طبس میزبان جشنواره نقاشی‌خط و خط‌نگاره‌های رضوی

معاون هنری وزیر ارشاد گفت: عشق هنرمندان به امام رضا(ع) را باید مقوله‌ای جدا از مباحث جشنواره‌ای دانست که نباید در عیار سنجش کمیتی دخیل کرد.

طبس نیوز:معاون هنری وزیر ارشاد گفت: عشق هنرمندان به امام رضا(ع) را باید مقوله‌ای جدا از مباحث جشنواره‌ای دانست که نباید در عیار سنجش کمیتی دخیل کرد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرگزاری دانشجو، جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور حمید شاه‌آبادی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه و سید جواد جعفری، دبیر جشنواره امام رضا(ع) ، ظهر امروز در دبیرخانه دائمی بنیاد امام رضا(ع) برگزار شد.

جعفری در ابتدای این جلسه، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌‌های هنری جشنواره متبوع خود گفت: در دوره دهم جشنواره امام رضا(ع) بیش از ۶۲۰۰ هنرمند حضور داشتند و آثار برگزیده آنان در ۱۸۶ نقطه دنیا در قالب هفته‌های فرهنگ رضوی به نمایش درآمد.

وی «طرح حکمت رضوی» را شاه‌بیت اتفاقات هنری در جشنواره امام رضا(ع) دانست و افزود: دوره دوم این طرح با پیشنهاد آقای شاه‌آبادی از دیروز در مشهد مقدس آغاز شده و یکی از اتفاقات نادر هنری است. قرار است در این دوره ۱۰۰ هنرمند شرکت کنند. امیدواریم هنرمندانی که در این کارگاه‌ها شرکت می‌کنند، تجربه خوبی را پشت سر بگذارند.

رئیس بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ضمن تأکید بر برگزاری کیفی جشنواره‌های هنری گفت: برای افزایش کیفیت جشنواره‌ها، دو نوع نظارت در نظر گرفته‌ایم؛ یک ناظر از سوی معاونت هنری وزارت ارشاد معرفی می‌شود و ناظر دیگر را نیز بنیاد امام رضا(ع) تعیین می‌کند.

شاه‌آبادی در ادامه این جلسه که به ریاست وی برگزار شد، با اشاره به ارتباط معنوی ایرانیان با امام رضا(ع) گفت: همه مدیران و هنرمندانی که در راستای فرهنگ رضوی کار می‌کنند، برای این است که به زندگی خود معنا ببخشند. در واقع، امام رضا(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت همان اهداف غایی هستند که می‌توانیم زندگی خود را به بوته نقد آنان بسپاریم.

عضو شورای سیاستگذاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با تأکید بر بازنگری در ۱۰ دوره گذشته این جشنواره افزود: عشق هنرمندان به امام رضا(ع) را باید مقوله‌ای جدا از مباحث جشنواره‌ای دانست که نباید در عیار سنجش کمیتی دخیل کرد.

شاه‌آبادی ادامه داد: برای خلق آثار قابل توجه درباره امام رضا(ع) نیازمند توجه به ۳ نکته اساسی هستیم: اول؛ دانش هنری هنرمندان. دوم؛ دانش رضوی هنرمندان. سوم محیط و فضایی که هنرمند در آن قرار می‌گیرد که این موضوع از مابقی مهم‌تر است. چرا که هنرمند تا در محیط مطلوبی قرار نگیرد، نمی‌تواند با بهره‌مندی از دانش رضوی و هنری خود اثر ماندگاری درباره حضرت رضا(ع) خلق کند.

رئیس کارگروه هنری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) تأکید کرد: این کارگروه مأموریت‌‌های خود را به ارتقای دانش رضوی هنرمندان و فراهم‌آوردن محیط مناسب برای خلق آثار هنری معطف کند تا پس از ۱۰ دوره برگزاری جشنواره، شاهد برداشتن گام جدیدی باشیم.

به گفته شاه‌آبادی، ‌«طرح حکمت رضوی» در راستای این دو مأموریت مهم در حال اجراست. این طرح که با مدیریت حجت‌الاسلام سیف‌جمالی در حال برگزاری است، معرفت‌افزایی معارف رضوی هنرمندان را دنبال می‌کند و هم‌اکنون یکصد هنرمند از میان ۱۲۰۰ هنرمند متقاضی، در حال گذراندن آن هستند.

وی معتقد است هنرمندان با حضور در این طرح یک‌هفته‌ای می‌‌توانند دانش رضوی خود را تکامل ببخشند. البته ادامه دادن این طرح منوط به همراهی هنرمندان و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌هاست. هنرمندان به «طرح حکمت رضوی» به مثابه یک تور زیارتی نگاه نکنند بلکه دغدغه خلق اثر هنری ماندگار را داشته باشند. البته کمیت‌نگری در این طرح منتفی نیست و برای انتخاب هنرمندان رضوی از میان متقاضیان باید عزیزانی را انتخاب کنیم که علاوه بر تعهد و علاقه، خودشان نیز در این فضا قرار داشته باشند و از خط‌دادن بی‌نیاز باشند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اختصاص ۳ دوره از ۱۰ دوره «طرح حکمت رضوی» به بانوان خاطرنشان کرد: دوره‌های بانوان و آقایان را جداگانه برگزار می‌کنیم و امیدواریم از میان بانوان محجبه و پایبند به ارزش‌ها نیز شاهد ارائه آثار کیفی باشیم.

وی در پایان سخنان خود از حاضران تقاضا کرد جشنواره‌های استانی در خدمت جشنواره ملی باشند و از موازی‌کاری بپرهیزند تا هنرمندان سطح بالای هر استان در جشنواره سراسری شرکت کنند. شاه‌آبادی اظهار امیدواری کرد در مراسم اختتامیه جشنواره‌های هنری استانی حضور یابد.

در ادامه این جلسه، حاضران به بیان دیدگاه‌ها و ارائه گزارش پرداختند. دبیر جشنواره نمایشنامه‌نویسی و بازی‌نامه‌نویسی رضوی گفت: امسال هشتمین دوره این جشنواره را برگزار خواهیم کرد و تاکنون بانک اطلاعاتی از ۴۰۰ هنرمند نمایشنامه‌نویس تهیه کرده‌ایم.

نمیانده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی که متولی برگزاری جشنواره عکس رضوی است، گفت: پیش از اینکه اعلام فراخوان کنیم، عکاسان مطرح ارسال آثار خود را آغاز کرده‌اند که اتفاق مبارکی است. وی سایت www.akserazavi.ir را پل ارتباطی میان هنرمندان و دبیرخانه جشنواره معرفی کرد و افزود: آثار منتخب هر دوره در قالب کتاب منتشر می‌شود.

نماینده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل و متولی برگزاری جشنواره مدیحه‌سرایی،‌ چاوشی‌خوانی ابیتهال و تواشیح رضوی گفت: این جشنواره امسال وارد هشتمین دوره خود شده و فراخوان آن نیز منتشر شده است. تیزر فراخوان هم از ابتدای خردادماه از شبکه استانی منتشر خواهد شد. آثار برگزیده امسال در قالب ۴ آلبوم رضوی در کنار یک کتاب منتشر می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان و متولی برگزاری جشنواره جلوه‌های فرهنگ رضوی در هنرهای معاصر (نگارگری و نقوش سنتی) که پیشینه‌ای ۷ ساله دارد، اظهار داشت: المان‌های اصلی معماری سنتی ما نیاز به یک دوره گذار دارد که این امر نیازمند خلاقیت هنرمندان است. وی پیشنهاد کرد که نمادهای شهری با موضوع امام رضا(ع) به مشهد مقدس منحصر نشود و در میادین دیگر شهرها نیز نصب شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان هم در سخنانی کوتاه گفت: امسال میزبانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی را در بندر لنگه برعهده داریم که به دلیل دارا بودن مخاطب خاص از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. سال گذشته نیز جشنواره سرود رضوی را در روستای «کَردَر» میناب برگزار کردیم که انقلابی فرهنگی در آن منطقه ایجاد کرد.

در ادامه این جلسه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از راه‌اندازی سایت ww.farsartists.com و کاهش ۷۰ درصدی هزینه ارتباط با هنرمندان خبر داد و گفت: امسال ۵ کارگروه داریم که بزرگداشت احمد بن موسی (ع) و جشنواره هنرهای تجسمی رضوی از جمله آن‌هاست. ضمن اینکه در هفته فرهنگ رضوی نیز از حجّاران و گنبدسازان تجلیل کردیم.

نماینده جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در استان کرمان که جشنواره نمایش‌های کوتاه رضوی را برگزار می‌کند، از انتشار فراخوان این جشنواره خبر داد و افزود: کاروان نمادین فرهنگ رضوی را از سوم تا دهم خردادماه به هفت شهر جنوبی استان اعزام می‌کنیم که این سفرها با نقاره‌زنی همراه خواهد بود.

نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد که برگزاری نمایش‌های آیینی در فرهنگ رضوی را عهده‌د‌ار است، گفت: فراخوان پرده‌خوانی رضوی اعلام شده و در سایت جشنواره نیز قرار گرفته است. ضمن اینکه مراسم شیرخوارگان رضوی را برای دومین سال متوالی برگزار خواهیم کرد. استقبال از کاروان نمادین امام رضا(ع) نیز از دیگر برنامه‌های استان است.

نماینده استان خراسان جنوبی درباره جشنواره نقاشی‌خط و خط‌نگاره‌های رضوی اظهار داشت: امسال میزبانی جشنواره را در طبس خواهیم داشت که میزبان مزار مطهر فرزند امام موسی‌بن جعفر(ع) است. همچنین، بانک اطلاعاتی هنرمندان را تهیه کرده‌ایم که در حال تکمیل است. ضمن اینکه در کنار برپایی نمایشگاه آثار منتخب، کارگاه‌های آموزشی را برپا خواهیم کرد.

در پایان این جلسه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی به ارائه گزارش درباره جشنواره متبوع خود پرداخت و گفت:‌ ۹ دوره گذشته جشنواره خوشنویسی رضوی در استان یزد برگزار شد که امسال به دلیل مطالبه هنرمندان مشهدی و درخواست مکرر انجمن خوشنویسان استان خراسان رضوی، این جشنواره در این استان برگزار خواهد شد. همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که نمایشگاه‌ها و نگارخانه‌‌های شهر مشهد در ایام برگزاری جشنواره به ما کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 15 =