مدیر امور آب و فاضلاب شهری طبس موقوفه بودن مقداری از آب نهرین، مالکیت قسمت دیگری از آب توسط اشخاص، تعیین تکلیف تخصیص حقآبه کشاورزان بهره بردار از آب نهرین دلیل اصلی عدم راهاندازی تصفیه خانه آب طبس است.
طبس نیوز: مدیر امور آب و فاضلاب شهری طبس موقوفه بودن مقداری از آب نهرین، مالکیت قسمت دیگری از آب توسط اشخاص، تعیین تکلیف تخصیص حقآبه کشاورزان بهره بردار از آب نهرین دلیل اصلی عدم راهاندازی تصفیه خانه آب طبس است.
به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم علیرضا محمدزاده با اشاره به مجوز آب منطقه برای برداشت از سد نهرین و استفاده آن در تصفیه خانه آب طبس اظهارکرد: اگر تا سال آینده تکلیف آن مشخص نشود در تابستان ۹۳ کمبود آب درطبس قطعی است.
وی به هوای گرم و خشک این شهرستان اشاره کرد و افزود: طبس شهری کویری است و آب در این شهر، حکم کیمیا دارد؛ اگر آب باشد، صنعت، کشاورزی و بازرگانی شهر رونق خواهد گرفت و اقتصاد شکوفا خواهد شد و اگر آب تصفیه خانه این شهر تامین نشود، تابستان سال آینده با قطع شدن مکرر آب روبرو خواهیم بود.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری طبس به خشکسالیهای ۱۵ سال اخیر اشاره کرد و افزود: کیفیت و کمیت آب بهداشتی طبس پایین است، بهطوری که منابع آبی طبس در حد ۳۲ لیتر در ثانیه نسبت به قبل کاهش نشان میدهد و کم آب بودن منطقه وضعیت نگران کنندهای برای شهرستان طبس ایجاد خواهد کرد.
وی به اتمام عملیات اجرایی ساخت تصفیهخانه آب آشامیدنی طبس در سال ۹۱ اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۹۵ درصد این طرح تمام شده است، اما علیرغم پیگیریهای انجام شده در سطوح مدیران استانهای یزد و خراسان جنوبی و شهرستان هنوز آب مورد نیاز این واحد تامین نشده است و برای شروع به کار تصفیهخانه حدود ۶۰۰ میلیون تومان دیگر اعتبار تکمیلی نیاز است.
وی بیان کرد: تامین آب کشاورزی نیز یکی از دغدغههای مهم کشاورزان طبسی است اما با کم شدن منابع آب در منطقه، کشاورزی نیز آسیب جدی دیده است و این روزها نیز تامین آب تصفیه خانه از سد نهرین نیز به دغدغه دیگر طبسیها تبدیل شده است؛ سد نهرین که در بالادست طبس ساخته میشود، قرار است همه آبی را که به طبس وارد میشود، در خود جمع کند و این سد، ظرفیت کمی دارد و بیشتر برای کنترل آبهای ورودی به طبس ساخته شده است.
مدیر آبفای طبس تنها راه حل راه اندازی تصفیه خانه آب را تفاهم و تعامل مسئولان ارشد و کشاورزان شهر طبس خواند و گفت: این تصفیه خانه که با الطاف مسئولان نظام برای رفع معضل آب بهداشتی طبس با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار احداث گردیده است، همچنان منتظر تحویل از شرکت آب منطقهای به آبفای شهری است که باید ضمن تعیین تکلیف برای آب مورد نیاز تصفیه خانه، سازمان مهندسی آب ایران بودجه تکمیلی طرح را به آب و فاضلاب شهری بپردازد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر توان تولید آب طبس ۲۲۵ لیتر بر ثانیه میباشد که در بعضی از روزها اوج مصرف به ۲۴۰ لیتر برثانیه میرسد و امسال مصرف شهروندان نسبت به سال گذشته ۱۴. ۸ درصد افزایش نشان میدهد.
آب آشامیدنی چاه وقفی جوریز طبس به مصرف کشاورزی میرسد
محمدزاده تعداد مشترکین آب طبس را ۱۶۴۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: مخزن ذخیره آب در سال ۸۹ کلنگ زنی شد و قرار بود که یک ساله به بهرهبرداری برسد، ولی تاکنون تنها ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هنوز به بهرهبرداری نرسیده و پیشرفت این پروژه خیلی کند است و برای اتمام آن به حداقل ۴۰۰ میلیون تومان دیگر اعتبار نیاز است.
رئیس امور آب و فاضلاب شهری طبس از اشتباه رئیس سابق اداره اوقاف طبس گلایه کرد و افزود: در روستای جوریز یک حلقه چاه آب با کیفیت شیرین وجود دارد که از سال ۱۳۷۶ در اختیار ما بود و از آب آن در شبکه آب شرب استفاده میکردیم و تمام حقوق وقفی آن را نیز میپرداختیم اما اداره اوقاف و امور خیریه با اظهار اینکه این چاه وقف است آن را به مزایده گذاشت و علیرغم آنکه در مزایده نیز ۳ برابر قیمت اجاره بهای سالهای قبل پیشنهاد کرده بودیم، یک کشاورز برنده شد و اکنون از آب آن برای مصارف کشاورزی استفاده میشود.