ساماندهی طاقبستان در دست انجام است/غصه پرغصه موزه تاریخی کرمانشاه

کرمانشاه- مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه، از تلاش برای احیای موزه تاریخی کرمانشاه و ساماندهی طاقبستان برای ثبت جهانی آن طی امسال خبر داد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرنگار مهر، جلیل بالایی امروز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران به ارائه گزارشی از اقدامات در سال ۹۵ پرداخت و اظهار داشت: مهم ترین اتفاق در سال ۹۵ تغییر گفتمان در نظام برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی بود.

وی افزود: با این تغییرات برش صنعت گردشگری در برنامه ششم توسعه شکل خواهد گرفت.

بالایی خاطر نشان کرد: در حوزه تامین منابع مالی در ۳ حوزه استانی، متوازن و اعتبارات در سال ۹۴ توانستیم ۱۰ میلیارد تومان جذب کنیم که در سال ۹۵ این میزان با یک افزایش ۳ پلکانی به ۳۰ میلیارد تومان رسید و این تحرک بخشی از کمبودها را جبران کرد.

دریافت ۲۱.۵ میلیارد تومان اعتبار در حوزه میراث فرهنگی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: با توجه به اینکه اعتبارات ملی همیشه با تاخیر پرداخت می شود از ابتدای سال ۹۶ تا کنون ما توانستیم ۲۱.۵ میلیارد تومان را دریافت کنیم که این مبلغ ۲.۵ برابر مشابه سال قبل است.

وی ۵ پایگاه معبد آناهیتا، طاق بستان، محور ساسانی، منظره طبیعی اورامانات و بیستون را جزو پایگاههای ملی در حوزه میراث فرهنگی معرفی کرد و افزود: یکی از ضعف های اساسی در حوزه آثار تاریخی این است که طرح های مصوب آماده ای نداریم و قوه عاقله و نظام تشکیلاتی فکری که بتواند برنامه خوبی را اجرا کنند نداریم.

وی از سازماندهی معبد آناهیتا در سال ۹۵ گفت و ابراز داشت: با تشکیل یک شورای راهبردی توانستیم حدود ۵۹۰ میلیون تومان در سال گذشته و ۱ میلیارد تومان در سالجاری برای معبد آناهیتا اعتبار جذب کنیم.

انجام اصلاحات برای آماده‌سازی و ثبت جهانی طاقبستان

وی از طاق بستان به عنوان پربیننده ترین آثار تاریخی استان یاد کرد و بیان داشت: در این راستا با یک برنامه منسجم در سال ۹۶ ساماندهی گیت های ورودی، احداث سالن نمایش، برگرداندن سنگ های قدیمی به این مجموعه، ساماندهی نورپردازی ها، ساماندهی و زیبا سازی استخر آبی با احیاء ذهکشی در دستور کار قرار دارد.

بالایی تصریح کرد: با انجام این اصلاحات به سمت جهانی شدن این آثار تاریخی خواهیم رفت.

وی مرمت و بازسازی پایگاه محور ساسانی، افتتاح منظره طبیعی تاریخی اورامانات، بازسازی کلیسای آسیب دیده کرمانشاه، افتتاح طرح تکاپو یونیدو، مرمت بافت تاریخی کرمانشاه، مرمت و بازسازی راسته بازار بنکدارها و آهنگرها با ۲ میلیارد اعتبار و بازسازی بافت تاریخی روستای هجیج و شهر نودشه از برنامه‌های در دستور کار سالجاری اعلام کرد.

غصه پر غصه موزه تاریخی کرمانشاه

وی همچنین به قصه پرغصه موزه تاریخی اشاره کرد و بیان داشت: آخرین اقدام در این خصوص ۱۴ سال قبل بوده است و اکنون با وجود داشتن ۱۱ هزار شیء با ارزشی که داریم متاسفانه مکانی برای نگهداری آنها نداریم و مجبوریم تعدادی را در خارج استان نگهداری کنیم.

بالایی اذعان داشت: پس از پیگیری ها امید است با اعتبارات میلیاردی بتوانیم این پروژه از یاد رفته را احیاء کنیم.

احداث برج سلامت در کرمانشاه

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از راه اندازی مرکز فوق تخصصی گردشگری سلامت در کرمانشاه خیر داد و گفت: با کمک ۲۳ نفر از پزشکان حاذق و موافقت سازمان میراث فرهنگی و با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان طی امسال شاهد احداث برج سلامت در مساحت ۲۰ هزار متر مربع در جوار هتل پارسیان خواهیم بود.

وی افزود: در ۴ ماهه امسال در مقایسه با مشابه سال قبل ۵ درصد رشد آمار ورودی گردشگران و بازدیدکنندگان به استان کرمانشاه را داشتیم.

افتتاح چندین پروژه تاریخی و گردشگری

بالایی گفت: در ادامه فعالیت های پیش رو افتتاح حمام حاج شهباز خان، افتتاح هتل رسالت در میدان فردوسی کرمانشاه، افتتاح توسعه هتل پارسیان، بهره برداری از کاروانسرای ماهیدشت، افتتاح بازارچه صنایع دستی در کرمانشاه و صحنه نیز در دستور کار امسال قرار دارند.

وی افزود: در باب جهانی شدن آثار تاریخی، یونسکو سالانه یک سهمیه برای ایران در نظر می گیرد و شاید بین آثار ۱۵۰ نامزد برای جهانی شدن وجود دارد و طاق بستان یکی از آنهاست که باید در این زمینه تلاش خود را بکار بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + سه =