شهرستان طبس نیازمند توجه ویژه مدیریت بحران استان/ اصلاح نژاد دام سانن طرحی در راستای اقتصاد مقاومتی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: از هر بز محلی در شرایط مرتع حداکثر ۴۰۰ گرم بیشتر نمیتوان تولید شیر داشت در صورتی که با دو رگ گیری از هر بز دو رگ، دو و نیم کیلوگرم تولید شیر روزانه میتوان داشت.

به گزارش طبس نیوز، در پی گزارش خشکسالی که در این پایگاه خبری منتشر شد مهندس بخشایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان در این رابطه به خبرنگار ما گفت: در سال ۹۴-۹۵ و هفده سال اخیر خسارات بسیار شدید و جبران ناپذیری به بخش دامداری شهرستان وارد شده است.

وی افزود: به صورتی که دامدار به علت فقر شدید مراتع مجبور است دامش را به روستا انتقال دهد که بتواند سرمایه خود را نگه دارد و تعلیف دستی انجام دهد که آن هم با هزینه و مشکلات زیادی همراه است.

وی افزود: در اثر خشکسالی های حادث شده در ۱۷ سال گذشته به بخش کشاورزی نیز خسارات بسیار هنگفتی وارد شده است که در مصاحبه ای که قبلا با همین پایگاه خبری این شاخص ها بیان شدند.(برای دیدن شاخص ها اینجا کلیک کنید)

شهرستان طبس دچار خشکسالی حاد است

مهندس بخشایی بیان کرد: با توجه به شاخص ها و جمیع اتفاقاتی که رخ داده و بررسی های انجام شده، استان خراسان جنوبی سومین استان خشکسالی کشور توسط سازمان مدیریت بحران کشور تایید شده و شهرستان طبس در درجه بندی خشکسالی حاد اعلام شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به وضعیت شهرستان و شرایط دامی و کشاورزی آن انتظار داریم که مسئولین عنایت ویژه ای به بخش کشاورزی و دامداری شهرستان داشته باشند که خسارات و آسیب های وارده به نوعی بازتوانی شود و کاهش پیدا کند.

از اعتبارات مدیریت بحران استان سهم ویژه به شهرستان طبس اختصاص داده شود

وی ادامه داد: از اعتباری که اخیرا برای مدیریت بحران استان ابلاغ شده برای موضوع خشکسالی استان، انتظار ما و کشاورزان و دامداران این است که با توجه به اعلام خشکسالی ها در شهرستان سهم ویژه و مناسبی را به فراخور آن، اختصاص داده شود.

اصلاح نژاد دام سانن راهبردی برای درآمد دامدار و جبران خسارات

وی در خصوص اصلاح نژاد دام گفت: یکی از راهکارهایی که ما به آن رسیدیم و با توجه به تجربیاتی که در گذشته در شهرستان بوده و طرحی که برای دورگ گیری نر بز سانن با بزهای محلی طبس انجام شده به نتایج بسیار خوبی رسیدیم.

وی ادامه داد: از هر بز محلی در شرایط مرتع حداکثر ۴۰۰ گرم بیشتر نمیتوان تولید شیر داشت در صورتی که با دو رگ گیری از هر بز دو رگ، دو و نیم کیلو تولید شیر روزانه میتوان داشت.

وی ادامه داد: در صورت اصلاح نژاد دام میشود تعداد دام و هزینه ها را کاهش داد و فشار به مرتع نیز کمتر میشود و برای دامدار هم درآمدزا هستند.

وی گفت: دامدار میتواند با تعداد دام کمتر ولی پرتولید هم از نظر تولید شیر و هم از نظر چندقلوزایی این دام و سایر مزایا از طریق دو رگ گیری درآمد بیشتری داشته باشند.

اصلاح «نربز نژاد دام سانن» طرحی در راستای اقتصاد مقاومتی

وی گفت: این طرح به نوعی از پروژه های اقتصاد مقاومتی محسوب میشود که برای جبران کاهش اثرات خشکسالی نیز موثر است و پیشنهاد ما این است که اگر تسهیلات خوبی با کارمزد پایین در بلند مدت برای اصلاح نژاد دام «نربز نژاد دام سانن» تهیه کنند که دو رگ گیری در گله هایشان با بزهای محلی انجام شود میتواند بسیار موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =