اکثر اکسانی که ازدواج کردند برای داشتن فرزند، برنامه ریزی میکنند، اما اغلب نگران مشکلات اقتصادی و کمبود وقت برای تربیت هستند، از طرفی از اثرات رسانه ای در سال های گذشته برای فرزند کمتر و سواستفاده و تبلیغات برخی فرصت طلبان برای زندگی به سبک غربی، نباید غافل شد.
گزارش اختصاصی/ به گزارش طبس نیوز، شاید نسل ما، آخرین بازماندگانی است که سهممان از عمه و عمو، خاله و دایی ها هر کدوم پنج تا بود و وقتی در خانه پر مهر مادربزرگ جمع میشدیم، دو سفره را کنار هم پهن میکردند که همه بتوانند جا شوند.
اما چه میشود که همین نسل تصمیم میگیرد با شعار «دو بچه کافیه» این عدد را کمتر و به یک برسانند و حتی آن سیاست را نیز کنار بزنند و در دهه های بعدی کار به جای باریک تر برسد و یک جوان زیر بار ازدواج یا تعهد نرود و غرب را الگوی خود قرار داده و به ازدواج سفید تن دهد و یا با حیوانات خانگی، خود را سرگرم کند، این موضوع هیچ جایی در فرهنگ اسلامی، ایرانی ندارد.
دکتر محمد اسماعیل زاده کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی و مشاور خانواده و صلح یار ستاد صبر دادگستری طبس معتقد است: جدا شدن از دین سبب شد که جامعه غربی گرفتار بحران های معرفتی، اخلاقی، روانی و معنوی مانند اضطراب، فشارهای روانی، روان پریشی، افسردگی، پوچ گرایی و بی معنا شدن زندگی شود.
دکتر اسماعیل زاده «امپراتوری رسانه» را یکی از ابزارهای قدرتمند دشمن در تخریب باورها و اعتقادات نسل جوان و تغییر اخلاق و رفتار آنان دانست و افزود: اگر بخواهیم آگاهانه یا ناآگاهانه در نقشه دشمن بازی نکنیم باید سواد رسانه ای خود را افزایش دهیم.
یکی دیگر از معضلات فرزندآوری، ناباروری است که شروع به کار مرکز درمان ناباروری آفرینش در بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی، روزنه امیدی برای زوج های نابارور در شهرستان طبس است و تسهیلات بسیار ویژه ای برای این زوجین از جمله کاهش هزینه ها در نظر گرفته شده است.
بسیار دیده شده که افراد به دلایل مختلف از جمله گرانی ها و برخی به دلیل مشغله های زندگی باروری را به تاخیر میاندازند که در این رابطه خانم دکتر هدی باقری متخصص زنان و زایمان در پاسخ به سوال ما که آیا ممکن است به تاخیر انداختن باروری منجر به ناباوری شود، گفت: بله هر چه سن مادر بالاتر برود بدلیل کاهش ذخیره تخمدان با افزایش سن، ممکن است در سن بالاتر توان باروری خانم ها کاهش پیدا کند و باید در اولین زمان ممکن و در اوایل ازدواج اقدام به بارداری شود.
از سوی دیگر، گرچه دولت تسهیلات و امتیازاتی برای ازدواج، فرزندآوری، فرزند سوم و چهارم و مادران قرار داده اما به قول امام جمعه طبس گاهی دولت و مجلس مصوبات زیبایی دارند و از رسانه ملی نیز اعلام میشود که مثلا برای فرزند چندم یا برای ازدواج این تسهیلات، وام و امتیازات را در نظر گرفتیم اما وقتی به کف جامعه میرسد و مسئول باید پیگیر مصوبات باشد، گوشه کار میلنگد و باعث ناراحتی مردم میشود و این ضد امیدآفرینی است.
مسکن و گرانی ها از دیگر مشکلات پیش روی جوانان است که ساخت و سازها، گرانی مصالح از مشکلات عدیده در شهرستان طبس است.
معاون مدیر کل و رییس اداره راه و شهرسازی طبس در این رابطه به خبرنگار ما گفت: از سال ۹۸ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ تعداد چهار هزار و ۵۰۸ نفر از متقاضیان طرح مسکن ملی، بین سنین ۱۵ تا ۳۸ سال بودند.
سید حسین سجادی افزود: در این مدت تعداد پنج هزار و ۹۲۵ قطعه زمین برای احداث واحد مسکونی در قالب طرح های ۵۶ واحدی، ۵۰ هکتاری، ۷۹ هکتاری و ۳۵۰ هکتاری به متقاضیان مسکن واگذار و یا در حال آماده سازی و واگذاری است.
این آمار نشان میدهد با وجود همه مشکلات مسکن در طبس، اما به گفته علی اکبر رحیمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس، این شهرستان در حوزه زمین و مسکن در کشور پیشتاز باشد.
گرچه برخی از قشر مرفه جامعه با وجود نداشتن مشکلات مالی، تک فرزندی یا در نهایت دو فرزندی را انتخاب میکنند اما یادمان نرود که سال ها کار رسانه ای شده و مادرانی هستند که برای آوردن بچه سوم یا چهارم، شرم دارند.
مادر بارداری در این رابطه گفت: من منتظر فرزند چهارمم هستم اما واقعیت این است که حتی برای زایمانم خجالت میکشم به بیمارستان مراجعه کنم، میترسم از نگاه دیگران، تصمیم گرفتم برای زایمان به شهر دیگری بروم، حتی وقتی سوال میکنند بچه چندم است از این که بخواهم جواب دهم حس خوبی ندارم و منتظرم این مکالمه دو ثانیه ای هر چه زودتر تمام شود.
پس از طریق رسانه ها، تئاتر، فیلم ها و افراد موثر جامعه میتوان در پیاده کردن الگوی فرزندآوری و رشد جمعیتی فرهنگ سازی کرد.
همانطور که در این گزارش قید شده به جز تغییر در نگرش فرزند بیشتر، مساله اقتصاد و ناباروری میتواند عوامل تاثیر گذار در کاهش موالید باشد که در شهرستان طبس با واگذاری زمین و احداث مسکن و ایجاد مرکز ناباروری دو مرهم موقت برای زخم زوجین خواستار فرزند است.
به امید روزی که کودکان از بازی های رایانه ای نجات پیدا کنند و سکوتشان تبدیل به صدای دلنشین خنده هایشان شود که همراه خواهر و برادر و بچه های فامیل پر شود از لی لی دخترکان و هفت سنگ و تیله بازی ها دوباره جای بگیرد و سفره هایی به بلندای مهر مادرانه و صبر پدرانه گسترده شود.
گزارش: ساره نجفی