تهران- ایرنا- تلخی حواشی روز قدس و توهین به رئیسجمهور، پاسخهای تند و شمشیر را از رو بستن و ترس از اینکه این شمشیر رخ یار را به جای دشمن زخمی کند، میرود که به دغدغه اصلی جامعه ایران تبدیل شود.
صادق ملکی، کارشناس و تحلیلگر ارشد سیاسی در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: این در حالی است که ایران باید دغدغه اصلی همه ما باشد. هر آن کس که به ایران و سربلندی آن میاندیشد، باید نگران باشد. نگاهی به وضعیت منطقه و در این میان نگاهی به کشورهایی نظیر عراق و سوریه، شاید برای دلایل این نگرانی، کافی باشد.
درحالی که خاورمیانه دچار بحران و بازی چندوجهی و پیچیدهای شده است، ما به عنوان مردم ایران، بیش از هر زمانی به وحدت، آرامش و همدلی نیاز داریم. امروز آن مرد بزرگی که وحدت کلمه را کلید موفقیت و استقلال ایران میدانست، در میان ما نیست، اما کلام او باید همچنان نافذ بوده و مهمترین سلاح و عامل عبور موفق ایران از دوران پر تلاطم خاورمیانه باشد. تنوع قومی، مذهبی، اعتقادی، آزادگی اندیشه و… برای هر ملتی در خاورمیانه اگر یک تهدید بوده باشد، برای ایران و ایرانیان فرصتی برای تبلور یکرنگی، در تنوع رنگها بوده است.
غنای فرهنگی حاصله از تعامل و مدارای ایرانیان با یکدیگر، سبب گردیده مردم ایران، بحرانهایی چون درگیریهای داخلی عراق، ترکیه و… را تجربه نکنند؛ تجربهای که این کشورها هنوز درگیر تلخیهای آنند. چندصدایی عامل پویش اجتماعی، رشد سیاسی، توسعه اقتصادی و از همه مهمتر غنای فرهنگی کشور ما بوده و است.
ایران کانون وحدت این چندصدایی است. همه ایرانیان فقط و تنها، در ذیل نام ایران و برای حفظ تمامیت ارضی، از چندصدایی به وحدت یکصدایی میرسند. آنچه ایران را از خطرات مترتب بر آن تاکنون حفظ کرده است، وحدت مردم، در چارچوب منافع ملی بوده است؛ همان وحدتی که جنگ تحمیلی و بحران هستهای را قرین پیروزی کرد. استیلای مغول و افغان، و نفوذ روس، انگلیس و آمریکا در ایران، بیش از هر چیزی در سایه افتراق ملی بوده است.
تاریخ گواه آن است که ما بیش از هر چیزی زخمخورده تفرقه و چنددستگی در میان خود بودهایم. با انقلاب و در سایه وحدت کلمه آن مرد بزرگ، توانستیم ضمن غلبه بر این نقصیه ملی، به استقلال، احترام و بزرگی دست یابیم. کشور ما به عنوان ایران برای اولین بار در تاریخ معاصر در جنگی نه با عراق، بلکه با دنیا، نهتنها خاکی از دست ندادیم، بلکه به رغم همه دشواریها، جنگ بسترساز نهادینه شدن هویت ملی ایرانیان در خاورمیانهای شد که کشورهای آن، همچنان درگیر بحران هویتند.
– باور کنیم که حفظ این وحدت و انسجام ملی، زیر سایه نام ایران، باید امروز کماکان مهمترین دغدغه ایرانیان از هر جنس و مرام باشد. انتخاباتی با شکوه برگزار شد، آنرا ذبح نکنیم و بهجایی مرثیهسرایی جناحی، به مدح مشارکت و نظام مردم سالاری ایران پرداخته، تعمق کنیم که این شکوه بیش از هر عاملی ایران را از هر گزند و تجاوزی مصون میدارد. ما خسته و نا امید نیستیم، اما دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه، دست اندرکار خسته کردن ما هستند. تلاش دارند با دست خود، ما را ناامید کرده و به بیتفاوتی بکشند. سخنان محمد بن سلمان مبنی به کشاندن درگیریها به خاک ایران را، فقط به حمایت از گروههای مسلح محدود نکنیم. سلمان و تمام دشمنان و رقبای ایران میدانند که انسجام داخلی ایران زرهی است که میخواهند شکسته شود. بنابراین او و اربابش آمریکا بیش از هر چیزی، وحدت ایرانیان را نشانه رفته است. از خودزنی دست بکشیم و از حق خود بهخاطر ایران کوتاه بیاییم.
اخلاق، خروش و سکوت، خانهنشینی و حکومتمداری را، از علی (ع) یاد بگیریم. نه برای خویش، برای ایران اسلامی فریاد بزنیم. نکته آنکه هر تریبون و صحنهای که در خدمت تعضعیف و تزریق اختلاف میان مقامات کشور باشد، در خدمت اهداف دشمن بوده و خواهد بود. امروز جامعه و صحنه سیاسی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت در سایه اعتدال است. به افراطگرایان نه تنها نباید میدان داد بلکه، باید آنان را دعوت به اصلاح راه و اگر میسر نشد، تادیب کرد.
*منبع: روزنامه آرمان؛ ۱۳۹۶،۴،۱۱
**گروه اطلاع رسانی**۱۶۹۹**۹۱۳۱**انتشاردهنده: شهربانو جمعه