امنیت پایدار در گرو تقویت همگرایی مردم و مسئولان

رئیس قوه قضاییه گفت: امنیت پایدار در غرب و شمال غرب کشور با همگرایی، همدلی و هم اندیشی نیرو‌های نظامی، امنیتی و مردم منطقه تقویت می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه زمانی امنیت اهمیت خواهد داشت که پایدار شود و پایدار کردن آن در گرو مشارکت مرزنشینان است گفت: وضعیت معیشت و اقتصاد مرزنشینان دو عاملی هستند که امنیت پایدار را ایجاد خواهند کرد.

رئیس قوه قضا افزود: فعال کردن بازارچه‌های مرزی و تقویت پایه‌های اقتصادی مرزنشینان باید در اولویت برنامه‌ها برای رسیدن به هدف مهم برقراری امنیت پایدار باشد.

رئیسی ادامه داد: اگر بازارچه‌های مرزی را فعال کنیم مرزنشینان در چهارچوب قانون و سیاست‌های کشور واردات و صادرات را انجام می‌دهند.

وی به تجهیز مرز‌های منطقه به کنترل‌های الکترونیک تاکید کرد و گفت: و هیچ تعللی در این زمینه جایز نیست.

رئیسی گفت: قوه قضاییه از انتقال زندان‌ها به بیرون شهر‌ها و استفاده از زمین فعلی زندان‌ها برای کسب و کار و فعالیت‌های خدماتی مردم حمایت می‌کند.

دیدار رییس قوه قضا با نخبگان
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دیدار با نخبگان استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سازمان‌ها و ادارات باید جلوه کارآمدی و گره گشایی از زندگی مردم باشند گفت:چنانچه این سازمان‌ها خود گرفتار فساد شوند، در کار مردم گره می‌اندازند و برای آن‌ها مشکل مضاعف ایجاد می‌شود.

امنیت اقتصادی در گرو مبارزه با فساد اقتصادی
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید نسبت به سلامت اداری حساس باشند و بدانند که کوچکترین ناسلامتی در یک مجموعه به کل سازمان آسیب می‌رساند.

او به نقش آفرینی مردم در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: نقش مردم همواره اثرگذار و ثمربخش است.

وی گفت: درپیشگیری از وقوع جرم نیز حضور و نقش مردم و سازمان‌های مردم نهاد بسیار تعیین کننده است.

رئیس قوه قضا گفت: به هیچ عنوان بانکی اجازه ندارد پس از تملک یک واحد تولیدی، موجبات تعطیلی آن را فراهم آورد وبا جدیت موضوع کارخانه‌هایی را که پس از تملک از سوی بانک‌ها تعطیل شده اند را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: باید شرایط برای رونق هرچه بیشتر کشاورزی در استان آذربایجان غربی فراهم آید و این استان به قطب کشاورزی در کشور تبدیل شود.

او همچنین گفت: باید در زنجیزه تولید، تامین و توزیع تا مصرف محصولات کشاورزی، دست دلالان قطع شود.

رئیسی توسعه اقتصادی در پرتو امنیت اقتصادی را امری مهم دانست و گفت: این امر نیز مرهون مبارزه با فساد اقتصادی است و وجود فساد در بخش‌های اقتصادی، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران را مردد و دلسرد می‌کند.

او گفت:با ایجاد امنیت اقتصادی، توسعه اقتصادی محقق می‌شود و هرگونه رانت خواری و فساد، سرمایه گذاران را در سرمایه گذاری خود دچار تردید می‌کند.

رئیسی افزود: رسیدگی به معیشت مرزنشینان یکی از مولفه ‎های اصلی تامین امنیت مرزهاست.

رئیسی در جلسه شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب که با حضور استانداران، مسئولان بلندپایه امنیتی استان‎های آذربایجان غربی، ایلام، کردستان و کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: امنیتی که امروز در منطقه غرب و شمالغرب کشور برقرار بوده، مرهون رشادت‌های ۱۲ هزار شهید استان آذربایجان غربی و سایر شهدای این مناطق است.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله امنیت پایدار اظهار داشت: تحقق امنیت پایدار در گرو تمهید شرایط و مقدماتی است که سرفصل آن از بین بردن زمینه‌ها و بستر‌های ناامنی است.

وی ارتقاء وضعیت معیشتی و اقتصادی مرزنشینان را یکی از راهکار‌های اصلی برای از بین بردن زمینه‎ها و بستر‌های ناامنی دانست و گفت: گزارشات بیانگر آن است که بخش‎های مختلف امنیتی و اطلاعاتی کشور توفیقات گسترده‎ای را در راستای برقراری امنیت در حوزه‌های مختلف در مناطق غربی و شمالغربی کشور داشته اند و بر همین مبنا باید با تحقق امنیت پایدار، این بهره مندی مردم منطقه از نعمت امنیت دائمی و همه جانبه باشد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به بازدید خود از مجتمع فولاد ارومیه گفت: مجتمع فولاد ارومیه ظرفیت اشتغالزایی برای قریب به ۳ هزار نفر را دارد و با وجود تجهیز ۸۵ درصدی امکانات، به دلیل وجود مشکلاتی وارد مدار تولید نشده است؛ باید این قبیل مشکلات تولیدی در استان‌های غربی کشور سریعا رفع شود تا به رونق و توسعه اقتصادی کشور و نیل به امنیت پایدار در این مناطق کمک کند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع مبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مقولاتی که می‎تواند تضمین کننده امنیت این مناطق باشد، رسیدگی به وضعیت معیشت مرزنشینان است.

او گفت:در مقوله تبادلات مرزی، موضوع تجهیز گمرکات به دستگاه‎های کنترلی الکترونیکی پیشرفته از ضروریات است؛ همچنین تبادل کالا‌ها در مرز نیز باید تابع سیاست‌های صادراتی و وارداتی کشور باشد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به موضوع بازاراچه‌های مرزی نیز اشاره کرد و گفت: طرحی که به عنوان جایگزین بازارچه‎های مرزی بود بنا بر گزارشات مسئولان استان‌های مرزی و مسئول محترم قرارگاه حمزه، توفیق نداشته است؛ لذا باید با انجام کار کارشناسی همه جانبه، موانع ایجاد بازارچه‌های مرزی رفع شده و مرزنشینان برای انجام تبادلات مرزی ساماندهی شوند.

رئیس قوه قضاییه همچنین به موضوع ساماندهی پیله وران اشاره کرد و گفت: پس از سفر استانی به کرمانشاه بنا بر این شد که مسئولان استان کرمانشاه طرحی را در زمینه ساماندهی پیله وری ارائه کنند که ما این طرح را به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارائه داده ایم و تصویب آن را پیگیری خواهیم کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه به ضرورت هماهنگی کمیته‌های حقوقی، عملیاتی، اقتصادی و فرهنگی شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب اشاره کرد و ضمن تقدیر از اقدامات کمیته عملیاتی در زمینه استقرار امنیت در مناطق غرب و شمالغرب کشور، از عدم تحرک و پویایی کمیته‌های اقتصادی و فرهنگی این شورا انتقاد کرد.

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 8 =