سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس گفت: ماموران اجرایی این اداره در پنج ماه گذشته موفق به دستگیری ۲۰ نفر متخلف در زمینه شکار و صید شدهاند.
طبس نیوز:سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس گفت: ماموران اجرایی این اداره در پنج ماه گذشته موفق به دستگیری ۲۰ نفر متخلف در زمینه شکار و صید شدهاند.
به گزارش طبس نیوز به نقل از فارس،اسدالله حاتمی اظهار داشت: در پنج ماه گذشته تعداد ۱۳ مورد تخلف در ارتباط با شکار و صید در طبس رخ داده است.
وی تصریح کرد: ماموران اجرایی این اداره در پنج ماه گذشته موفق به دستگیری ۲۰ نفر متخلف در زمینه شکار و صید شدند و تعداد ۱۰ قبضه اسلحه شکاری از نوع ساچمهزنی و گلولهزنی از این افراد کشف و ضبط شده است.
کشف ۲ هزار بلدرچین زنده از متخلفان
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس با بیان اینکه در این رابطه لاشه و آثار ۱۱ رأس حیوان وحشی چهارپا کشف شده است، افزود: کل، بز، قوچ و میش از جمله این حیوانات بودهاند.
حاتمی ادامه داد: همچنین در این رابطه ۱۳ قطعه لاشه پرنده و ۲ هزار قطعه بلدرچین زنده از متخلفان کشف و برابر دستور مقام قضایی اعمال قانون شده است.
وی اظهار داشت: آمار حیات وحش در سالجاری نسبت به سال گذشته با روند صعودی روبهرو بوده که این موضوع به دلیل بهبود شرایط جوی، افزایش نیروی انسانی، تشدید در کنترل و حفاظت زیستگاههای وحش، برخورد قاطع محیط زیست و مراجع قضایی با متخلفان شکار و صید بوده است.
وجود تنوع جانوری و گیاهی منحصر به فرد در طبس
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس درباره وضعیت زیستگاههای شهرستان طبس متذکر شد: شهرستان طبس با توجه به شرایط خاص جغرافیایی، دارای تنوع جانوری و گیاهی منحصر به فردی است به طوری که به عنوان نمونه آب و هوای شمال تا جنوب یک ارتفاع در این شهرستان مانند کوه نایبند دارای تفاوت قابل توجه بوده و دیگ رستم تا کلاته آبنار و علیآباد در وسعت همین کوه با ۶۹۰ متر تا یکهزار و ۷۷۰ متر ارتفاع ۲ محیط کاملاً متمایز را در فاصله کمتر از ۱۰ کیلومتری به وجود آورده است.
حاتمی روستای ییلاقی خور، سد قدیمی قوسی کریت، زیارتگاه پیرحاجات و امامزاده علی، پناهگاه حیات وحش نایبندان، باغ گلشن طبس، ارگ قدیمی طبس و امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) را از جمله جاذبههای دیگر گردشگری طبس عنوان کرد.
وجود بزرگترین پناهگاه حیات وحش کشور در طبس
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس عنوان کرد: همین تنوع آب و هوایی و گیاهی سبب ایجاد مناظر زیبا و چشماندازهای متفاوتی شده و علاوه بر این وجود جانورانی کمیاب مانند یوزپلنگ، کاراکال، جبیر، شاه روباه، گربه شنی، گربه وحشی، پلنگ، پرندگان شکاری، هوبره، زاغ بور کویری، چکاوک هدهدی و سایر گونههای پستانداران، پرندگان و خزندگان تنوع زیستی خاصی را در این شهرستان ایجاد کرده است.
حاتمی اظهار داشت: بزرگترین پناهگاه حیات وحش کشور با کمترین تعارض در اقلیم بزرگ طبس واقع شده که گونههای ویژه و کمیاب جانوری را در خود جای داده است.
وی آموزش، ایجاد زمینه مشارکتهای مردمی و مردم نهاد، تنویر افکار عمومی، توزیع گسترده پوستر و بروشور از حیاتوحش در بین مردم، بازدید مسئولان از مناطق تحت مدیریت و اطلاعرسانی از طریق سایتها، خبرگزاریها و اصحاب رسانه را از جمله اقدامات انجام شده محیط زیست برای بهتر کردن رابطه انسان با محیط اطراف عنوان کرد.
حفظ محیط زیست یاری جوامع محلی را میطلبد
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس خاطر نشان کرد: آنچه ضرورت دارد حفظ این سرمایههای با ارزش ملی است که بدون همیاری تمام جوامع محلی و مسئولان امکانپذیر نیست.
حاتمی از گردشگران خواست به طور جدی از ریختن زباله، روشن کردن آتش، شستن ظروف روغنی در رودخانههای دائمی، از بین بردن درختان و نوشتن خاطرات با اسپری در کوهها خودداری کنند.
آقای حاتمی این قدر ادعای ریاست نکن شما افرادی رو در طبس به عنوان محیط بان انتخاب کردین که زمانی یکی از شکارچیان قهار طبسی بودند که اکنون از این فرصت نهایت استفاده رو برای شکار در مناطق شکار ممنوع می کنندمانند افرادی که ایشان در منطقه شکار ممنوع نستنج به عنوان محیط بان گمارده است.لطفا از مسئولین استان میخواهم تا پیگیری لازم را در این زمینه داشته باشند.