به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، جشنواره ملی عکس میراث ماندگار فرصتی را فراهم خواهد کرد که عکاسان بومی و غیر بومی خراسان جنوبی با استفاده از توان هنری خود زیباییهای میراث فرهنگی، معماری، صنایع دستی و گردشگری استان و به عبارت دیگر دیار خاوران این شرقیترین استان ایران زمین را روایت کنند.
جوانانی که با شور و انگیزه از زاویه لنز دوربینهای خود و باز زبان هنر، تاریخ و هنر این نقطه از کشور را به نمایش خواهند گذاشت و یک رقابت سازنده را رقم خواهند زد.
بی شک داوران جشنواره پایه اصلی این رقابت هستند که با مهارت استادی و هنرمندانه تلاش عکاسان جوان را قضاوت و داوری خواهند کرد. داورانی که هر کدامشان استادانی بی رقیب در رشته تخصصی خود هستند و سابقهای دیرین در هنر عکاسی دارند.
سعید محمودی ازناوه فارغ التحصیل رشته حفاظت و مرمت آثار تاریخی از مرکز آموزش عالی سازمان میراث فرهنگی از داوران این جشنواره است که بیش از این چهل وپنج نمایشگاه انفرادی در ایران، فرانسه، کره جنوبی، سنگاپور، انگلستان، ترکیه، اسپانیا، فنلاند، آلمان برگزار کرده است.
وی همچنین عضو هیئت موسس، عضو رسمی انجمن عکاسی میراث فرهنگی است.
سعید محمودی ازناوه، داور جشنواره ملی عکس میراث ماندگار و دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر رشته عکاسی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ترویج فرهنگ و هنر تاریخ هر ملتی با تربیت کودکان و جوانان آن آغاز میشود که بخشی از این امر با آموزش مستقیم و غیر مستقیم، تشویق آنان از طریق برگزاری جشنوارههای ملی و منطقهای و تعامل بین هنرجویان و علاقه مندان به میراث ناملموس، آیین و رسوم محلی، صنایع دستی و آثار تاریخی و فرهنگی در این جشنوارهها میسر خواهد شد.
عکاس ایرانشناس و مؤلف کتاب زیباییهای ایران با اشاره به اینکه میراث فرهنگی، گسترهی وسیعی از علاقمندیهای جوانان کشور ایران را در بر می گیرد، ادامه داد: آموزش دوره ابتدایی و متوسطه جوانان و امتزاج آنان به هنر عکاسی ره یافتی به ثبت سوژهای بکر، خاص و متنوع عکاسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر رشته عکاسی و مؤلف کتاب خانههای ایرانی در پاسخ به این سوال که خراسان جنوبی را از حیث سوژههای عکاسی مرتبط با گردشگری و میراث فرهنگی چقدر غنی میدانید، گفت: خراسان جنوبی گستره وسیعی از کشور ایران با تنوع اقلیمی، طبیعی با پیشینه تاریخی و فرهنگی را در بر میگیرد.
محمودی زناوه افزود: آثار تاریخی بسیار و جاذبههای گردشگری و مراسم و آیینهای متنوع این استان موجب تشویق جوانان برای سفر به اقصی نقاط استان و عکاسی و ثبت لحظات خاص و ماندگار در خراسان جنوبی است.
وی درباره راهکارهایی برای جذب بیشتر عکاسان جوان برای معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری یادآور شد: حمایت از انجمنهای تخصصی مرتبط با عکاسی توسط دستگاههای مرتبط با فرهنگ و هنر خصوصا وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از این راهکارها و پیشنهادات است.
نویسنده کتاب تخت جمشید بارگاه تاریخ و داور جشنواره ملی عکس میراث ماندگار یادآور شد: از طرف دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاهها با برگزاری دورههای آموزشی و تخصصی و جشنوارههای دورهایی زمینه ساز تربیت و پرورش جوانان هنرمند در سراسر کشور خواهد بود.
پایان پیام/۶۹۰۲۷