نخستین پروژه برق‌رسانی به عشایر استان یزد کلید خورد

نخستین پروژه برق‌رسانی به عشایر استان یزد کلید خورد

طبس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس: حسن زارع در حاشیه بهره‌برداری از پروژه برق‌رسانی به عشایر ابرکوه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ابرکوه اظهار داشت: در استان یزد هزار و ۱۵۰ خانوار عشایر وجود دارند که از این تعداد ۷۵۰ خانوار در طبس، ۲۲۰ خانوار در خاتم و ۱۸۰ خانوار در ابرکوه زندگی می‌کنند.

وی افزود: دفتر عشایری از سال ۹۰ در معاونت جهاد کشاورزی استان یزد تشکیل شده است و یک کارشناس مسئول و یک کارشناس در اختیار دارد که این تعداد نیرو پاسخگوی نیازها نیست.

زارع ادامه داد: از سال ۸۶ تا ۸۹ بیشتر اعتبارات عشایر از محل اعتبارات استانی بود و در سال ۹۰ علاوه بر اعتبارات استانی، اعتبارات ملی نیز به این امر اختصاص یافته است و از مبلغ یک‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده به این امر، یک‌میلیارد تومان آن از محل اعتبارات ملی تأمین شده است.

وی افزود: از محل ۵۰۰ میلیون تومان اعتبارات استانی، مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان اعتبارات خشکسالی برای خرید علوفه عشایری هزینه شده است و بقیه این اعتبارات مربوط به خدمات کوچندگان بوده است.

زارع ادامه داد: از اعتبارات ملی نیز ۸۰۰ میلیون تومان مربوط به خدمات کوچندگان در چند پروژه از قبیل خرید دو دستگاه کامیون آب‌رسانی، حفر دو حلقه چاه در طبس، حفر چاه مالداری، تجهیز اتراق گاه‌ها و ساخت سرویس‌های بهداشتی هزینه شده و ۲۰۰ میلیون تومان دیگر نیز در طرح‌های آبی خاکی در شهرستان‌های ابرکوه و خاتم هزینه شده و حدود ۱۴۰ هکتار از اراضی عشایری برای تبدیل به باغات زراعی تسطیح شده است.

وی در تشریح مشکلات عشایر عنوان کرد: نداشتن نیروی کافی در دفتر عشایری، نداشتن امکانات خدماتی به ویژه در ادارات شهرستان‌ها و کمبود اعتبارات با توجه به وسعت کار و پراکندگی عشایری از جمله مشکلات موجود برای ارائه خدمات بهتر به عشایر استان است.

زارع در مورد برنامه‌های آینده برای اسکان عشایر نیز اظهار داشت: پروژه سایت پروار بندی در منطقه هارونی ابرکوه که آب‌رسانی به آن از طرق چاه در سال ۹۰ با اعتبار ۵۰ میلیون تومان انجام شده، یکی از برنامه‌هاست و تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۹۱ به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: با بهره‌برداری از این سایت ۳۰ هزار متری، واحدهای پروار بندی در قطعات یک‌هزار و ۲۰۰ متری به عشایر واگذار می‌شود و هدف از اجرای این قبیل پروژه‌ها، کم کردن تعداد دام در مراتع برای حفظ آنهاست.

پروژه کشاورزی طبس برای کشت علوفه دامی از دیگر طرح‌های آینده است که در قالب این کار یک مزرعه ترویجی ایجاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − چهار =