مجمع مشورتی نظام مسائل در طبس معرفی شد

امام جمعه طبس، در نشست آغازین مجمع مشورتی نظام مسائل شهرستان، با انتقاد از تصمیم‌گیری‌های متمرکز و پشت درهای بسته، تشکیل این مجمع را گامی مؤثر در جهت احیای مشورت علمی و مردمی دانست و بر ضرورت پرهیز از ورود به مسائل سیاسی تأکید کرد.

فاطمه ابوالحسنی‌رحمانی – به گزارش پایگاه خبری طبس‌نیوز، نشست رسمی مجمع مشورتی نظام مسائل شهرستان طبس با حضور امام جمعه طبس، دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل خراسان جنوبی و جمعی از اعضای شورای راهبردی شهرستان طبس برگزار شد.

در این نشست، امام جمعه طبس با اشاره به یکی از حلقه‌های مفقود در نظام تصمیم‌گیری کشور گفت: بسیاری از تصمیمات و قانون‌ها بدون ارتباط با واقعیت‌های میدانی اتخاذ می‌شود؛ این مجمع در صورتی‌که شاکله صحیحی داشته باشد می‌تواند بخشی از این خلأ را پر کند.

حجت الاسلام تکمیلی افزود: کشور ما پهناور، چهارفصل و با اقلیم‌های متنوع است، قوانین یکنواخت نمی‌توانند به همه نیازها پاسخ دهند و باید با تبصره‌های متناسب برای مناطق مختلف بازبینی شوند. لذا نیاز است مردم و نخبگان استان‌ها و شهرستان‌ها در این موارد امکان نظر و تصمیم داشته باشند.

وی به عنوان نمونه به قانون جمعیت اشاره کرد و افزود: قانون‌گذاری درباره موضوعاتی مانند جمعیت، نیازمند بررسی میدانی است، این موارد را نمی‌توان فقط پشت میزها درک کرد و باید در میدان بررسی شود.

امام جمعه طبس در ادامه با تأکید بر رویکرد مسأله‌محور گفت: در نظام جامع مسائل، باید مسائل را دقیق شناسایی کنیم و برای حل آن‌ها بکوشیم، این کار، اگر درست پیش برود، هم به تقویت نظام و هم به بهبود قوانین و پاسخگویی بهتر به نیاز مردم کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد: این دو نکته مهم است که نخست ابهام در مشروعیت جایگاه مجمع که باید روشن شود؛ گفته شده این مجمع زیرمجموعه مرکز پژوهش‌های مجلس است، اگر این موضوع شفاف نشود ممکن است شائبه‌هایی ایجاد شود.

حجت‌الاسلام تکمیلی ادامه داد: دوم پرهیز جدی از سیاسی شدن مجمع؛ چرا که ورود به چالش‌های سیاسی قطعاً مشکل‌ساز خواهد بود و تمرکز باید صرفاً بر حل مسائل مردم و کشور باشد.

برخی قوانین قابلیت اجرا در همه استان‌ها را ندارند

دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل خراسان جنوبی نیز در این نشست با اشاره به تأکید رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بر فعال شدن حلقه‌های میانی گفت: یکی از این حلقه‌ها جریان مطالبه‌گری است؛ اما نه مطالبه‌گری صرف، بلکه مطالبه‌گری مستمر و هوشمند که ساختارمند، تخصصی و جریان‌ساز باشد. در این نوع مطالبه‌گری، صرف بیان مشکل کافی نیست بلکه ارائه راهکار و ایده نیز بخشی از فرایند آن است.

مهدی چاپاری با اشاره به آغاز فعالیت این مجمع از سه سال پیش تحت نظارت مجلس شورای اسلامی افزود: وظیفه این مجموعه، شناسایی مسائل از کف جامعه در استان‌ها و بررسی دقیق آن‌هاست، چرا که برخی قوانین تصویب‌شده در مجلس، قابلیت اجرا در همه مناطق کشور را ندارند یا شرایط خاص برخی استان‌ها نیازمند اصلاح یا بازنگری در قانون است.

وی تصریح کرد: در هر شهرستان متناسب با نیاز، کمیسیون‌هایی با حضور نخبگان تشکیل می‌شود، فعالیت مجمع کاملاً فراجناحی است و با رویکردی جهادی و بسیجی‌وار تنها به‌دنبال حل مسائل کشور است.

خروجی شورا پشتوانه علمی دارد اما الزام‌آور نیست

حجت‌الاسلام زنجانی طبسی، دبیر مجمع مشورتی مسائل شهرستان طبس نیز گفت: این مجمع صرفاً نقش مشورتی دارد و هیچ دخالت اجرایی نمی‌کند، خروجی‌های آن هم الزام‌آور نیست، اما به دلیل پشتوانه علمی می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری قرار گیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌های این مجمع قطعا به دور از هرگونه سیاسی کاری و جناح‌بندی خواهد بود.

برای بررسی مسائل هر حوزه از نخبگان همان حوزه استفاده خواهد شد

حسین مددی، عضو شورای راهبردی شهرستان طبس نیز با بیان فرآیند انتخاب افراد برای کمیسیون‌های تخصصی افزود: برای هر اولویت شهرستانی، یک پروپوزال علمی تهیه می‌شود، از نخبگان همان حوزه برای بررسی مسائل استفاده می‌کنیم و در صورت لزوم، کمیسیون‌ها را تلفیق می‌کنیم تا بررسی‌ها از زاویه‌های متنوع‌تر انجام شود؛ همچنین سعی داریم با استفاده از جوانان در کنار پیشکسوتان هم انتقال تجربه صورت گیرد و هم زمینه جانشین‌پروری فراهم شود.

وی افزود: فعالیت مجمع مشورتی نظام مسائل در قالب ۱۰ کمیسیون تخصصی پیگیری می‌شود و طرح‌ها و راهکارهای نهایی در وب‌سایت رسمی مجمع منتشر و در اختیار مدیران شهرستان قرار خواهد گرفت.

در پایان این مراسم حکم دبیری مجمع مشورتی مسائل شهرستان طبس توسط چاپاری، رئیس این مجمع در استان، به حجت‌الاسلام زنجانی تقدیم شد.

به گزارش طبس‌نیوز، بر اساس اطلاعات منتشر شده در وبسایت رسمی مجمع مشورتی نظام مسائل کشور، این مجمع با هدف عینیت بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب و به منظور بررسی و شناسایی ظرفیت‌ها و احصاء مشکلات کشور با تدبیر و نگاه برآمده از روحیه انقلابی تشکیل شده است؛ این مجمع تلاش دارد با نگاه هم افزایی و همگرایی نیروهای متخصص، کاردان، علاقه‌مند و دارای دغدغه در تمامی شهرستان های کشور به احصاء مشکلات، مسائل و ظرفیت های موجود در کشور بپردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + سه =