کم‌کاری در محیط کار؛ از مصادیق بارز کسب مال حرام

کانون خبرنگاران نبأ: امام جمعه شهرستان عجب شیر در خطبه‌های عبادی سیاسی هفته گذشته نماز جمعه کم‌کاری در محیط کار را از مصادیق بارز کسب مال حرام عنوان کرد و افزود: کسب مال حرام تنها به دزدی، خوردن مال یتیم، ربا، کم‌فروشی و گران‌فروشی اطلاق نمی‌شود.

به گزارش طبس نیوز به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود شربیانی، امام جمعه شهرستان عجب شیر  در خطبه‌های عبادی سیاسی هفته گذشته نماز جمعه، حماسه ۹ دی را روز بصیرت و میثاق امت با رهبری دانست و گفت: ملّت ایران در ۹ دی‌ماه سال ۸۸ در پی فتنه با حضور آگاهانه و مقتدرانه و بیعت دوباره با آرمان‌های امام خمینی و مقام معظّم رهبری حماسه‌ای جاودان و به یاد ماندنی را در تاریخ انقلاب آفریدند.
وی اذعان کرد: نمایش بصیرت و هوشیاری مردم مؤمن، با بصیرت و غیرتمند ایران در این حماسه باشکوه چنان تجلی یافت که به فرموده مقام معظم رهبری اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است.
حجت‌الاسلام شربیانی افزود: حماسه ۹ دی حماسه‌ای است که محاسبات دشمن را به هم ریخت، محاسباتی که با همکاری و برنامه‌ریزی اقلیت داخلی از روی بغض و کینه شکل گرفته بود و در این روز حماسی یک بار دیگر امت اسلامی با بصیرت عمل کرد و دشمنان نظام را مأیوس کرد.
امام جمعه عجب‌شیر تصریح کرد: این افراد در سایه حوادث و آشوب‌های خیابانی و اغتشاش، قانون را زیر پا گذاشتند و با طرح مطالبات غیرقانونی، طغیان کرده و همه چیز و همه کس را متهم ساختند و نظام را با چالش اساسی روبرو ساختند و متأسفانه تا آن جا پیش رفتند که حرمت عاشورا را پاس نداشتند و با هتک حرمت، احساسات مذهبی مردم ایران جریحه‌دار کردند.
وی  در ادامه به آیاتی از قرآن کریم ازسوره مبارکه مطففین به موضوع کم فروشی اشاره کرد و افزود: برای درس عبرت جهانیان خداوند متعال عاقبت قومی را که چنین اعمال ناشایستی مرتکب می‌شدند و هیچ پندی نمی‌گرفتند را به وضوح  می‌فرماید، وای به حال کم فروشان آنان که وقتی چیزی را با پیمانه یا وزن از مردم تحویل می‌گیرند کاملاً حق خود را استیفاء می‌کنند ولی وقتی چیزی را تحویل مردم می‌دهند در پیمانه و وزن کمتر می‌دهند، آیا آنها عقیده ندارند که بعد از مرگ زنده خواهند شد و به روز بزرگ رستاخیز ایمان ندارند. روزی که تمام مردم در پیشگاه خداوند برای تعیین سرنوشت خود می‌ایستند، دنباله این سوره شریفه درباره کسانی است که ایمان ندارند و عذابی است که در انتظار آنها است.
امام جمعه عجب شیر ادامه داد: اگر جامعه‌ای بخواهد به سوی کم فروشی نرود و عدالت اقتصادی بلکه عدالت جامع را تجربه کند باید بر این عناصر بینشی و نگرشی تأکید و توجه داشته باشد وتنها با افزایش مأموران نظارتی نمی‌توان به این مهم دست یافت؛ چرا که انسان باید و جدانی به نام فطرت الهی بیدار، داشته باشد تا بتواند از درون، خود را نظارت و مدیریت و مهار کند؛ زیرا اگر چنین پلیس داخلی و پاسبان نفس نباشد نمی‌توان امید داشت که از کم‌فروشی رهایی یافت؛ چرا که پس از رفتن مأموران بیرونی، شخص دوباره به همان بی‌عدالتی و کم‌فروشی گرایش می‌یابد و آن را مرتکب می‌شود. از این رو خداوند و پیامبران همواره بر مأموران درونی از بینش توحیدی و معاد و حسابرسی قیامت و نماز و تقوا توجه داده‌اند و آن را مهم‌ترین ابزارهای مبارزه با بی‌عدالتی معرفی کرده‌اند.
حجت‌الاسلام شربیانی همچنین کم‌کاری را بزرگترین عامل بدبختی عنوان کرد و افزود: کم‌کاری رفتاری غیر اخلاقی و رایج در برخی از محیط‌های کسب و کار است که مانع توسعه و پیشرفت سازمان‌ها می‌شود. همان‌طور که بیکاری زیان‌بار و بیکار مورد نکوهش است. کم‌کاری، سستی و تنبلی نیز نکوهیده و موجب ضرر است و فرد سست، بی‌حال و کم‌کار در امور دنیا و آخرت عقب ‌افتاده و ضرر می‌بیند، لذا، همان‌طور که در روایات اسلامی از بیکاری مزمت و نکوش شده از کم‌کاری و سستی نیز ملامت شده است، چنانکه امام باقر(ع) می‌فرمایند: «این لا بغض الرجل ان یکون کسلانا عن امر دنیا و من کسل عن امر دنیاه فهو من امر آخرته اکسل»: «من دشمن می‌دارم مردی را که در کار دنیایش بی‌حال و سست باشد و در کار آخرتش سست‌تر است» و امام صادق(ع) نیز فرمود: «کسی که در کار عبادت و نمازش سست باشد خیر (و خوبی) در آخرتش نیست و کسی که در اداره امور زندگیش سست و بی‌حال باشد خیر(و خوشبختی) در کار دنیایش نمی‌باشد» و نیز فرمود:«عدو العمل الکسل» «سستی و بی‌حالی دشمن کار است».
وی در ادامه کم‌کاری در محیط کار را از مصادیق بارز کسب مال حرام عنوان کرد و ابراز کرد: کسب مال حرام تنها به دزدی، خوردن مال یتیم، ربا، کم‌فروشی و گران‌فروشی اطلاق نمی‌شود.
وی تاکید کرد: اگر کسی در محیط کار خود با توجه به حقوقی که دریافت می‌کند، فعالیت نداشته باشد در جهت کسب مال‌ حرام قدم برداشته است.
حجت‌الاسلام شربیانی مستجاب نشدن دعا را از اثرات مال حرام در زندگی افراد دانست و یادآور شد: از این نظر که لقمه‌ حرام از دست شیطان گرفته می‌شود جز تاریکی و ظلمت قلب و مستجاب نشدن دعا اثری نخواهد داشت.

جعفر آهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + سه =