ماجرا از آنجا شروع شد که با ورودش در سال ۹۲ به پایگاه بسیج و برگزاری کلاسهای تابستانی با استفاده از مهارتهای بسیجیان روستا، فضای همدلی و تعاون را به وجود میآورد، تا توانمندیهای اهالی روستا را ساماندهی کرده و در یک شرکت تعاونی کنار هم قرار دهد.
خبرگزاری فارس-بیرجند؛ از همان ابتدا گنج نهفته درون انسانها فکرش را مشغول کرده بود، گنجی که استخراجش جز با رنج و سختکوشی کار دشواری است، به همین خاطر وقتی استعدادها و توانمندی روستائیان «علیآباد لوله» را میبیند با خود اندیشید کجا میتوان این تواناییها را به نفع مردم و جامعه کار گرفت؟!
ماجرا از آنجا شروع شد که با ورودش در سال ۹۲ به پایگاه بسیج و برگزاری کلاسهای تابستانی با استفاده از مهارتهای بسیجیان روستا، فضای همدلی و تعاون را به وجود میآورد، تا توانمندیهای اهالی روستا را ساماندهی کرده و در یک شرکت تعاونی کنار هم قرار دهد، تلاشی که حالا این روزها اهالی «علیآباد لوله» را به تولیدکنندگانی تبدیل کرده که در وانفسای مصرفزدگی جامعه، نان از بازوی خود میخورند.
«فریبا ابراهیمی» که پیش از مسؤولیت «پایگاه کوثر» روستای علیآباد لوله و ریاست شورای این روستا یک مادر موفق هم هست، از اینکه توانسته برای جمعی از اهالی روستا اشتغال ایجاد کرده راضی بوده و از تمایل خود برای گسترش کارگاه خود سخن به میان میآورد.
ماجرا از کجا شروع شد؟
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس به فعالیت خود از سال ۹۱ در پایگاه کوثر اشاره کرد و گفت: سال گذشته بهعنوان فرمانده پایگاه منصوب شدم.
فرمانده پایگاه کوثر روستای علیآباد افزود: با توجه به توانمندیهای بانوان روستای علیآباد که ساماندهی مناسبی نداشت و پراکنده بود، سال گذشته یک شرکت تعاونی به ثبت رسانده و برای عرضه محصولات این بانوان در نمایشگاههای سطح شهر شرکت کردم.
بسیج سازندگی هم به کمک آمد
ابراهیمی گفت: حضور در این نمایشگاهها سبب آشنایی بیشتر ما با حوزه حمایتی بسیج سازندگی شد و به ما پیشنهاد ایجاد کارگاه تجمیعی دادند و بالاخره مردادماه ۹۷ کارگاه راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه این کارگاه در چهار رشته حولهبافی، چرمدوزی، سنگتراشی و تابلو فرش فعالیت دارد، ادامه داد: در رشته حولهبافی به ۲۷ نفر، چرمدوزی ۲۷ نفر، سنگتراشی ۱۲ نفر، تابلو فرش ۱۲ نفر آموزش دادیم و زمینه اشتغال آنها فراهم شد.
وقتی دهیاری کارگاه تولید چفیه شد
فرمانده پایگاه کوثر روستای علیآباد لوله با بیان اینکه برای کارگاه حولهبافی هیچ فضایی نداشتیم گفت: از اتاق دهیاری برای این کارگاه استفاده کردیم و با ۱۲ دار توبافی کارگاه فعال شد که از این تعداد، دو دار چفیههای یک متر مربع دستبافت بوده و باقیدارها هم حولهبافی است.
ابراهیمی افزود: در کارگاه تجمیعی ۳۰ میلیون تومان تسهیلات در قالب خرید تجهیزات به این کار تعلق گرفته که با توجه به همکاری دهیاری با صرفهجویی ۱۰ میلیون تومان بابت تجهیزاتی که آنها در اختیار قرار دادند، مجموعاً با ۴۰ میلیون تومان کارگاهها راهاندازی شد.
وی اظهار داشت: تصمیم داریم با کاربردی کردن حولههای دستبافت به سمت تولید پوشاک برویم.
روستای بدون بیکار میشویم
فرمانده پایگاه بسیج کوثر روستای علیآباد لوله با بیان اینکه خوشبختانه پس از ورود بسیج سازندگی به روستا زمینه برای اشتغال بسیاری ایجاد شده است، گفت: ۷۵ کارگاه خانگی در این روستا راهاندازی شد و تحت حمایت بسیج سازندگی قرار گرفت.
ابراهیمی افزود: اخیراً هم بنیاد برکت برای حمایت از اشتغال به این روستا ورود کرده که امیدواریم زمینه فراهم شود تا روستایی بدون بیکار داشته باشیم.
درآمد اولیه هنرآموزان
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه افراد شاغل در کارگاهها هنوز مبتدی هستند و از اوایل تیرماه کار تولید را انجام میدهند، درآمد متوسط ماهیانه این افراد بین ۴۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان در ماه است که بسته به نوع کار متغیر است.
فرمانده پایگاه بسیج کوثر روستای علیآباد لوله گفت: با مساعدت آستان قدس هم در زمینه فروش محصولات چرم، با کارگاه چرمدوزی معتبر در شهر مشهد هماهنگ شده که ماهانه ۲۰۰ کار چرم تحویل آنها بدهیم.
ابراهیمی با بیان اینکه هدف ایجاد اشتغال برای مردم روستا بوده، ادامه داد: در زمینه اشتغال مردان، کارگاههای کابینت سازی، آبنباتریزی و شیرینیپزی و گلخانه، برای حمایت و دریافت تسهیلات قرضالحسنه به بنیاد برکت معرفی کردیم که چرخه اشتغال پایداری در روستا ایجاد شود.
زمینهای وقفی مانع کشاورزی و دامداری روستائیان
وی افزود: روستای علیآباد وقف آب شرب برای شهر بیرجند کشاورزی و دامداری در آنجا تعطیل است و زمینی هم برای کار کشاورزی نیست چون وقفی هستند.
فرمانده پایگاه کوثر روستای علیآباد لوله به تأثیر تفکر بسیجی در زندگی شخصی گفت: بسیجی بودن، سبب سختکوشی بیشتر و انگیزه جهاد برای خدمت به مردم شده و خستگیناپذیریم شده است.
انتهای پیام/۳۴۰۳/ج/ی