معیشت، آزادی‌های اجتماعی و تورم مهمترین دغدغه‌های مردم است

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: به نظر من مهمترین دغدغه های مردم اول معیشت است، دوم آزادی های اجتماعی و سوم تورم است.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

 عبدالناصر همتی در مصاحبه‌ای در رسانه ملی گفت: ۷۵ درصد تامین مالی در کشور ما توسط نظام بانکی صورت می‌گیرد، ما برای توسعه که جزو برنامه‌های من است برنامه داریم که حداقل ۵ درصد در سال رشد اقتصادی داشته باشیم. نیاز به حمایت صنعت بانکی از تولید است، امسال هم بانک‌های ما باید جدی در صحنه باشند، مسئله ناترازی بانک‌ها مسئله مهمی است که ناشی از عملکرد ما در ۳ دهه گذشته است، ما به تدریج تکالیفی بر عهده بانک‌ها گذاشتیم و مشکلاتی ایجاد شده و سرمایه‌های آن‌ها کافی نیست که این مشکلاتی را برای بانک‌ها ایجاد کرده است، کار‌هایی که ما خواهیم کرد حل مسئله ناترازی بانک‌ها و افزایش سرمایه بانک‌ها و اینکه اجازه ندهیم که بانک‌ها با ریسک بیشتر مواجه بشوند و دارایی بانک‌ها بی رویه رشد بکند و دارایی بانکها باید محدود بشود و نظارت بانک مرکزی از آن چه هست باید بیشتر بشود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: ادغام بانک‌ها را دیگر دستور کار خود برای ساماندهی نظام بانکی بیان کرد و گفت: ادغام بانک‌ها با ادغام بانک‌های نیرو‌های مسلح آغاز شد و بانک‌های ناتراز و مؤسسات مشکل دار در حال مدیریت هستند تا تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: مایکروفاینانس (تأمین منابع مالی طرح‌های تولیدی توسط مؤسسات مالی) را به طور جدی در دولت سیزدهم برای اشتغال جوانان در دستور کار داریم که از این طریق می‌توانند تأمین مالی کارآفرینانی را که می‌توانند بنگاه‌های کوچک و متوسط را راه اندازی کنند بر عهده بگیرند، زیرا اشتغال در همین بنگاه‌های کوچک و متوسط نهفته است از این رو تمرکز نظام بانکی را به سمت این توسعه اشتغالزا و فقرزدا هدایت خواهیم کرد.

این نامزد ریاست جمهوری درباره وجود مجوز‌های زائد و بروکراسی‌ها بر سر راه کارآفرینی جوانان گفت: مشکل اساسی نسل جدید از جمله نسل سه و چهار انقلاب این است که قبلی ها، شغل‌ها و فعالیت‌ها را گرفتند، اما برای اعطای مجوز‌ها بر سر راه کسب و کار جوانان آنقدر بروکراسی قرار دادند که در عمل جوانان را پشیمان می‌کند این بروکراسی‌ها ما را در زمره ۲۰ درصد کشور‌های دارای رتبه بد در فضای کسب و کار قرار داده است.

همتی افزود: باید اعطای مجوز کسب و کار را با گواهی نامه عوض کنیم یعنی کسی که گواهی نامه فعالیتی را دارد بتواند براساس آن کارش را آغاز کند فقط توسط صنف مربوط نظارت شود.
وی گفت: با استفاده از مایکروفاینانس‌ها و برداشتن موانع بر سر راه مجوزدهی باید جوانان را به سمت کارآفرینی و فعالیت‌های اقتصادی خوب به ویژه در بخش خدمات که ظرفیت‌های بالایی در اشتغال آفرینی دارد رهنمون شویم.

این نامزد ریاست جمهوری معیشت، آزادی‌های اجتماعی و تورم را سه دغدغه اصلی مردم از دیدگاه خود برشمرد و افزود: معیشت مردم به علت تحریم‌های ظالمانه و اقدامات گروه‌هایی که همیشه می‌گویند تحریم مهم نیست آسیب دیده است، تحریم منابع درآمدی کشور را دچار مشکل کرده است برخی می‌گویند FATF مهم نیست، اما ما به همراه دو تا سه کشور دنیا از مبادلات بانکی با کل دنیا محروم شدیم ضمن این که هزینه مبادلاتی ما به علت تحریم و عضو نبودن در FATF بیست درصد افزایش یافته است.
همتی گفت: جوانان ما از وضع فعلی راضی نیستند، زیرا فشار‌های زیادی بر جوانان، زنان و دختران وارد می‌کنیم و برای فعالیت‌های زنان و جوانان محدودیت‌های زیادی ایجاد کردیم که ما برای رفع انسداد داخلی و حضور خوب زنان در اجتماع به ویژه فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی برنامه داریم.
وی افزود‌: تورم ناشی از مشکل رابطه بودجه با بانک مرکزی است و از آنجا که بودجه ما ناتراز است کسری بودجه به استقراض از بانک مرکزی منجر می‌شود که عمده آن هم براساس قانون اتفاق می‌افتد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که این رابطه بودجه با بانک مرکزی را اصلاح و نقدینگی را کنترل خواهم کرد گفت: اگر نقدینگی را کنترل و رشد اقتصادی حداقل ۵ درصد را ایجاد کنیم تورم را در سه تا چهار سال به ۸ تا ۱۲ درصد خواهیم رساند این آرزو نیست، زیرا ۱۵۰ کشور دنیا این کار را انجام داده اند و ما هم می‌توانیم انجام دهیم.

همتی درباره برنامه‌های خود برای صنعت خودرو سازی افزود: این که خودرو سازی داخلی و زنجیره تولید آن‌ها را تکمیل کنیم یک اولویت است، اما این که خودرو سازان را بدون رقیب بگذاریم بحث انحرافی است.
وی گفت: بازار در رقابت شکوفا می‌شود که رقابت یا باید داخلی باشد یا با خودرو‌های خارجی، اما نکته مهم این است که رقابت با خودرو‌های خارجی نباید به تخریب چرخه تأمین تولید داخلی منجر شود.

این نامزد ریاست جمهوری افزود: واردات در صورتی می‌تواند اتفاق بیفتد که منابع ارزی کافی را در اختیار داشته باشیم این در حالی است که تحریم سالانه ۴۰ میلیارد دلار یعنی حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد ارزی ما را کاهش داده است بنابر این در این شرایط نمی‌توانیم واردات خودرو داشته باشیم، اما اگر امکانش وجود داشته باشد حتماً باید در کنار تولید داخلی واردات داشته باشیم البته با تعرفه مناسب، نه این که تعرفه‌ای برای خودرو‌های وارداتی وضع کنیم که دوباره صنعت نوزاد خودرو سازی ما به همین روند فعلی خود به کار ادامه دهد.

همتی گفت: همچنان داریم به صنعت خودرو سازی وام و امکانات می‌دهیم و قیمت آن را طوری تعیین می‌کنیم که شرایط خود را حفظ کنند، اما باید گفت می‌توان اقداماتی انجام داد که صنعت خودرو سازی ما اشتغال خوبی ایجاد کند.
وی افزود: مردم ما حق دارند مانند همه جای دنیا خودروی خوب سوار شوند چرا باید ماشین معمولی را به قیمت ماشین فورد بخرند؟ این‌ها باید اصلاح شود و من برای خودرو سازان برنامه جدی دارم.

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 10 =