مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: طبق آمار آب منطقهای ۶ هزار و ۹۸۳ رشته قنات در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه میزان کاهش یا افزایش آبدهی قنوات به عوامل متعددی بستگی دارد، تصریح کرد: این عوامل شامل بارندگیها، مرمت و بازسازی، نوسازی قنوات، حوادث مترقبه و غیرمترقبه در طول سال و البته خشکسالی میتوان اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه ۳۰ درصد قنوات استان در حدود ۱۰ تا ۷۰ درصد به طور میانگین کاهش آبدهی داشته است، یادآور شد: با عملیات احیا، مرمت و بازسازی این میزان کسری قابل جبران است.
جعفری با بیان اینکه بیشترین قنات در بیرجند وجود دارد، ادامه داد: این قنوات حدود یکهزار و ۸۷۵ رشته است و قنوات شاخص ۲۷۰ رشته است که در سراسر استان پراکنده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری تاکنون هیچ اعتباری برای مرمت و بازسازی قنوات مصوب و تخصیص نشده است، اضافه کرد: در سال گذشته که سال مالی آن هنوز به پایان نرسیده برای ۲۹۰ رشته قنات از محل اعتبارات استانی، ملی، مشارکتهای مردمی و مؤسسات خیریه اعتبار مصوب شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اعتبار تخصیص داده شده را ۶۹ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از محل این اعتبارات ۶۸ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در حال اجرا است.
انتهای پیام/۶۹۰۷۱/ب