کوالالامپور – ایرنا – رئیس جنبش عدالت جهانی مالزی روز چهارشنبه خواستار اعمال فشار و محدودیت بیشتر متحدان میانمار از جمله چین و آمریکا به این کشور جنوب شرق آسیا برای پایان نسل کشی روهینگیایی های مسلمان شد.
‘چاندرا مظفر’ رئیس جنبش عدالت جهانی مالزی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: نسلی کشی نژادی علیه مسلمانان روهینگیا باعث شده دستکم بیش از ۴۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری این اقلیت قومی آواره شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این خشونت ها در هفته های گذشته بیشتر شده است، گفت: مساله ای که اکنون با آن مواجه هستیم این است که کشورهای مسلمان، غیرمسلمانان و نهادهای بین المللی می توانند چه اقداماتی برای نجات روهینگیا انجام دهند؟ وی افزود: نهادهای بین المللی همچون شورای امنیت سازمان ملل باید با صدور قطعنامه هایی که کشورها به طور اجماع از آن حمایت می کنند، قدرت موضع گیری مقابل میانمار را ایجاد کند.
به اعتقاد وی، در صورتی که کشورهای دوست میانمار که دارای قدرت جهانی نیز هستند، همانند چین و آمریکا، مداخله کنند، امکان پایان دادن به این خشونت ها بیشتر است.
رئیس جنبش عدالت جهانی مالزی، گفت: کشورهای مسلمان همچون مالزی، اندونزی، ترکیه و ایران که با چین روابط اقتصادی و سیاسی گسترده ای دارند، باید تلاش کنند کشورهای قدرتمند را قانع سازند که مقابل میانمار اقدام عملی انجام دهند.
به گفته وی، همکاری اقتصادی بسیاری از کشورها با متحدان نزدیک به میانمار فرصتی است که تاکنون از آن بهره گیری نشده و به نظر می رسد به دلیل اهمیت مسائل اقتصادی با این روش می توان فشار بیشتری بر میانمار اعمال کرد.
‘چاندرا مظفر’ در خصوص ناکامی ‘آنگ سان سوچی’ که از وی انتظار می رود در پایان دادن به این چالش ها نقش اساسی ایفا کند، گفت: باید بپذیریم که قدرت واقعی در این کشور همچنان در اختیار نظامیان است و دولت ‘آنگ سان سوچی’ قدرت چندانی ندارد.
وی تصریح کرد: فراموش نکنیم کسانی که بیشترین فشارها را علیه روهنیگیا اعمال کرده اند، نظامیان بوده اند. زیرا روهینگیا تا پیش از سال ۱۹۸۲ شهروند میانمار محسوب می شدند و حتی در پارلمان و ارتش نیز عضویت داشتند.
رئیس جنبش عدالت جهانی مالزی در ادامه افزود: پس از تغییر نظام سیاسی میانمار از پارلمانی به نظامی که نظامیان در آن قدرت دارند، همه اقلیت های مذهبی در این کشور هدف قرار گرفتند که در این بین خشونت های انجام شده علیه روهینگیا بیشتر است.
وی دلیل اعمال خشونت های بیشتر علیه روهینگیا را علاوه بر انگیزه های سیاسی نظامیان، فیزیک متفاوت این نژاد دانست و تصریح کرد که روهینگیا پیش تر در این منطقه دارای پادشاهی و قدرت قابل توجهی بودند.
‘چاندرا مظفر’ در خصوص ارائه راهکاری برای پایان دادن به این شرایط، گفت: تداوم فشار علیه میانمار از طریق نهادهای مختلف منطقه ای و بین المللی، تاکید بر حکومت قانون، پرهیز از استفاده از خشونت مقابل خشونت و اعمال تحریم های مختلف علیه میانمار از جمله اقداماتی هستند که با انجام آن می توان به پایان یافتن این بحران امیدوار بود.
در بحران اخیر در استان راخین میانمار طی حدود سه هفته گذشته دستکم ۴۰۰ مسلمان روهینگیایی کشته، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این اقلیت قومی خانه و کاشانه خود را رها کرده و به بنگلادش فرار کرده اند و هزاران خانه مسلمانان به آتش کشیده شد.
آساق**۲۴۱**۱۶۱۱**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی