاکره شد که در دولت آقای احمدی نژاد تولید شده بود.
آیا این موضوع قابل تامل نیست؟!؟
ناز نفست کامی !
بوی بهبود زاوضاع جهان می شنوم
آقایون ، داداشا / خانما ، آبجیا
جوگیر و ذوق زده نشین ، نتیجه در عمل و با گذشت زمانه که مشخص میشه!
تا کور شود هر آنکه نتواند دید
کامی راست میگه حالا مثلا همه چیز دیگه ارزون میشه.پراید شش میلیون.بنزین صد و پنجاه تمن.نون پنجاه تمن.دلتون خوشه.اینا همش اثرات بیکاریه.اگه از صب تا شب دنبال نون حلال باشی نمیری با ناموست پای کوبی راه بندازی تو خیابونا که توافق شده.اصلا توافق می دونی یعنی چه/////////////////////////////////
کامی جان علت آماده باش آتش نشانی ها بخاطر همین امثال شماست ؟!!!
تبریک به همه ملت ایران و تشکر از آقای ظریف و تیم مذاکره کننده موفق باشید
تبریک میگم و امیدوارم در این توافق نامه تمامیه خطوط قرمز مدنظر مقام معظم رهبری رعایت شده باشد.
تبریک میگم به ملت و دولت و رهبر انقلاب خدا قوت تیم مذاکره کننده