خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ گلایههای اغلب اهالی روستاهای شهرستان درمیان که نه همه نقاط خراسان جنوبی از این است که در روزهای پایانی هفته چون جمعیت قابل توجهی از شهرنشینان روستایی به موطن خویش میروند با مشکل قطعی یا ساعتی شدن آب در روستاهایی که دارای شبکه آبرسانی است مواجه میشوند.
علت این مشکل را هم آن طور که متولیان آب و فاضلاب اعلام میکنند این است که اغلب روستاییان از آب شرب برای آبیاری باغها و با غچهها خانگیشان استفاده میکنند و دلیل دیگر هم این است که شبکههای آبرسانی جوابگوی نیازها با آن جمعیت بالا در پایان هفتهها و تعطیلات نیست.
اما این مشکل در ایام عزاداری دهه اول محرم نیز برای اغلب نقاط روستایی خراسان جنوبی با ١۵ تا ٢٠ برابر شدن جمعیت روستاها در اینروزها رخ داد بهویژه این مشکل در روزها تاسوعا و عاشواری حسینی بیشازپیش نمود یافت و گویا در روستاهای شهرستان درمیان بیشازپیش مردم شاهد قطعی و ساعتی شدن آب روستاها با وجود نیاز مبرم به آب بودند.
اتفاقات، مشکل قطعی آب روستاهای درمیان
خبرنگار فارس از این گلایه را با مهدی دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی درمیان گذاشت که وی دلیل آن را رخ دادن اتفاقات در شبکه آبرسانی این نقاط اعلام کرد.
به گفته وی در شرایط پیک مصرف آب نوسانات ناشی از آن سبب میشود تا شاهد اتفاقات بسیاری در خطوط انتقال آب باشیم همانطور که طی هفته گذشته مورد اتفاق در خطوط انتقال شبکه آبرسانی روستاهای بخش قهستان درمیان بودیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به ١۵ تا ٢٠ برابر شدن جمعیت روستاها در ایام محرم بهویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی تصریح کرد: شبکه آبرسانی پاسخگوی این میزان ظرفیت نیست به همین دلیل شاهد اتفاقات در شبکه آبرسانی هستیم.
۵۰ درصد جمیعت در روستاها
دوستی با بیان این که در روزهای تاسوعا و عاشورا حسینی ۵٠ درصد جمیعت به سمت روستاها روانه میشوند افزود: مشکلی که شبکه آبرسانی روستای زیربراندود بخش قهستان رخ داد سبب شد تا دیگر روستاهای این بخش نیز با مشکل قطعی و ساعتی شدن آب مواجه شوند.
به گفته وی امروز این مشکل رفع شد و شبکه آب بخش قهستان شهرستان مرزی درمیان به وضعیت پایدار بازگشت.
وی یادآورشد: اگر روستایی قنات یا منبع آبی دیگر نداشته باشد به طور حتم با تانکر آب مورد نیاز آن در زمان قطعی تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در ادامه به معضل انعشابهای غیر مجاز برای آبیاری مزارع کشاورزی و باغها در شهرستان مرزی درمیان اشاره کرد و گفت: در این شهرستان ۶٠ انشعاب غیر مجاز آب شناسایی شده است و آبیاری باغچههای خانگی با آب خاکستری هیچ مشکلی ندارد مگر این که مصرفی برخی از خانوارها از الگوی مصرف بالاتر باشد که هزینه قبوض آنها کمی بالاتر برود.
پایان پیام/۶۹۰۷۵