ارزآوری ۷۲۳ میلیون دلاری صادرات کالا از خراسان‌جنوبی

«حسن رحیمی‌زاده» مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند، به تشریح صادرات و واردات کالا از کمرگات استان خراسان‌جنوبی طی سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: طی این مدت به ۸ هزار و ۴۶۷ نفر مسافر ورودی و ۷ هزار و ۵۵۴ نفر مسافر خروجی از گمرک ماهیرود، خدمات گمرکی ارائه و تشریفات مسافری امور گمرکی انجام شده است.

وی بیان داشت: مسافران ورودی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد و مسافران خروجی ۱۰ درصد افزایش داشته همچنین فرودگاه بیرجند پرواز خارجی نداشته است.

مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان از نظر ارزش ۱۴ درصد و به لحاظ وزن ۴۰ درصد کاهش داشته است

 

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان را ۷۲۳ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۵۶ دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۳۷۹ تن بوده اعلام و اضافه کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۱۴ درصد و به لحاظ وزن ۴۰ درصد کاهش داشته است.

تشریح اقلام صادراتی از گمرک استان

رحیمی‌زاده مجموع کالای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان را ۶ هزار و ۷۴۶ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۱۲۰ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۱۰۵ دلار به وزن ۹۱۶ هزار و ۸۶۴ تن اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۱۷ درصد افزایش، ارزش ۴۰ درصد و وزن ۴۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

اقلام صادراتی شامل صیفی‌جات، صیفی‌جات، سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری، خرما، هیدروکربن، قیر و میلگرد بوده است

 

وی با بیان اینکه عمده اقلام به کشور افغانستان، عراق، پاکستان و ترکمنستان صادر شده است، افزود: اقلام صادرات از گمرک استان شامل صیفی‌جات، سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری، خرما، هیدروکربن حاصل از بازیافت خاک‌های مستعمل رنگ‌بر، قیر و میلگرد بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی به صادرات ماده ۱۱۶ اشاره کرد و بیان داشت: در سال گذشته ۱۳ هزار و ۹۸۶ فقره پروانه به ارزش ۶۰۳ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۱۵۱ دلار و وزن بیش از یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۵۱۵ تن صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۲۰ درصد، ارزش ۶ درصد و وزن ۳۷ درصد کاهش داشته و عمده اقلام خروجی شامل مشتقات نفتی، کود، پروفیل، شیشه، ایزوگام و از این قبیل بوده است.

تشکیل ۱۰۱ فقره اظهارنامه وارداتی

رحیمی‌زاده به واردات کالا به استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۱۰۱ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۲۴ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۴۵۸ دلار به وزن ۲ هزار و ۵۴۸ تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۳۳۹ درصد، ارزش یک هزار و ۱۶۲ درصد و وزن ۲۴۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

عمده اقلام وارداتی به استان از کشورهای امارات متحده‌عربی، گرجستان و افغانستان وارد شده است

 

وی عمده اقلام وارداتی به استان را لوازم و قطعات مربوط به معدن، قطعات مربوط به خط تولید کاشی، کائوچو، ترنجبین، آنتی اکسیدان، لودر، کلروبوتیل، بذر یونجه، شاهدانه بو داده و زغال شسته نشده ذکر و اعلام کرد: این اقلام از کشورهای امارات متحده‌عربی، گرجستان و افغانستان وارد شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی مطرح کرد: سال گذشته ۱۵۸ فقره اظهارنامه صادراتی امانات پستی به ارزش ۷ هزار و ۵۸۸ دلار به وزن ۹۳۸ کیلوگرم تشکیل شد که از نظر تعداد اظهارنامه ۳۹ درصد، ارزش ۴۲ درصد و وزن ۹۱ درصد افزایش داشته است.

کاهش ۳۹ درصدی ترانزیت کالا از گمرک ماهیرود

رحیمی‌زاده با بیان اینکه سال گذشته ۳ هزار و ۴۹۱ دستگاه کامیون به وزن ۹۷ هزار و ۹۹۱ تن از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شد، گفت: این میزان ترانزیت کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۳۹ درصد و وزن ۴۴ درصد کاهش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اقلام تزانزیت شده شامل روغن صنعتی، شکر، فوفل، مرغ منجمد، آرد بود که از کشورهای عراق، هند، اندونزی، ترکیه و فدراسیون روسیه از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شد.

انتهای پیام/۳۶۳۵/ب


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =