آغاز مطالعات اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها در دولت/ بسته گرانی آب و برق به دولت رفت

معاون برنامه ریزی وزیر نیرو از آغاز مطالعات اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در دولت خبر داد و اعلام کرد: وزارت نیرو سناریوهای افزایش قیمت آب و برق را به دولت ارسال کرد.

خبر طبس:معاون برنامه ریزی وزیر نیرو از آغاز مطالعات اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در دولت خبر داد و اعلام کرد: وزارت نیرو سناریوهای افزایش قیمت آب و برق را به دولت ارسال کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طبس،علیرضا دائمی امروز در نشست خبری در پاسخ به پرسش مهر درباره برنامه‌های وزارت نیرو به منظور افزایش قیمت آب و برق برای سال آینده، گفت: وزارت نیرو در قالب لایحه بودجه سال آینده، سناریوهای پیشنهادی خود را برای افزایش قیمت آب و برق به دولت ارسال کرده است.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو با اعلام اینکه نحوه و میزان افزایش قیمت آب و برق برای سال آینده به نظر هیات دولت بستگی دارد، تصریح کرد: سناریوهای وزارت نیرو برای افزایش قیمت آب و برق متناسب با افزایش نرخ تورم در کشور به هیات دولت ارسال شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مهم‌ترین هدف از افزایش قیمت آب و برق، استفاده از ابزار تعرفه‌ها برای مدیریت مصرف حامل‌های انرژی و افزایش بهره‌وری در سطح صنایع آب و برق کشور است، بیان کرد: ایران جزو کشورهای پرمصرف آب و برق در جهان است که یکی از دلایل افزایش این دو عامل انرژی در کشور، پایین بودن تعرفه‌ها و قیمت فروش است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش مهر که آیا سال آینده در صورتی که فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا نشود، باز هم شاهد افزایش قیمت آب و برق خواهیم بود؟ توضیح داد: هم‌اکنون مطالعات اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها در سطح دولت آغاز شده است و دولت در حال بررسی گزینه‌های مختلف اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها است.

دائمی با یادآوری اینکه افزایش قیمت آب و برق و اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها به نظر دولت بستگی دارد، تاکید کرد: وزارت نیرو سناریوهای افزایش قیمت خود را در قالب اجرا و یا عدم اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها به دولت ارسال کرده است.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو در تشریح مهم‌ترین برنامه‌های صنعت برق به منظور کاهش اتلاف انرژی، گفت: در حال حاضر مهم‌ترین برنامه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو، افزایش بهره‌وری و کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع برق می‌باشد و این پروژه حتی از برنامه افزایش ظرفیت تولید برق و نیروگاه‌سازی هم اولویت‌دارتر است.

وی با یادآوری اینکه وزارت نیرو قصد دارد از ظرفیت‌های قانون بودجه سال گذشته و سال جاری به منظور کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه ملی برق استفاده کند، تصریح کرد: از این رو، از ظرفیت‌ها و پتانسیل بند ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲ و تبصره ۱۱ قانون بودجه سال‌جاری برای اجرای این پروژه کلان استفاده خواهیم کرد.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو با اشاره به نیاز به اعتبار حدود ۱۲ هزار میلیارد تومانی برای کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع برق، گفت: اجرای این طرح سه مرحله پیش‌بینی شده است که در مرحله اول باید راندمان تولید برق و نیروگاه‌ها از ۳۸ درصد فعلی به ۴۵ درصد افزایش یابد.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در مرحله دوم اجرای این پروژه، کاهش اتلاف انرژی و اصلاح شبکه انتقال برق در دستور کار قرار گرفته است.

دائمی با تاکید بر اینکه در مجموع پیش‌بینی می‌کنیم میزان اتلاف انرژی برق در سطح شبکه برق و انرژی کشور به حدود ۱۰ درصد تا پایان سال آینده کاهش یابد، خاطر نشان کرد: هم‌اکنون تمامی شرکت‌های نیروگاهی، شرکت‌های برق استانی و شرکت‌های توزیع نیروی برق در سراسر کشور برای تحقق این برنامه کلان بسیج شده‌اند.

منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − ده =