لرزه بر پیکره اشغالگران در پرتو همبستگی با فلسطینیان

تهران- ایرنا- نهم مهر روز همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی است. هنگامه ای که مسلمانان با فریاد دادخواهی خویش تجلی گر مظلومیت فلسطینیان می شوند و انزجار خود را از ظلم وستم مستکبران به گوش جهانیان می رسانند.

رژیم صهیونیستی برای دستیابی به خواسته های نامشروع خویش از هیچ جنایتی در حق مردم فلسطین به ویژه کودکان و نوجوانان این سرزمین فروگذاری نکرد و در این زمینه نگرانی از پاسخگویی به مجامع بین المللی ندارد.

این رژیم با شکنجه و زندانی کردن کودکان فلسطینی به جهانیان نشان داده است که به قوانین سازمان ملل متحد توجهی نمی کند و برای جامعه جهانی ارزشی قایل نیست و در راستای اقدام های نژادپرستانه خود هر ساله هزاران کودک و نوجوان بی گناه را از ابتدایی ترین حقوق خود محروم می سازد که این عمل نمونه بارز جنایت علیه بشریت و نسل کشی به شمار می رود. این برخورد خشونت بار با کودکان فلسطینی در تضاد با قوانین بین المللی به ویژه ماده ۱۶ کنوانسیون حقوق کودکان محسوب می شود که با توجه به آن، رفتار خشونت آمیز با کودکان ممنوع شده است.

یکی از جنایت های آشکار رژیم صهیونیستی در حق کودکان و نوجوانان فلسطینی در ۲۰۰۰ میلادی یه وقوع پیوست که در آن زمان «محمد الدوره» نوجوان فلسطینی به دست نظامیان این رژیم به شهادت رسید و پس از آن نیز به کشتار گروهی کودکان و زنان فلسطینی در غزه و کرانه باختری اقدام کرد که شهادت خانواده «هدی غالیه» در ۲۰۰۶ میلادی از جمله این جنایت ها بود. در این میان با پیشنهاد «جمعیت دفاع از ملت فلسطین» ۹ مهرماه سالروز شهادت «محمد الدوره» نوجوان فلسطینی در تقویم ایران به عنوان «روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری شد.

مردم فلسطین به ویژه کودکان و نوجوانان این کشور، لحظه های سخت و طاقت فرسایی را در طول سالیان اشغال این دیار تجربه و در زیر شکنجه، فشار و خفقان روزگار سپری کرده اند، این امر واکنش بسیاری از انسان های آزادی خواه را برانگیخته و آنان را به تلاش واداشته است تا در راه آزادی این سرزمین و دستیابی به حق مردمان آن گام بردارند و فریاد عدالت خواهی آنها را به گوش جهانیان برسانند.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز «همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» با «سیدابوالقاسم رحیمیان» دبیرکل اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری به گفت وگو پرداخته است.

***ایرنا: رژیم صهیونیستی در طول سال های اشغال فلسطین چه سیاست هایی علیه مردم این سرزمین از خود نشان داده است؟
**رحیمیان: این رژیم بر پایه تبعیض نژادی تشکیل شد و موجودیت خود را در گرو حذف ملت فلسطین می داند زیرا با توجه به دیدگاه های باطل خود می خواهد حق زندگی را از این ملت مظلوم بگیرد. در این میان فلسطینیان به دلیل جنایت های رژیم اسراییل از کشور خود آواره می شوند و در صورت ماندن جان خود را با خطر همراه می سازند. بدین شکل از همان روزهای نخست اشغال سرزمین فلسطین، ارتباط این رژیم با ملت فلسطین بر پایه سرکوب بنا شد و رژیم صهیونیستی می کوشد تا شرایط زندگی مردم را در این کشور سخت کند تا به هدف های خویش دست یابد. با توجه به این هدف، فلسطینیان از حقوقی مانند اشتغال، شهروندی، تعیین سرنوشت خویش و … برخوردار نیستند.

***ایرنا: برخورد رژیم صهیونیستی را با کودکان و نوجوانان فلسطینی چگونه ارزیابی می کنید؟
** رحیمیان: این رژیم شرایط سختی را برای مردم فلسطین به ویژه کودکان و نوجوانان ایجاد کرده و با اعمال محدودیت های غیرقانونی حق تحصیل، درمان، رفاه و آسایش را از این افراد گرفته و اینگونه کودکان و نوجوانان را از ابتدایی ترین حقوق خود محروم ساخته است. همچنین نیروهای نظامی صهیونیستی، خشن ترین برخوردها را با کودکان از خود نشان می دهند و در بسیاری از مواقع از به شهادت رساندن آنها هیچ ترسی به خود راه نمی دهند.

***ایرنا: ۹ مهر در ایران روز «همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری شده، این روز به چه علت به این عنوان نام گرفته است؟
**رحیمیان: در ابتدای ۲۰۰۰ میلادی «محمد الدوره» نوجوان ۱۲ ساله فلسطینی در حالی که پشت پدر خود قرار داشت به دست نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید که این حادثه سند دیگری بر جنایت های ننگین این رژیم غاصب است. هر چند رژیم اسراییل در پی کتمان این حادثه برآمد اما توجه شبکه های مختلف تلویزیونی در جهان را به خود جلب کرد و در ایران نیز با تصویب مجلس شورای اسلامی این روز به عنوان روز «همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری شد. این هنگامه نمادی از دادخواهی دانش آموزان ایرانی از مستکبران جهان و اعلام همدردی و همبستگی میان دانش آموزان ایرانی و کودکان و نوجوانان مبارز فلسطینی است.

***ایرنا: شهادت مظلومانه «محمد الدوره» نوجوان فلسطینی چه تاثیری در جامعه جهانی بر جای گذاشت؟
** رحیمیان: شهادت محمد الدوره، بیش از پیش چهره نژادپرست رژیم صهیونیستی را برای جهانیان آشکار ساخت. هر چند پس از این حادثه فرصتی برای کشورهای دنیا پیش آمد تا با محکوم کردن این اقدام، واکنش در برابر رشدهای غیر انسانی اشغالگران از خود نشان دهند اما این حرکت به اقدامی خاص منجر نشد. در واقع هر چند جهانیان با ابراز تاسف از این عمل، رژیم اسراییل را محکوم کردند اما در ارتباط با حق و حقوق مردم فلسطین قانون خاصی به تصویب نرسید تا مردم به ویژه کودکان و نوجوانان از تعرض در امان باشند. باید دانست پس از محمد الدوره نوجوان دیگری به نام «محمد ابوخضیر» و یک نوزاد هم به شهادت رسید و این رژیم غاصب هیچ گاه از ظلم و ستم در حق کودکان و نوجوانان فلسطینی دست برنداشت.

***ایرنا: نقش رسانه های داخلی ایران در انتشار پیام مظلومیت کودکان و نوجوانان فلسطینی را چگونه ارزیابی می کنید؟
** رحیمیان: رسانه ها نقش مهمی در آگاهی بخشی به مردم و آشکار ساختن جنایت های رژیم صهیونیستی در فلسطین نسبت به کودکان و نوجوانان بر عهده دارند. در واقع این رسانه ها هستند که می توانند با یادآوری حادثه هایی همچون شهادت محمد الدوره و نوجوانان مظلوم دیگر به جهان نشان دهند که رژیم صهیونیستی در کنار ظلم به مردم فلسطین از شهادت کودکان و نوجوانان این کشور نیز هیچ ترسی به خود راه نمی دهد و برای اشغال سرزمین مادری آنها از هیچ گونه جنایتی فروگذاری نمی کند.

صدا و سیما و همه رسانه ها باید بدانند اگر برای مبارزه با رژیم اسراییل امکان حضور در خط مقدم وجود ندارد اما در داخل می توانند مبارزه فرهنگی انجام دهند و در چنین روزهایی با یادآوری شهادت محمد الدوره و پوشش خبر مظلومیت دیگر کودکان و نوجوانان فلسطینی، مردم را آگاه کنند تا آنها نیز انزجار خود را از این رژیم غاصب به گوش جهانیان برسانند. در بعضی از کشورها ممکن است سیاست های دولت ها به گونه ای باشد که رسانه ها نتوانند خبرهای مربوط این سرزمین را انعکاس دهند اما رسانه های داخلی ایران می توانند با پرداختن به این مسایل به عنوان یک منبع در دسترس مردم و رسانه های این کشورها قرار بگیرند.

***ایرنا: ایرانیان چه موضع گیری نسبت به شهادت مردم فلسطین به ویژه کودکان و نوجوانان از خود نشان می دهند؟
**رحیمیان: مردم ایران با رفتار و منش خود در مواقع مختلف، وظیفه خود را در ارتباط با ملت مظلوم فلسطین به ویژه کودکان و نوجوانان آن ادا کرده اند. همچنین موضع دولت ایران در این زمینه بسیار صریح و شفاف به شمار می رود و همیشه پشتیبانی خود را از مردم فلسطین نشان داده است.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مهدی احمدی**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**۹۳۷۰**۲۰۰۲**۹۱۳۱
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + هشت =