۴۷ اثر تاریخی در دهستان منتظریه شهرستان طبس شناسایی شد

مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: با اتمام مرحله میدانی بررسی باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس ۴۷ اثر تاریخی در این دهستان شناسایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی طبس، سید احمد برآبادی روز دوشنبه به ایرنا، افزود: این آثار شامل ۱۰ آب انبار و حوض انبار، دو قلعه، ۱۳ رباط و کاروانسرا، دو مسجد، سه آرامگاه و مزار، یک حمام، دو اثر معماری دستکند، دو کوره، یک غار، چهار سنگ نگاره، چهار برج، یک محوطه باستانی، یک مجموعه بنا و یک مجموعه خانه تاریخی است.

وی با بیان اینکه این آثار مربوط به دوره های مختلف از پیش از تاریخ تا اسلامی متاخر است، گفت: حصارکشی محوطه ها و آثار تاریخی کشف شده در حال انجام است.

این مسئول اضافه کرد: برای کاوش های باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس ۱۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

برآبادی گفت: کاوش های باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس در وسعت هشت هزار کیلومتر انجام شده که با توجه به وسعت منطقه مورد مطالعه و با وجود محدودیت های مالی موجود این کار انجام شده است.

وی بیان کرد: این بررسی با هدف کلی تهیه داده های نقشه باستان شناسی کشور برای تکمیل نقشه باستان شناسی منطقه، تحلیل الگوهای استقراری منطقه در ادوار مختلف زمانی و تعیین پراکنش جمعیتی در ادوار مختلف زمانی انجام شده است.

وی عنوان کرد: شناسایی و بررسی باستان شناسی شرق کشور برای درک بهتر تغییرات فرهنگی – تاریخی، یافتن روابط منطقه ای و فرامنطقه ای به خصوص با مناطق مختلف و تهیه نقشه جامع باستان شناسی کشور ضروری است.

وی یادآورشد: کاوش های باستان شناسی در شهرستان های زیرکوه، بیرجند، نهبندان، سربیشه، فردوس، بشرویه و سرایان انجام شده و در مابقی شهرستان های استان در حال انجام است.

بررسی های باستان شناسی خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۰ شروع شده است.

دهستان منتظریه، از توابع بخش مرکزی شهرستان طبس است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 18 =