پیکر هیچ جانباخته ایرانی فاجعه منا در عربستان دفن نشده است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که برای بررسی و پیگیری حادثه منا به عربستان سفر کرده است، گفت: پیکر هیچ از جانباختگان ایرانی فاجعه منا در عربستان دفن نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طبس به نقل پایگاه اطلاع رسانی دولت،وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که برای بررسی و پیگیری حادثه منا به عربستان سفر کرده است، گفت: پیکر هیچ از جانباختگان ایرانی فاجعه منا در عربستان دفن نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، درمان و آموزش پزشکی، سید حسن هاشمی افزود:
تنها درخواستی که همراهان جان باختگان داشتند انتقال اجساد به داخل ایران است که این کار مهم از سوی مسوولان ایرانی در حال پیگیری است و البته تا به حال هم پیکر هیچ یک از حجاج ایرانی اینجا دفن نشده است.
هاشمی در عین حال اظهارداشت که شماری از جانباختگان کشورهای دیگر در مکه دفن می شوند.
وی گفت: مدیریت امور حجاج در عربستان با سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری است و ما نیز اطمینان می دهیم که هر کاری لازم باشد انجام می شود و کارها با هماهنگی و به خوبی پیش می رود.
وی درباره همکاری عربستان با هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران گفت: در بدو ورود مشکل خاصی نداشتیم و آنان همکاری کردند؛ هم اکنون هم کارها پیش می رود؛ بالاخره فاجعه بزرگی رخ داده است؛ آنان نیز به هیچ وجه آمادگی چنین حادثه ای را نداشته اند و در زمان حاضر تلاش می کنند.
وزیر بهداشت حال عمومی مجروحان و امکانات بهداشتی را «خوب » ارزیابی کرد و افزود: عملکرد هیات پزشکی حج، خوب است زیرا در ساعات اولیه بعد از حادثه باعث شد تا تعداد زیادی از حجاج ایرانی نجات یابند و به مجروحان و مصدومان کمک رسانی کرد به طوری که خود حجاج نیز راضی بودند.
هاشمی خاطرنشان کرد: شماری از مصدومان و مجروحان در بیمارستان های سعودی بستری اند که هیئت پزشکی حج در حال سرکشی به آنان هستند و رسیدگی های کامل انجام می شود؛ از بابت مجروحان مشکلی نیست البته تعدادی بدحال داریم که در اولین فرصت به تهران منتقل خواهند شد.
وزیر بهداشت درباره وضعیت روحی روانی حجاج هم اظهارداشت که وضعیت، خوب است. فضای بین حجاج با فضای ایران متفاوت است و حجاج روحیه خیلی خوب و آرامی دارند.
هاشمی با اشاره به حضورش در کاروانی که اکثر مردانشان یا جان باخته بودند یا مفقود بودند، اذعان داشت: در این کاروان روحیه خانم ها بسیار بالا بود و حتی بعضی از آنان، مادر شهید بودند و بیشتر روحیه می دادند؛ همه صبور بودند زیرا با خدا معامله کرده اند.
هاشمی تاکید کرد: در هر صورت کار در عربستان راحت نیست و به نظر می رسد باید صبور بود و با تعامل کار را پیش برد.
وزیر بهداشت همچنین در خصوص برنامه کاری روز چهارشنبه خود اظهار داشت: در صورت صلاحدید دولت می مانم تا امور با مسوولان مربوط بهتر پیش برود؛ آنچه مهم است این است که ما بیش ازده ها هزار ایرانی داریم که هنوز در مکه هستند و ۳۵ هزار تن از هموطنان نیز در مدینه به سر می برند که طی ۲۰ روز آینده در عربستان هستند از این رو باید متوجه و مراقب آنان باشیم.
هاشمی یادآورشد: درعین حال حج واجب شرعی است و باید به نحوی عمل و صحبت کنیم که این باب همچنان باز باشد مگر اینکه حاکم شرع یا مراجع محترم تشخیص دهند که به گونه ای دیگر عمل شود.
وزیر بهداشت اظهار داشت: فکر می کنم با صبوری، آرامش و انصاف موضوع را باید دنبال کرد و هم ما و هم عربستان به نحوی عمل کنیم که از خانواده ها رفع نگرانی شود.
فاجعه روز پنجشنبه همزمان با حرکت زائران به سمت رمی جمرات رخ داد و بر اثر این حادثه ۲۳۹ تن از زائران کشورمان کشته شدند؛ ۲۴۱ تن هنوز مفقود هستند و ۱۴ زائر مجروح ایرانی هنوز در مراکز درمانی عربستان بستری هستند.
در این حادثه ، حدود ۲ هزار زائر کشته و بیش از دو هزار زائر از دیگر کشورهای مسلمان مصدوم شدند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بامداد دیروز – سه شنبه – در صدر هیاتی برای پیگیری وضعیت زائران حادثه دیده در فاجعه منا وارد مکه مکرمه شد. هاشمی را در این سفر «امیرمحسن ضیایی» رییس جمعیت هلال احمر، «حسن قشقاوی» معاون کنسولی و امور مجلس وزیر امور خارجه و «محسن اسدی» مشاور وزیر بهداشت در امور بین الملل همراهی می کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 2 =