به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، علی تهوری، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی امروز به رسانه ها اعلام کرد: طرح ویژه نظارتی نوروز ۱۴۰۲ و ماه مبارک رمضان در دو مرحله اجرا شده که مرحله اول آن از ۲۵ بهمن تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ مرحله اطلاع رسانی بوده که با ابلاغ بخشنامه به ادارات، واحدهای صنفی و بنگاه های اقتصادی صورت گرفته و مرحله اجرایی آن از یکم اسفند ۱۴۰۱ تا پایان ماه مبارک رمضان در حال اجراست.
وی با بیان این که در این مرحله دو گروه کالایی شامل خریدهای نوروزی و کالاهای پرمصرف ماه مبارک رمضان تحت نظارت بازرسان قرار می گیرند، افزود: مرحله خریدهای نوروزی به اتمام رسیده ولی کالاهای پرمصرف رمضان شامل خرما، زولبیا، بامیه، انواع شیرینی، سوپ، آش ، حلیم مراکز پخت و رستوران ها مورد توجه و نظارت بازرسانان خواهد بود.
وی با اشاره ه این که ۴۰ بازرس سازمان صمت به همراه بازرسان جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و روسای شعب تعزیرات بر بازار ماه مبارک رمضان نظارت می کنند، گفت: تیم های بازرسی درهنگام افطار نیز در سطح بازار نسبت به رصد و پایش کالاهای هدف اقدام می کنند.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت خراسان جنوبی به انجام سه هزار و ۹۴۶ بازرسی توسط بازرسان این سازمان از ابتدای طرح تاکنون اشاره کرد و ادامه داد: دراین مدت ۱۸۲ پروند تخلف تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شده که ارزش ریالی این پرونده ها بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۹۰۱ میلیون ریال بوده است.
تهوری با بیان اینکه در حال حاضر جریمه هر نوبت تخلف تشکیل پرونده همچون درج نکردن قیمت،ارائه نکردن فاکتورخرید به بازرسان و صادر نکردن فاکتور ۱۰ میلیون تومان است، افزود: جرائم تخلفاتی همچون گرانفروشی، کم فروشی نیز به میزان ۱۰ برابر ارزش تخلف است.
وی با اشاره به این که بیشترین تخلفات مربوط به درج نکردن قیمت، ارائه نکردن فاکتور خرید ، گرانفروشی و احتکار بوده است، از متصدیان واحدهای صنفی خواست تا با توجه به جرائم در نظر گرفته شده ، نسبت به نگهداری فاکتور خرید کالاهای موجود در واحد صنفی و ارائه به بازرسان و درج قیمت کالا و نصب نرخ نامه در معرض دید مردم در سال ۱۴۰۲ اقدام کنند تا دچار مشکل و پرداخت جریمه نشوند.
پایان پیام/۳۶۳۵/ف