زنگ خطرکاهش جمعیت شهرستان های مرزی/خراسان جنوبی ۲۷هزار بیکار دارد

بیرجند- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت:چند شهرستان مرزی از قبیل نهبندان و درمیان با کاهش جمعیت مواجه است که این می تواند زنگ خطری برای کشور باشد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرنگار مهر، محمد سنجری شب گذشته در چهارمین کارگروه تخصصی اشتغال استان، اظهار کرد: آن چه که می تواند به دولت و نظام کمک کند و در راستای خواسته های مردم نیز است مضاعف کردن همت دستگاه ها به عنوان بازوان اجرایی دولت است.

وی با بیان اینکه کمیته امداد به عنوان یک دستگاه اجرایی در حوزه اشتغال زنجیره خوبی را ایجاد کرده است، افزود: اگر چند دستگاه دیگر نیز مانند کمیته امداد در حوزه اشتغال ورود پیدا کنند دغدغه های مردم در حوزه اشتغال از بین خواهد رفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه جمعیت استان خراسان جنوبی نسبت به سرشماری سال های گذشته پنج درصد رشد داشته است، گفت: ۴۹ درصد جمعیت استان را زنان و ۵۱ درصد جمعیت را مردان تشکیل داده اند.

وی با بیان اینکه ۵۹ درصد خانواده های استان شهری و ۴۱ درصد را خانوارهای روستایی تشکیل می دهند، عنوان کرد: استان خراسان جنوبی بعد از سیستان و بلوچستان جوان ترین استان کشور به لحاظ شاخص های جمعیتی است.

سنجری با اشاره به اینکه بیرجند با ۳۴ درصد بیشترین جمعیت و شهرستان بشرویه کمترین جمعیت استان را دارد، بیان کرد: چند شهرستان مرزی از قبیل نهبندان و درمیان با کاهش جمعیت مواجه است که این می تواند زنگ خطری برای کشور باشد.

وی با بیان اینکه دولت در بحث حفظ اشتغال روستایی منابع و اعتبارات خوبی را پیش بینی کرده است، گفت: به لحاظ وضعیت فعالیت اقتصادی نیز ۱۹۹ هزار شاغل و ۲۷ هزار بیکار در استان وجود دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین ۳۸۷ هزار غیر فعال و ۲۲۶ هزار فعال اقتصادی در استان وجود دارد.

تفاوت نرخ بیکاری در شهرستان ها بسیار زیاد است

وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم سالانه بین هشت تا ۱۰ درصد فرصت شغلی ایجاد کنیم نرخ بیکاری در استان به ۱۱ درصد می رسد، افزود: نرخ بیکاری استان در حال حاضر ۱۲ درصد پیش بینی شده است اما تفاوت بین نرخ بیکاری در شهرستان ها بسیار زیاد است.

سنجری با بیان اینکه در سال گذشته بالاترین نرخ بیکاری مربوط به شهرستان سرایان با ۱۶۰۶ درصد بوده است، عنوان کرد: کمترین نرخ بیکاری نیز مربوط به شهرستان خوسف با ۵.۴ درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته سهم استان از محصول ناخالص کشور ۰.۵۲ درصد بوده است، اظهار داشت: هزینه خانواده های شهری استان در سال ۹۵ حدود ۱۸۴ میلیون ریال نیز بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به سهم بخش های اقتصادی از اشتغال استان در سال گذشته، گفت: ۳۲.۹ درصد در بخش کشاورزی، ۲۸.۴ درصد در بخش صنعت و ۳۸.۷ درصد اشتغال ها در بخش خدماتی بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 4 =