گزارشات هواشناسی علمی، دقیق و مستند است

رییس اداره هواشناسی طبس گفت: همشهریان به اطلاعات و پیش بینی‌های هواشناسی اطمینان کامل داشته باشند، گزارشات هواشناسی دقیق و بر مبنای علمی و مستند است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طبس، مهدی محمد شاهی رییس اداره هواشناسی طبس پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: انواع ایستگاه‌های هواشناسی شامل، ایستگاه باران‌سنجی، ایستگاه اقلیم شناسی، ایستگاه اقلیم شناسی تکمیلی، ایستگاه سینوپتیک، ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی و ایستگاه جوبالا میشود.

وی افزود: ایستگاه اقلیم شناسی علاوه بر مقدار بارش حداکثر و حداقل دما و جهت باد و رطوبت را ثبت میکند، ایستگاه اقلیم شناسی تکمیلی که ادوات آن کامل‌تر و ۱۲ ساعته است و ایستگاه سینوپتیک که مبنا است و دارای کد بین المللی و در جهان تایید شده است، ایستگاه جوبالا قابلیت اندازه گیری پارامتر های دمای هوا، رطوبت هوا ،سمت و سرعت باد، فشار هوا و نوع ابر و ارتفاع ابر و پدیده های جوی در سطوح فوقانی جو و همچنین برای مطالعات علمی و پیش بینی وضعیت هوا کاربرد دارد.

رییس اداره هواشناسی طبس بیان کرد: در حال حاضر در استان ما، ۵ ایستگاه سینوپتیک وجود دارد که یک ایستگاه آن متعلق به طبس و در فرودگاه برای خدمات‌دهی به پرواز وجود دارد.

وی ادامه داد: ۱۰ ایستگاه باران‌سنجی در شهرستان طبس شامل ایستگاه هواشناسی روستای تپه طاق، ده محمد، کلشانه، رباط خان، پیرحاجات، دهشور، خرو، زنوغان، معدن قلعه و چیروک است.

وی اضافه کرد: یک ایستگاه اقلیم شناسی در شهر عشق آباد وجود دارد که قرار است خودکار شود و اکنون با کمبود اعتبار مواجه شده، ساختمان این ایستگاه نیمه تمام است جانمایی صورت گرفته و در شرف انجام است و یک ایستگاه اقلیم شناسی در شهر دیهوک و یکی در معدن پروده داریم که روزانه دمای هوا را برای استان ارسال می‌کنیم.

محمد شاهی گفت: اطلاعات هواشناسی در دو دسته بزرگ مقیاس و کوچک مقیاس است که بزرگ مقیاس توانایی آن را دارد تا ۹۰ درصد اطلاعاتش کامل و دقیق است و اطلاعات ما در این دسته قرار میگیرد و کوچک مقیاس نیاز به تجهیزات دقیق دارد و هنوز به توانایی مثل بزرگ مقیاس نرسیده است.

وی با بیان اینکه هواشناسی عضو دائم و فعال گروه مدیریت بحران است افزود: هواشناسی جزو علوم پایه محسوب می‌شود و اطلاعات آن برای پرواز، کشتی‌رانی، ترابری، کشاورزی و زیست محیطی و غیره استفاده می‌شود.

وی گفت: میانگین بارندگی طی سی سال گذشته در طبس ۸۰ میلیمتر، در چهار ماه اخیر امسال ۱۲ میلیمتر و در همین مدت در سال گذشته ۲۸ میلیمتر بارندگی داشته که این میزان سیر نزولی داشته است.

وی در ادامه اظهار داشت: سردترین روز طی سی سال گذشته در شهر طبس در دی ماه سال ۸۶ با دمای منفی ۶.۶ درجه سانتیگراد و در همان روز در شهر عشق آباد دما منفی ۲۰ درجه سانتیگراد ثبت شده است و حداکثر دما در تیر مال سال ۷۷ با دمای ۴۹.۴ درجه در طبس ثبت گردیده است.

وی گفت: از مهمترین مشکلات جهان آب و هواست و بحران آب چالشی است که جهان را درگیر کرده است و عامل آن گازهای گلخانه ای است که همه در آن نقش دارند.

رییس اداره هواشناسی طبس در پاسخ به سوالی مبنی بر شبهات پیش آمده در ارائه ندادن دمای هوای دقیق گفت: به طور قاطع میگویم گزارشات هواشناسی دقیق و بر مبنای علمی است وچیزی که ثبت میشود گزارش میشود و این مستند است و جایی برای اعتراض باقی نمیگذارد.

وی ادامه داد: اطلاعاتی که ما ارئه میدهیم لحظه ای و آنی ثبت میشود و هیچگونه دخل و تصرفی در آن نداریم و چیزی که واقعیت است عینا همان را به مرکز استان مخابره میکنیم و آنها به تهران گزارش میکنند.

وی در پایان گفت: درخواستی که از همشهریان داریم این است که به اطلاعات و پیش بینی های هواشناسی اطمینان کامل داشته باشند چرا که اطلاعات با زحمات فراوان و با دقت و حوصله بدست می آید و ما به صورت ۲۴ ساعته در خدمت هستیم و مردم از طریق سامانه ۱۳۴ میتوانند اطلاعات جوی را کسب کنند.

هچنین خبرنگاران از ایستگاه هواشناسی و تجهیزات و سیستم های ثبت گزارشات اداره هواشناسی طبس بازدید کردند.