محمدرضا خاتمی: دکتر روحانی دولت در حال سقوط را نجات داد

زنجان – ایرنا – نایب‌ رئیس مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: باید واقع نگر باشیم روحانی کشور در حال سقوط به سراشیبی را نجات داد و توانست زمینه های رشد و توسعه را فراهم کند.

زنجان – ایرنا – نایب‌ رئیس مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: باید واقع نگر باشیم چرا که حجت الاسلام روحانی کشور در حال سقوط به سراشیبی را نجات داد و توانست زمینه های رشد و توسعه را فراهم کند.
به گزارش طبس نیوز به نقل از ایرنا ، محمدرضا خاتمی شامگاه پنجشنبه در مسجد جامع زنجان در جمع حامیان حجت الاسلام حسن روحانی با تبریک عید نیمه شعبان افزود: منتظر امام موعود(عج) هستیم چرا که در انتظار عدالتیم؛ امروزه در پیرامون کشور جز ظلم تجاوز و جنایت چیزی دیده نمی شود و بیشترین ظلم بر مسلمانان می رود و بدتر از آن ظلمی که بر مسلمانان می رود، به دست خود مسلمانان است.
وی اظهارکرد: آنچه که امروز در سوریه، یمن، عراق و افغانستان می گذرد متاسفانه شاهدیم صدها و هزاران انسان بی گناه قربانی و اسیر ظلم و جور جاهلانی می شوند که آلت دست قدرت های بزرگ قرار گرفته اند.
نایب‌ رئیس مجلس ششم در ادامه خطاب به جوانان گفت: جمعیت کثیر جوانان ما شاید از وقایع تاریخی کشور مطلع نباشد، که ارزش این انتخابات و انتخابات های دیگر در دانستن این راه است.
خاتمی با بیان اینکه تبلیغ ما برای یک فرد نیست بلکه برای یک راه تلبیغ می کنیم تا در بیراهه نیفتیم افزود: این تبلیغات برای این است تا از مسیری که ملت ایران انتخاب کرده اند، منحرف نشویم.
وی به چرایی وقوع انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآورشد: امروز ۳۸ سال از پیروزی انقلاب سپری می شود و شاید جوانان در این هیاهوی بسیار زیادی که در کشور و پیرامون ما وجود دارد متوجه نشوند که چرا انقلاب کردیم.
نایب‌ رئیس مجلس ششم دلیل وقوع انقلاب را در سه مقوله آزادی، استقلال و عدالت بیان کرد و گفت: در زمان رژیم شاهنشاهی برای آب، نان و رفاه انقلاب نکردیم؛ در آن زمان وضعیت معیشت از بسیاری از کشورهای منطقه بهتر بود و از نظر معیشتی که امروز داریم در آن زمان گرفتار این مشکلات نبودیم.
خاتمی نخستین دلیل وقوع انقلاب اسلامی را آزادی بیان کرد و یادآورشد: ملت ایران احساس می کرد هر چند ممکن است به رفاه نسبی برسند اما بر سرنوشت خود حاکم نبودند، نمی توانستند مسئولان خود را انتخاب کنند، لذا مردم برای حاکمیت بر سرنوشت خویش در چارچوب آزادی به دنبال آزادی در همه شئون آن، از جمله آزادی فکر و اندیشه، ابراز و بیان عقیده، و تعیین راه بودند.
وی استقلال را از دیگر دلایل وقوع انقلاب اسلامی در ایران بیان کرد و ادامه داد: با وجود پیشرفت های نسبی که در کشور وجود داشت حاکمیتی داشتیم که از خود اراده ای نداشت و زیر نفوذ بیگانگان بود و برای ملت جایگاهی در تعیین این مسائل مهم وجود نداشت.
خاتمی با تاکید بر اینکه ملت به دنبال استقلال بود، خاطرنشان کرد: ملت برای اینکه بتواند درکشور خود تصمیم گیرنده باشد و آنچه خود می پسندد را به منصه ظهور بگذارد، با وجود رفاه نسبی در جامعه تبعیض آشکار و شکاف طبقاتی عمیقی وجود داشت و این دل ملت را به رنج آورده بود و به دنبال از بین بردن تبعیض ها بودند.
نایب‌ رئیس مجلس ششم با بیان اینکه اهداف انقلاب موجب شد تا یکی از بزرگترین و کم هزینه ترین انقلاب های جهان در دنیا رقم شکل بگیرد، افزود: امروز جنبش اصلاحات اهداف انقلاب را دنبال می کند برای اینکه معتقدیم در سایه این اهداف می توانیم کشور بزرگ خود را اداره و معیشت ملت را تامین، عزت آنها را برقرار و در جهان جایگاه ویژه خود را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید اعتراف کنیم در طول سال های سال به خاطر مشکلات داخلی و خارجی نتوانستیم آن گونه که باید و شاید به اهداف خود نزدیک شویم اما نباید خودزنی کنیم، ادامه داد: وقتی خود را با کشورهای همجوار مقایسه می کنیم درست است که از نظر اقتصادی وضعیت بسامانی نداریم اما به لحاظ استقلال، آزادی، و دخالت مردم در سرنوشت خود قابل مقایسه با کشورهای دیکتاتوری همایسه خود نیستیم اما آنچه داریم ما را راضی نمی کند، در شان ملت ایران نیست و با اهداف انقلاب تطابق ندارد.
وی خاطرنشان کرد: این ما را قانع نمی کند که خود را با عربستان مقایسه کنیم، آزادی ما بیشتر آن چیزی که از آزادی می خواستیم، فراتر از آن چیزی بود که در داخل کشور است، و برای همین در حال تلاش هستیم الگو و سرمشق همه باشیم.
خاتمی گفت: وقتی گفته می شد انقلاب را صادر کنیم برخی به غلط تصور کردند در امور کشورهای دیگر دخالت کنند در حالیکه هدف ایجاد الگویی در داخل بود که برای کشورهای دیگر سرمش و الگو باشد.
وی به دولت سازندگی اشاره کرد و یادآورشد: در این دولت با وجود مشکلاتی که وجود داشت توانست زیر بناهای نابود شده زمان جنگ تحمیلی را بازسازی کند.
وی اظهارکرد: پس از جنگ تحمیلی و پس از رحلت امام راحل شخصیت کم نظیری مثل مرحوم هاشمی رفسنجانی زمام امور را در دست گرفت؛ زیربناهای منهدم شده زمان جنگ را بازسازی، کارخانه ها را راه اندازی، تولید را گسترش داد و نیازهای مملکت را برآورده کرد و با سیاست خارجی متناسب، ایران را از وضعیتی که در زمان جنگ داشت و همه ضد کشور ما متحد شده بودند خارج کرد.
خاتمی با بیان اینکه البته هیچ دولت و سیاستی بی عیب و نقص نیست و می توانیم ساعت ها بر سیاست های زمان اصلاحات خرده بگیریم، خاطرنشان کرد: با نگاه به این دوران های گذشته دیده می شود که چه اقدامات عظیمی برای سازندگی کشور انجام شده است ، راه ها، کارخانه ها، سدها، احیای آب های زیرزمینی و بسیاری دیگر از مسائلی دیگر انجام شد.
نایب‌ رئیس مجلس ششم گفت: وقتی دولت اصلاحات بر سر کار آمد، از تجربه هشت سال دفاع مقدس و زیربناهای آماده شده حداکثر بهره را برد.
خاتمی خطاب به جوانان اظهارکرد: به پدران و مادران خود مراجعه کنید و بهترین زمان زندگی خود را از آنها سوال کنید که به حتم دوران اصلاحات را بیان می کنند چرا که شعار آن اقتصادی، دادن یارانه، کم کردن تورم و رفع بیکاری نبود بلکه شعار آزادی، کرامت، حرمت انسان ها و عزت مردم بود.
وی ادامه داد: شعارهای دوران پس از اصلاحات را با شعار اصلاحات مقایسه کنید که می گفتند:’ نفت را بر سر سفره مردم می آوریم، عدالت اجتماعی برقرار اصلاح معیشت مردم و بیکاران را صاحب کار می کنیم’، بود.
خاتمی افزود: هشت سالی(دولت هفتم و هشتم) که از نظر درآمدها در تاریخ کشورما در یک دولت ، بی سابقه بود همه زیر ساخت ها آماده شد و کشور به رشد هشت درصدی اقتصاد، بیکاری به کمترین میزان رسیده و تورم، شور و نشاط برای بازسازی ایران در همه جا وجود داشت به گونه ای که می توانستیم برنامه ای بریزیم که چهار سال دیگر قدرت اقتصادی و علمی منطقه باشیم.
وی تاکید کرد: این میراث به دولتی تحویل داده شد که شعارش آمدن نفت به سر سفره های مردم بود که نتیجه آن پس از هشت سال تبدیل شدن به یکی از منزوی ترین کشورهای جهان، از فاسد ترین کشورهای دنیا،به لحاظ درآمد سرانه پایین ترین، پوشش بیمه و خدمات درمانی بدترین وضعیت در تاریخ کشور شد که در دوران جنگ تحمیلی نیز نداشتیم.
نایب‌ رئیس مجلس ششم گفت: از نظر بیکاری به اوج رسیده بودیم، تورم کمرشکن بود که در یک شب ارزش دارایی های ملت ایران سه برابر سقوط می کند که حاصل دستاوردهای دولت نهم و دهم بود.
خاتمی ادامه داد: الان هم با وضعیت این گونه ای روبه رو هستیم چرا که رقیبان روحانی می گویند ما هشت سال خراب کردیم چرا در طول چهار سال نتوانستید بسازید؟، می گویند هشت سال ویرانه تحویل دادیم چرا اشتغال صدرصد نیست و فقر ریشه کن نشد، می گویند در این چهار سال هر چوبی لای چرخ دولت تدبیر و امید گذاشتیم چرا نتوانستید کار کنید.
وی یادآورشد: الان آمده اند ما را به هشت سال قبل و وضعیت فلاکت باری که بر اثر تحریم ها انجام شده بود برگردانند؛ در آن دوران بیماران سخت علاج و سرطانی دارو برای درمان پیدا نمی کردند و باید در بازار سیاه دنبال دارو می گشتند؛ کشور ما در آن دوران در جهان چنان منزوی شده بود که هیچ کشوری حاضر نبود رابطه سیاسی و اقتصادی حتی رابطه فرهنگی داشته باشد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه آنان اگر مرد صداقت و عمل بودند، حداقل یک کلمه در اعتراض به وضعیت مردم پاسخگو بودند اظهار کرد: بزرگترین اشتباه آنها در این است که مردم ایران را نشناخته اند؛ مردم ایران سرد و گرم چشیده، دولت های مختلف دیده اند، حوادث دنیا را پیگری و فرق شعار و عمل را می دانند و فریب این فریبکاری ها را نخواهند خورد.
وی افزود: در طول تبلیغات بایدهایی که گفته می شود برنامه ای برای این بایدها دیده نشده است، کدام اقتصاددان، عالم علم سیاست و جامعه شناس را می توانید پیدا کنید که برای این شعارها ارزش قائل شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم ایران آگاه است و فریب نمی خورند یادآورشد: دولت روحانی توانست آوار برداری کند ملت ایران برنامه عملیاتی او را دیده اند، باید واقع نگر باشیم؛ او توانست کشوری را که در حال سقوط بود نجات دهد و زمینه های رشد پیشرفت توسعه را در کشور فراهم کند.
نایب‌ رئیس مجلس ششم گفت: تعداد شاغلان در سال ۸۴ وقتی با ۹۲ مقایسه می شود حتی یک نفر با آن همه درآمد و امکاناتی که در اختیار داشتند به جمع شاغلان اضافه نشده و میراث دولت قبلی برای دولت روحانی پنج تا ۶ میلیون بیکار است لذا اکنون سالی یک میلیون نفر وارد بازار کار می شوند.
خاتمی اظهارکرد: باید دست روحانی را بوسید که توانسته است تا این حد کار کند.
وی نیروی انسانی، سرمایه گذار و سرمایه را به عنوان سه مساله مهم بیان کرد و افزود: شرط اول توسعه نیروی انسانی است چرا که این نیرو توسعه گرا چون و چرا دارد، انتقاد دارد، حرف می زند، ایراد می گیرد و نیازبه لوازم و اقتضائاتی دارد؛ تنها جایی که اکنون می شود انتقاد کرد از رئیس جمهور و دولت است.
خاتمی اظهارکرد: انجام اقداماتی مانند راهسازی نیازمند پول است که درآمد و مالیات دولت مشخص است و برای رسیدن به رشد هشت درصدی حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار باید از خارج از کشور وارد شود.
نایب‌ رئیس مجلس ششم گفت: در هشت سال دولت نهم ودهم در تاسیسات نفتی در جنوب کشور با برخوردها، مداخلات و فسادهایی که شد یک سرمایه گذاری جذب نشد و اموال عمومی و سرمایه کشور توسط قطر (بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی) به یغما رفت.
خاتمی تاکید کرد: دولت روحانی توانست اعتماد سازی برای سرمایه گذار کند و این کم خدمتی نیست؛ سرمایه گذاری نیازمند امنیت در کشور است، عوامل سازنده امنیت دست دولت نیست البته دولت در این راستا تلاش می کند تا آنان به راه بیایند و چوب لای چرخ ها گذاشتن در همین جا بود.
وی افزود: مساله بعدی در داخل کشور فساد است؛ تا فساد هست انسان های خوب فکرشان را به کار نمی اندازند و سرمایه گذاری جذب نمی شود.
خاتمی ادامه داد: مبارزه با فساد مهم است آنهایی که بیش از ۱۰ سال مدعی مبارزه با فساد هستید مهمترین ارگان مبارزه با فساد را در اختیارتان قرار داده بودند، در این مدت نتیجه فساد بیشتر شده است؛ راه تنهاراه مبارزه با فساد با آزادی افکار عمومی و ارائه اطلاعات به مردم امکانپذیر است.
نایب‌ رئیس مجلس ششم با بیان اینکه خرابی های زیادی داریم که باید بسازیم افزود: باید همه برای این مساله کمر همت ببندیم نه اینکه شعار دهیم.
وی با بیان اینکه انتخاب روحانی، انتخاب یک فرد نیست چرا که با هیچ فردی عقد اخوت نبسته ایم، تاکید کرد: انتخاب روحانی انتخاب راهی برای پیشرفت کشور، و یا ماندن در آن است.
وی ابراز امیدواری کرد: در ۲۹ اردیبهشت همه ملت آگاه ایران با حضور پرشکوه آرزوی خود را محقق کنیم و بتوانیم همان چیزی که روحانی گفت ۱۱ نفر دیگر را با استدلال،آگاهی و منطق پای صندوق آوریم، در این صورت عزت ما محقق می شود.
۷۳۲۵/۸۰۶۸ ۶۰۳۷
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده: اسماعیل جهانبخش

۷۳۲۵/۶۰۸۵
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 12 =