تاول خشکسالی روی قنات‌های طبس نقش می‌بندد

 تاول خشکسالی روی قنات‌های طبس نقش می‌بندد

محمد علی عبدالله زاده در گفت‌‌وگو با خبرنگار حوزه انتخابیه خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به این‌که ۱۴ سال خشکسالی در منطقه خسارات زیادی را در بخش کشاورزی به بار آورده است، گفت: اکثر قنوات منطقه بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش دبی آب داشته است.

نماینده فردوس،سرایان، طبس و بشرویه در مجلس نهم در این باره با بیان این‌که اکثر چاه‌ها و قنات‌ها خشک شده است از افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی انتقاد کرد و افزود: سطح زیر کشت در منطقه کاهش یافته و از طرفی با افزایش قیمت سم  و کود در بخش کشاورزی مواجه شده‌ایم.

وی ضمن یادآوری وضعیت بد کشاورزان در منطقه، تصریح کرد: سهم ۳۰ درصدی حاصل از عواید هدفمندی‌ یارانه‌ به کشاورزان پرداخت نشده است.

عبدالله زاده با اشاره به این که از مناطق تگرگ زده بازدیدهایی داشته است، اظهار داشت:محصولات گندم و جو کشاورزان دراین مناطق به طور کامل از بین رفته است.

وی با بیان این‌که در سایر شهرهای منطقه نیز این اتفاق افتاده است، ادامه داد: محصولات کشاورزان یا بیمه نبوده یا مبلغ کمی بابت خسارت دریافت کرده‌اند.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس نهم گفت: علی‌رغم ارسال مدارک و مستندات از خسارات کشاورزان طبس به وزارت کشور و پیگیری موضوع از سوی ستاد حوادث غیر مترقبه، هنوز جوابی داده نشده است.

کشت گندم در معرض خطری بزرگ

وی گفت: علی‌رغم این‌که کاشت و برداشت  جو ارزان‌تر و به آب کمتری نیاز دارد، قیمت آن بیشتر از گندم شده است این در حالی است که هزینه‌های تمام شده در رابطه با گندم بسیار بالاست و به نظر می‌رسد با این شرایط کشت گندم در کشور و منطقه ما نیز کمتر شود.

عبدالله‌زاده با این تدبیر که خطر بزرگی وضیعت کشت گندم را در کشور تهدید می‌کند، بیان کرد: هزینه‌های کشت گندم بسیار بالاست اما قیمت ٱن به نسبت جو کمتر است.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس نهم با اشاره به این که کمبود آب باعث شده سطح زیر کشت در منطقه کاهش یابد، افزود: پرداخت یارانه‌ها به کشاورزان ضرورت دارد چرا که تأمین هزینه‌های نهاده‌ها در بخش کشاورزی بسیار بالاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + هفده =