تاکید مسئولین طبس بر اعطای وام اصلاح نژاد دام سانن

دبیر اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان طبس گفت: اعطا وام کم بهره ومدت دار برای اصلاح نژاد دام سبک بز پرشیر و ضریب گوشتی بالا به نام «سانن» کمک شایانی به دامداران خواهد بود.

به گزارش طبس نیوز، دبیر اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان طبس در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص وضعیت کشاورزی گفت: شهرستان طبس یکی از مناطق استثنایی کشور بوده که به لحاظ شرایط جوی امکان استحصال و تولید بیشتر محصولات در آن امکانپذیر است به همین دلیل سیستم کشاورزی در طبس در تمام طول سال فعال است.

مسعودرضا بندگی افزود: برخورداری از شریانهای حیاتی آب نهرین، قنات، چشمه، وچاه موتورها طبس را به قطب کشاورزی منطقه تبدیل کرده و کیفیت محصولات باغی و زراعی آن شهرت جهانی پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: انواع خرما، زیتون، انار، انجیر، گردو، زرشک، فلفل سیاه، سیب، انگور، به، توت، شاه توت، گوجه سبز، هلو، آلو، زردآلو، شفت آلو، آلوچه، آلو ، آلبالو، پرتقال، لیموترش، نارنگی، نارنج، بالنگ، گریپ فروت، گلابی، خرمالو، سیب‌زمینی، خربزه، خیار، کرفس، گوجه فرنگی، زعفران، سیر و برنج از جمله محصولات این شهرستان است.

وی بیان کرد: شهرستان طبس با این پتانسیل فوق العاده خدادادی هیجده سال است که با فاجعه خشکسالی دست وپنجه نرم می کند.

وی در خصوص بخش کشاورزی پیشنهاداتی را به مسئولین داشت و عنوان کرد: بخشش سود و دیرکرد وامهای کشاورزان و دامداران، اجرای آبیاری نوین روز دنیا از صفر تا صد توسط دولت محترم، اجرای طرح الگوی کشت در سطح مزارع شهرستان، اجرای خط سه انتقال آب نهرین طبس و اجرای تسطیح اراضی از جمله راهکارهایی برای کمک به کشاورزان است.

بندگی همچنین پیشنهاداتی در خصوص دامدارای شهرستان ارائه کرد و گفت: اعطا وام کم بهره ومدت دار برای اصلاح نژاد دام سبک با توجه به اینکه مدت ده سالست که نژادی بز پرشیر و ضریب گوشتی بالا به نام سانن به شهرستان وارد شده و خوشبختانه سازگاری خوبی هم دارد.

وی گفت: اگر این طرح اجرایی شود قطعا با توجه به فقر بسیار شدید مراتع شهرستان این طرح کمک شایانی به سبز شدن مراتع خواهد کرد.

وی در ادامه پیشنهادات خود در بخش دامداری بیان کرد: خرید دام مازاد دامداران توسط سازمان گوشت، ادامه توزیع علوفه یارانه دار و مدت دار نیز میتواند کمکی شایانی برای دامداران خسارت دیده باشد.

دبیر اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان طبس در خصوص گزارشی که در این پایگاه خبری منتشر گفت: همانطور که خود ملاحظه کردید وضعیت دامداران و کشاورزان بسیار اسفناک است.

وی با بیان اینکه تعداد دام ها بسیار کاهش یافته است گفت: مشکل اصلی خشکسالی و نبود و گرانی آذوقه و بیماری هایی است که بر اثر خشکسالی به دام منتقل شده، است.

وی به مهاجرت روستاییان به شهر اشاره کرد گفت: تعداد جمعیت روستاها رو به کاهش است و همه کسانی که روزی تولیدگر بودند به مصرف کننده تبدیل شدند.

بندگی با اشاره به اینکه وام گرفتن از صندوق توسعه شرایط سختی دارد گفت: این صندوق آنقدر اعتبار ندارد که بتواند تمام دامداران و کشاورزان شهرستان را حمایت کند.

وی ادامه داد: نماینده محترم و دیگر مسئولین، طبس را خاص ببینند و ۱۸ سال خشکسالی و فقر مراتع را لحاظ کنند و وامی را در نظر بگیرند که بتوان تولید را بالا برد.

بندگی بیان کرد: از جناب مهندس پرویزی استاندار محترم تقاضا دارم که بهره برداران بحران زده طبسی را با نگاه ویژه ببینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یک =