تحلیل کارشناسان سیاسی ترک در خصوص طرح یهودی سازی قدس از سوی آمریکا

آنکاراـ ایرناـ اعلام قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ و تلاش ترکیه در اتحاد مسلمانان علیه رژیم اشغالگر قدس، همچنان محور بحث و تحلیل این روزهای کارشناسان سیاسی ترکیه در رسانه های خبری است.

به گزارش طبس نیوز به نقل از روز سه شنبه ایرنا، فاطمه اوزکان روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک با انتشار مقاله ای در روزنامه استار تحت عنوان ‘ترکیه برای قدس چه کاری می کند؟’ نوشت: ترکیه در این جهان پر از هرج و مرج در دو مسیر گام برمی دارد به طوری که از یک سو با راهکارهای دیپلماتیک و مذاکرات پشت پرده با سران کشورها به ویژه غربی ها سعی در اجماع جهانی علیه تصمیم ترامپ دارد و از سوی دیگر با تقویت اراده در میان مسلمانان، از ناامیدی امت اسلام جلوگیری کرده و فلسطینی ها را تنها رها نمی کند.
وی افزود: متاسفانه ترکیه در مسیر همدلی مسلمانان با سختی هایی مواجه است که کار را برای یکدلی مسلمین مشکل می کند و آن عدم شفافیت بعضی از سران کشورهای مسلمان در مبارزه علیه رژیم اسراییل است.
پروفسور فخرالدین آلتون، معاون روابط عمومی بنیاد تحقیقات سیاسی٬ اقتصادی و اجتماعی ترکیه (SETA) در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: ترکیه جهان اسلام را یکپارچه کرد و تلاش کشور ما برای برقراری صلح در فلسطین و اعمال فشار بر اسرائیل ادامه دارد.
وی با اشاره به توافق سران شرکت کننده در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول درباره اعلام قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین اظهار کرد: اقدام ترکیه باعث انزوای رژیم صهیونیستی شده است و کشورهای اسلامی به رهبری ترکیه گام مهمی در راستای برقراری صلح پایدار در منطقه برداشتند.
وی گفت: اقدام یکجانبه دونالد ترامپ نقشی در تعیین موقعیت قدس شرقی نداشته و اعلام قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین ریشه در واقعیات تاریخی، فرهنگی، دینی و سیاسی دارد.
آلتون اضافه کرد: رژیم اسرائیل در پی جنگ ۶ روزه در ۱۹۶۷ قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال کرد و شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه ۲۴۲ ادعای حاکمیت کامل اسرائیل بر قدس را رد کرده است و همچنین شورای امنیت سازمان ملل اقدام سال ۱۹۸۰ اسراییل در یکپارچه اعلام کردن قدس غربی و شرقی را طبق قطعنامه ۴۷۸ بی اعتبار دانسته است.
به باور آلتون، ترامپ به علت اتخاذ یک تصمیم یکجانبه و بر خلاف قوانین بین المللی در باره قدس به شدت تحت فشار قرار دارد و او در حال برنامه ریزی برای حل وضعیت متزلزل خود در سیاست داخلی با حمایت از لابی اسرائیل و اوانجلیسم است.
آلتون اظهار امیدواری کرد که با توجه به رایزنی ها و مذاکرات رجب طیب اردوغان طی ۱۰ روز اخیر می توان نتایج رهبری و تلاش ترکیه، برای ایجاد یک آگاهی جهانی با استفاده از تمام مکانیسم های بین المللی را مشاهده کرد و اگر شورای امنیت و سازمان ملل علیه اسرائیل تصمیم بگیرند، تعادل بین بازیگران منطقه ای تغییر خواهد کرد.
ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مقاله ای با عنوان ‘قدس فروشی نیست’ در روزنامه دیلی صباح نوشت: اقدامات تحریک آمیز سال گذشته اسرائیل در راستای تغییر موقعیت حرم شریف، منجر به درگیری های شدیدی در سرزمین های اشغالی و جهان اسلام و همچنین کشته شدن دهها نفر شد و اکنون نیز آمریکا با تصمیمی که در مورد قدس گرفته، به این تنش دامن زده است.
وی نوشت: محافل مسیحی – صهیونیست در آمریکا که گمان می کنند قدس معنایی برای مسلمانان ندارد، باید از تاریخ ادیان درس بگیرند چرا که قدس اولین قبله مسلمانان است و از سومین مسجد بزرگ و مقدس مسلمانان میزبانی می کند و این شهر، محل معراج حضرت محمد(ص) است.
کالین ادامه داد: از زمانی که مسلمانان در سال ۶۳۸ میلادی وارد این شهر شده و حقوق مسیحیان و یهودیان را به رسمیت شناختند، قدس بخش جدایی ناپذیر تاریخ دینی و فرهنگی اسلام شده است و قدس به مدت ۴۰۰ سال، توسط مسلمانان اداره شد که سرانجام در تاریخ ۱۰۹۹ که به تصرف صلیبیون در آمد.
این پژوهشگر تاریخ افزود: صلاح الدین ایوبی در سال ۱۱۸۷ دوباره قدس را فتح کرد و او نیز همان اقدامی را کرد که مسلمانان صدر اسلام صدها سال قبل انجام داده بودند، به طوری که از تمامی اعضای گروه های عقیدتی به عنوان ‘امانت’ نام برده و خاخام اول قدس را که به علت جنگ های صلیبی به قبرس تبعید شده بود، به این شهر بازگرداند ولی با تسلیم این منطقه توسط سربازان عثمانی به انگلیسی ها در سال ۱۹۱۷، مسائل کنونی در این منطقه ایجاد شد.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرد: اسرائیلی ها و حامیان اروپایی و آمریکایی آنها، باید بدانند که مسائل موجود در سرزمین های مقدس تا پایان کامل اشغال اسرائیل از میان برداشته نشده و برقراری صلح، امنیت، ثبات، رفاه، احترام و اعتماد تنها مستلزم پایان این اشغال است و رویکرد ‘حق با قدرتمند است’ که اسرائیل و آمریکا از آن پیروی می کنند، به ضرر خود آنها تمام شده و تهدید بزرگی برای صلح و امنیت به شمار می رود.
وی تصریح کرد: قدس شهری نیست که به طور تک طرفه مورد مبادله قرار بگیرد و قدس به هر قیمتی هم که شده، فروشی نیست بنابراین اگر دولت ترامپ واقعا در برقراری صلح جدی باشد، باید در مسیر پایان بخشی به سیاست اشغال، تحقیر و سلب مالکیت که دهها سال ادامه داشته و در شان بشریت در قرن بیست و یکم نیست، گام بردارد.
وی همچنین گفت: فلسطینی ها در طول چند سال گذشته برای پایه گذاری روند صلح بیش از آنچه در توان داشتند، انجام داده اند و حماس در اوایل سال جاری، یک سند سیاسی جدید اعلام کرد که تاسیس یک کشور فلسطینی در مرزهای سال ۱۹۶۷ را پذیرفته و تمایز روشنی بین یهودیت و پروژه صهیونیستی قائل است.
وی بیان کرد: در ماه اکتبر نیز احزاب سیاسی فلسطین، حماس و الفتح جهت شرکت در مذاکرات به عنوان یک ساختار مشترک، قرارداد تفاهم امضا کردند و به رغم این، از سوی اسرائیل هیچ مخاطب حقیقی و جدی برای به پیش بردن مذاکرات معرفی نشد.
روزنامه ینی شفق ترکیه نیز با انتشار گزارشی تحت عنوان ‘اهانت ولیعهد به قدس’ نوشت: ولیعهد عربستان به رغم اعتراض شدید کشورهای مسلمان علیه تصمیم ترامپ، با سکوت خود در واقع به قبله اول مسلمین جهان توهین کرد.
این رسانه ادامه داد: این رفتار محمد بن سلمان حاکی از این است که او برای رسیدن به قدرت و استحکام تخت پادشاهی خود، از پای گذاشتن بر روی مقدسات مسلمین هیچ گونه ابایی ندارد.
ابراهیم کاراگول سردبیر روزنامه ینی شفق در مقاله ای با عنوان ‘دفاع از قدس خط مقدم محافظت از مکه و مدینه’ نوشت: اعلام قدس به پایتختی اسراییل نتیجه هم پیمانی آمریکا و اسراییل با عربستان و امارات است.
به نوشته این رسانه، جبهه جدیدی که از امارات تا عربستان و صحرای سینا کشیده شده، برای جنگ علیه ایران نیست بلکه در راستای کشیدن شعله های جنگ به قلب جهان اسلام است.
اکین گون روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک در مقاله ای با عنوان ‘طرح یهودی کردن قدس’ در روزنامه ینی بیرلیک نوشت: افزایش حمایت از ترکیه در مقابل تصمیم ترامپ یک روند مثبت در جهان اسلام است به طوری که امروز می بینیم معرفی قدس به پایتختی اسراییل از سوی ترامپ حامیان زیادی ندارد.
وی اضافه کرد: به کار بردن قدس شرقی در زبان حقوق بین الملل یک شیطنتی است که آرام آرام کلیت قدس را از چنگ مسلمان خارج خواهد کرد بنابراین قدس شرقی و غربی نداشته بلکه جای جای شهر قدس برای مسلمانان مقدس است و نباید با افتادن در دام حقوقدانان غربی به تقسیم قدس رضایت داد.
http://www.star.com.tr/yazar/turkiye-kudus-icin-ne-yapiyor-yazi-1287448/
http://anadoluajansi.com/fa/
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/fahrettinaltun/2017/12/18/bu-rusya-korkusu-da-neyin-nesi
https://www.dailysabah.com/columns/ibrahim-kalin/2017/12/16/jerusalem-is-not-for-sale
https://www.gazetebirlik.com/yazarlar/israilin-kudusu-yahudilestirme-plani/
http://www.yenisafak.com/dunya/veliahtin-kudus-ihaneti-2937806
http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/kudus-isgalle-mekke-ve-medine-vesayetle-kudus-uzerinden-yeni-savunma-hatti-sarttir-2041495
خاورم/۱۹۰۵**انتشار دهنده: حسن فاخری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =