آبرسانی به ۴۳۰ روستای خراسان‌جنوبی با تانکر

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی از آبرسانی به ۴۳۰ روستای استان با تانکر خبر داد و گفت: این میزان برای مصارف شرب و بهداشتی حمل می‌شود به‌طوری که سالانه بالغ بر ۳۰۰هزار مترمکعب آب با تانکر به نقاط مختلف استان حمل می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، مهدی هاشمی‌مقدم ظهر امروز در پنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی خراسان‌جنوبی که به میزبانی دانشگاه بیرجند به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: ۷۵ درصد جمعیت خراسان‌جنوبی از آب لوله‌کشی برخوردارند که در این زمینه نسبت به متوسط کشوری پایین‌تر هستیم.

وی بیان داشت: در حال حاضر در سطح استان ۷۴۹ هزار نفر جمعیت تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند که این افراد در قالب ۳۳۹ هزار مشترک آب روستایی و شهری از خدمات شرکت و فاضلاب استان بهره می‌برند.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی از آبرسانی به ۴۳۰ روستای استان با تانکر خبر داد و مطرح کرد: این میزان برای مصارف شرب و بهداشتی حمل می‌شود به‌طوری که سالانه بالغ بر ۳۰۰ هزار مترمکعب آب با تانکر به نقاط مختلف استان حمل می‌شود.

پایین بودن نرخ تعیین‌شده برای بهای آب

هاشمی‌مقدم تصریح کرد: الگوی مصرف آب شرب به‌طور متوسط در کشور به ازای هر خانوار در ماه ۱۵ متر مکعب تعریف شده که این میزان در خراسان‌جنوبی ۱۲ مترمکعب است.

وی از پایین بودن نرخ تعیین‌شده برای بهای مصرفی آب در کشور گلایه کرد و گفت: این نرخ پایین در واقع حراج آب است، در خراسان‌جنوبی به ازای هر متر مکعب آب شرکت آب و فاضلاب ۱۰۰۰ تومان و فاضلاب هر متر مکعب ۷۰۰ تومان ضرر می‌کند.

هدر رفت ۳۶ درصدی آب در استان

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی از هدر رفت ۳۶ درصدی آب در استان خبر داد و تصریح کرد: هزینه‌های سنگین و تعرفه پایین آب در استان عملا تعادل و توجیه ندارد و این اختلاف قیمت در آینده شرکت آب را با مشکلات مواجه خواهد کرد.

«سعید سروری» مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی نیز با اشاره به اینکه بیش از ۷۳ درصد منابع آبی استان از طریق چاه، ۲۳ درصد قنات و چهار درصد چشمه تأمین می‌شود، گفت: ۸۸ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی، ۳ درصد صنعت و ۹ درصد شرب استفاده می‌شود.

وضعیت دشت سرایان فوق بحرانی است

وی اظهار داشت: هم‌اکنون تنها ۳۰ هزار متر مکعب از اراضی استان از طریق آبیاری قطره‌ای آبیاری می‌شوند چنانچه آبیاری قطره‌ای تحت کنترل نباشد و از محل صرفه‌جویی در این بخش به اراضی اضافه کنیم نه تنها کمکی به سفره‌های آب زیر زمینی نکردیم بلکه وضعیت را بدتر می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی متوسط افت سطح آب زیرزمینی در استان را ۲۷ سانتی‌متر ذکر کرد و افزود: متأسفانه روند نشست زمین در دشت سرایان صعودی است و این موضوع به دلیل برداشت بی‌رویه از چاه‌ها در دشت سرایان است.

انتهای پیام/۳۴۰۳/ح


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =